«Εθελοντικό» φόρο των ευπόρων πολιτών για τη στήριξη της οικονομίας, πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε θες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.
Στην εκτενή συνέντευξη του, ο κ. Βγενόπουλος...
ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδος για το ορατό μέλλον περνάει πίσω από τον κρατικό καπιταλισμό, περνάει πίσω από το περισσότερο κράτος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε φαινόμενα διαφθοράς και ανεπάρκειας.»
» Το κράτος θα κρατάει τον στρατηγικό έλεγχο για να επεμβαίνει σε θέματα στρατηγικής σημασίας και θα έχει τη διοίκηση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως γίνεται στη Γαλλία και στη Γερμανία. Είμαι σαφώς εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων» σημείωσε.
Τόνισε επίσης ότι «εφόσον η κοινότητα των ευπόρων ανθρώπων και των υγιών επιχειρηματιών» δουν ότι πράγματι γίνεται μία κάθαρση και μία διαφάνεια, τότε θα μπορούσε να υποβληθεί σε περισσότερες θυσίες και «μάλιστα μπορούμε να υποβληθούμε και σε θυσίες εθελοντικές. Μπορώ να σας προτείνω έναν εθελοντικό φόρο των ευπόρων, που μπορεί να υιοθετήσει η κυβέρνηση.»
» Αν με αυτόν τον εθελοντικό φόρο μπορούν να μαζευτούν 500, 800 εκατομμύρια ή 1 δισεκατομμύριο, ενδεχομένως να μη χρειάζεται η κυβέρνηση να πάρει κάποια άλλα μέτρα τα οποία να πλήξουν ασθενέστερες τάξεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Βγενόπουλος απαντώντας σε ερώτηση εάν προτίθεται να ασχοληθεί με την πολιτική, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Δεν σκοπεύω να γίνω πολιτικός. Τελεία και παύλα. Η σχετική φημολογία είναι και λίγο οργανωμένη, διότι επειδή δεν μπορεί να με αντιμετωπίσει κάποιος ή δεν θέλει να με αντιμετωπίσει κάποιος με επιχειρήματα στα επιχειρήματα και να αντιτάξει έναν λόγο απέναντι στο δικό μου τον λόγο, προσπαθεί να απομειώσει την αξία των επιχειρημάτων μου προσπαθώντας να βρει κίνητρα. Τα κίνητρα που μπορεί να βρει είναι, έλα τώρα τα λέει διότι θέλει να γίνει ο ίδιος πολιτικός» πρόσθεσε.
Συγχώνευση στους αιθέρες
Σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση Olympic - Aegean, εξέρασε τη βεβαιότητά του ότι θα πάρει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
«Όταν δύο εταιρείες όπως η Aegean και εμείς συγχωνευόμαστε, δημιουργούμε την περιβόητη δεσπόζουσα θέση. Προφανώς έχουμε μια δεσπόζουσα θέση μέσα στην ελληνική αγορά. Δεσπόζουσα θέση όμως σημαίνει ότι μπαίνεις άμεσα κάτω από το μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά κυρίως της κοινωνίας. Αν λοιπόν δει κανείς ότι εμείς έχουμε υπερκέρδη και αυξάνουμε τις τιμές, αυτό σημαίνει ότι κάνουμε κάτι λάθος.»
» Σας διαβεβαιώ όμως ότι, όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, αλλά ένα βασικό συστατικό αυτής της συμφωνίας ήταν να διατηρήσουμε χαμηλές τιμές για τον καταναλωτή και ακόμα περισσότερο να βοηθήσουμε την τουριστική κίνηση με χαμηλές τιμές σε μια περίοδο που η πατρίδα το χρειάζεται», ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η συγχώνευση δεν θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας.
«Ο βασικός σκοπός μιας συγχώνευσης στη δική μας την περίπτωση δεν είναι το κόστος λειτουργίας. Είναι οι πολύ μεγάλες συνέργιες που σημαίνουν ότι μπορείς να αυξήσεις προορισμούς, χωρίς να χρειαστεί να αυξήσεις αεροπλάνα. Μπορεί σε έναν προορισμό αυτή τη στιγμή να είναι 8 γραμμές, 8 ταξίδια που να είσαι μισοάδειος και να ανταγωνίζεσαι. Με 4 μπορείς κάλλιστα να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες ενός προορισμού και να επαναδιατάξεις αεροπλάνα για να εξυπηρετήσεις και άλλους προορισμούς» σημείωσε.
Economist: Έρχεται το τέλος του Ζελένσκι – Σενάριο για πρόωρες κάλπες στην
Ουκρανία
Πριν από 31 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου