ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Αναστολή κυκλοφορίας για εφημερίδες της Χίου και της Λέσβου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8Ye_K7DD7tT3T8GV62nUy7OF8jw8eVMocZXjh7EmjmyoC4uzTzWWjlObnsfu7EknkjmwiIqCDFjqcJfyv-c4L9ycBL2FYSJxBcraSImpoSuak8cAnnBmqDkeoDpmp-M2gCWMlHJnIMfQ0/s320/%CE%A7%CE%AF%CE%BF%CF%82+%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE.+odysseaschios.blogspot.com.jpghttp://www.dentnews.net/wp-content/uploads/2009/09/%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%91_%CE%9D%CE%95%CE%91_-_%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%96%CE%91%CE%92%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A3-300x69.png 
Ανέστειλε από την έκδοσή της, ως ημερήσια, η εφημερίδα της Χίου «Δημοκρατική», ενώ σήμερα Παρασκευή δεν κυκλοφόρησε ούτε η εφημερίδα της Μυτιλήνης, «Αιολικά Νέα».
Οι εκδότες της και εκδότες της εφημερίδας «Κυριακάτικα Αιολικά», Γιώργος και Τζούντυ Κονδυλούδη,... ανακοίνωσαν την αναστολή της έκδοσης των εφημερίδων, όχι λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά για λόγους, που σχετίζονται με την «ανεπάρκεια του υπάρχοντος προσωπικού».

«Μετά από ώριμη σκέψη και με πόνο ψυχής, ανακοινώνουμε την αναστολή έκδοσης των εφημερίδων μας 'Αιολικά Νέα' και 'Κυριακάτικα Αιολικά'. Aναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτή την επώδυνη απόφαση, διότι διαπιστώσαμε ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η έκδοσή τους, με την εγκυρότητα και τη γνωστή σε όλους ποιότητα που τις χαρακτηρίζει εδώ και 20 χρόνια» αναφέρουν οι εκδότες, οι οποίοι πριν δυο χρόνια είχαν τιμηθεί από το υπουργείο Τύπου σαν οι εκδότες της καλύτερης περιφερειακής εφημερίδας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «η επιχείρηση είναι απόλυτα υγιής και βιώσιμη», οι δε εκδότες «υπόσχονται προς όλους τους προμηθευτές τους, το Δημόσιο και τους εργαζομένους, ότι θα είναι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους. Απαραίτητη, βέβαια, προϋπόθεση προς τούτο, είναι την ίδια συνέπεια να δείξουν και οι πελάτες-οφειλέτες της επιχείρησής μας».

Τονίζουν, επιπλέον, πως «το σύνολο των απαιτήσεων της εφημερίδας υπερκαλύπτει τις υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων αποζημιώσεων του προσωπικού» και καταλήγουν ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους για πώληση των εκδόσεων, ή την επανέκδοσή τους, υπό άλλη εκδοτική επιχείρηση:

«Με την ελπίδα και την ευχή, ότι στο μέλλον θα βρεθούν οι άνθρωποι που θα θελήσουν να επενδύσουν πάνω στο ισχυρό όνομα των 'Αιολικών Νέων' στο χώρο της ενημέρωσης, ευχαριστούμε όλους όσοι τα 20 αυτά χρόνια, συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στη δημιουργία του.

Και φυσικά, πάνω από όλους, το αναγνωστικό κοινό της Λέσβου, που μας τίμησε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του», αναφέρουν κλείνοντας.

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι 20 εργαζόμενοι του εντύπου.

«Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική» υποστηρίζουν, απαντώντας στην ανακοίνωση των εκδοτών, που τους θέλει «υπαίτιους», κατά κάποιον τρόπο, της εξέλιξης αυτής.

«Η εγκυρότητα, η ποιότητα και η οικονομική ευρωστία των δύο αυτών εφημερίδων, οφείλονται στη δουλειά μας. Το υπάρχον προσωπικό είναι αυτό που δημιούργησε και διατήρησε το 'ισχυρό όνομα' των δύο εκδόσεων, το οποίο τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εργοδότες.

» Όλοι εμείς εργαστήκαμε φιλότιμα και σκληρά, χωρίς ποτέ να διεκδικήσουμε ούτε καν τα νόμιμα δικαιώματά μας, προσφέροντας εργασία υπό αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες. Όταν κάποιοι από εμάς αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, δεχτήκαμε ωμούς εκβιασμούς και μας ασκήθηκε ψυχολογική βία, του τύπου 'ή υποχωρείτε ή κλείνω'.

» Σήμερα 20 εργαζόμενοι δεν έχουμε δουλειά. Είναι τουλάχιστον ανήθικο, από πλευράς του εκδοτικού ζεύγους, να επικαλείται ανυπόστατους λόγους για το κλείσιμο των εφημερίδων, όταν προφανώς οι σκοποί είναι άλλοι. Λυπούμαστε για τον 'πόνο ψυχής' τους».

Την απόφαση αναστολής έκδοσης των εφημερίδων καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου