ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Βασιλόπουλος Χρήστος Υποψήφιος Βουλευτής Γρεβενών (ΑΝΤΑΡΣΙΑ) : Λεφτά υπάρχουν αλλά για ποιούς; - Όλοι στην Απεργία


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDco2Hmh5pi7vch4-CP3rwLv-xAdzOsYbEIGfiSwwxdgPgLTAmVzit3HNnaWeEkPlPPMGvCcSXtyMfA6FEq_E0QlkC8NCmrzdBfXyhnuSpXDYKPMHm_XlZdQ_swBtFFfWQ3w2VciSqKnom/s1600-r/antarsya.jpg«Επιτέλους»! Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μετά το πολεμικό διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων. Τον περασμένο Οκτώβριο αγόρασε στο Λονδίνο ένα πίνακα 1,5 εκατ. δολαρίων. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια...
ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων);

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης; Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά; Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας -των εργαζομένων- εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου, που πήγε όλος αυτός ο πλούτος; Περίπου 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα πριβέιτ μπάνκινγκ των τραπεζών περίπου 50 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 40 δισ. έχουν καταθέσει έλληνες πολίτες στο εξωτερικό.

Μόνο οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δισ. ευρώ το 2009, 10 δισ. το 2008 και 11,3 δισ. το 2007. Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δισ. ευρώ. Ύο 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δισ., ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ. ευρώ. Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δισ. ευρώ στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δια στα Βαλκάνια.

Την τετραετία 2004 - 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δισ. ευρώ σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις (τα 5,1 δισ. από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δια από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων). Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (οφ σορ) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις ευρώ και το Δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δισ.

Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δισ. ευρώ από ΦΠΑ. Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δισ. ετησίως. Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δισ. στο Δημόσιο.

Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία, διαθέτοντας 3,16 δισ. ευρώ. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δισ. ευρώ, η Πειραιώς 2 δισ. κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Δικές μας αποταμιεύσεις - καταθέσεις...

Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουίτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000 δολάρια και είναι του Γκραντ Ρισόρτ στο Λαγονήσι Αττικής! Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1.790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δισ. και επιδοτήθηκαν με 2,5 δισ. Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά. Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες. Όπως και τα 28 δισ. ευρώ που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.

Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο», πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε έξι γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δια ευρώ, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο. Όσο για τις μίζες και τα σκάνδαλα (Ζίμενς, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δια ευρώ της χρηματιστηριακής Ακρόπολης κ.λπ:.), γι' αυτά έχει επιληφθεί η ελληνική... «δικαιοσύνη».

Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα, αλλά είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι. Δυο κόσμοι μέσα στην ίδια χώρα. Από τη μια ο κόσμος μας: ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία κι εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, συντάξεις των 400 ευρώ, μισθοί των 700 ευρώ, σύνταξη στα 67, δάνεια και κάρτες.

Κι απ' την άλλη ο κόσμος τους: τραπεζίτες, επενδυτές, γκόλντεν μπόις, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, πολυτελείς επαύλεις, θαλαμηγοί και ιδιωτικά αεροσκάφη (220 είναι εγγεγραμμένα μόνο στα ελληνικά νηολόγια), χειροποίητες Μπέντλεϊ και θηριώδη Χάμερ, διαμάντια και τσάντες Λουί Βουιτόν και Χερμίς, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member. Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.

Τελικά λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας. Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δεν μας ανήκουν. Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία «αν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν θα την εφορτώνανε». Τώρα πρέπει να αναχαιτίσουμε την επίθεση, τώρα να διεκδικήσουμε αναδιανομή του πλούτου, έξοδο από τη ληστρική ΕΕ του κεφαλαίου. Για να επιστρέψει πάνω από την Ευρώπη το φάντασμα (του κομουνισμού) που κάποτε πλανιόταν, όπως έλεγε ο Μαρξ. Για ν' αρχίσουν πάλι να τρέμουν οι ξεσαλωμένες, σήμερα, κυρίαρχες τάξεις.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010

Μα λένε ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος. Εμείς απαντάμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος: ο ανυποχώρητος αγώνας των ίδιων των εργαζομένων, με απεργίες που θα κλιμακώνονται και θα έχουν πραγματικό κόστος για την κυβέρνηση και τους εργοδότες, με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με απεργιακές επιτροπές αγώνα, με αγωνιστικό συντονισμό των ίδιων των σωματείων και των ομοσπονδιών Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και δεν ξεχνάμε ότι η ΓΣΕΕ έλειψε από τις κινητοποιήσεις στις 17/12 και στις 10/2 ενώ ακόμη και τώρα αρνείται να καταγγείλει συνολικά το ‘πρόγραμμα σταθερότητας’.

Να γυρίσουμε την πλάτη στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Να κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες της συμμόρφωσης και της υποταγής. Να αναλογιστούμε ότι μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα καμιά πολιτική δεν μπορεί να αντέξει. Να θυμηθούμε τις νικηφόρες απεργίες ενάντια στο νόμο Γιαννίτση, την ανατροπή της συνταγματικής αναθεώρησης από το πανεκπαιδευτικό κίνημα, την εξέγερση του Δεκέμβρη. Στις 24/2 υψώνουμε ‘πύργο ατίθασο’ στη χούντα του κεφαλαίου και των τραπεζών. Και συνεχίζουμε!

Πρέπει να αγωνιστούμε κατά του κεφαλαίου και της ΕΕ, κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της ΝΔ και ΛΑΟΣ, με στόχο την ανατροπή του αντιδραστικού «προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης», την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων. Η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη της αποφασιστικής ενιαίας πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, τον κλονισμό της κυριαρχίας των δυνάμεων του κεφαλαίου και της ΕΕ και τελικά την ανατροπή τους.

Να διεκδικήσουμε

1. Στάση πληρωμών στο τοκογλυφικό χρέος και όχι στους μισθούς και τις συντάξεις.
2. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες.
3. Να κοπούν οι εξοπλισμοί και όχι τα επιδόματα.
4. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων που κλείνουν και των μεγάλων επιχειρήσεων, που πρέπει να είναι δημόσιες, με εργατικό, λαϊκό έλεγχο
5. Να καλυτερεύσουμε άμεσα την ζωή μας, να πάρουμε τον πλούτο που μας ανήκει. Ο κοινωνικός πλούτος αυξάνεται, αλλά οι εργαζόμενοι που τον παράγουν καρπώνονται όλο και λιγότερα.
6. Δημόσιο ενιαίο ασφαλιστικό σύστημα. Σύνταξη στα 58 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερο για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
7. Ανυπακοή / ρήξη με την ΕΕ-ΟΝΕ, τις συνθήκες (Μάαστριχτ, Λισαβόνα) και τους μηχανισμούς της. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΟΝΕ και την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου