ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Τιμωρία-μήνυμα μεγάλων φοροφυγάδων και λουκέτο σε επιχειρήσεις που παρανομούν

Τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία μεγάλων και «επώνυμων» φοροφυγάδων στο αμέσως προσεχές διάστημα επιδιώκει η κυβέρνηση, με στόχο να στείλει στην ελληνική κοινωνία ένα ισχυρό μήνυμα ότι το κρυφτούλι με τις εφορίες τελείωσε...
Ταυτόχρονα, όταν οι αρχές διαπιστώνουν αδικήματα φοροδιαφυγής από καταστήματα (δεν κόβονται αποδείξεις, δεν αποδίδεται εγκαίρως και ολόκληρος ο ΦΠΑ κτλ.), τότε θα αφαιρείται για ένα διάστημα η άδεια λειτουργίας του καταστήματος. Σε περίπτωση υποτροπής, μάλιστα, η άδεια λειτουργίας του καταστήματος θα αφαιρείται οριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) έχει εντοπίσει τον τελευταία ένα μήνα περίπου δέκα περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής από γνωστούς επιχειρηματίες που εξαπατούσαν συστηματικά τις φορολογικές αρχές με ψευδείς δηλώσεις και εικονικές συναλλαγές.

Εχουν επίσης εντοπιστεί δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες ενώ δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας δεν αποδίδουν ΦΠΑ εδώ και περίπου ένα χρόνο, ποντάροντας στο ότι κάποια στιγμή θα επιτύχουν μια ρύθμιση χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, όπως γινόταν και στο παρελθόν.
Πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις και αποκάλυψη της πλήρους ταυτότητας των παρανομούντων, παρά τις επιφυλάξεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για να δοθεί το μήνυμα σε όλους τους φορολογουμένους ότι οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και από την τσιμπίδα των διωκτικών αρχών δεν μπορεί πια να γλιτώσει κανένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου