ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η Eurovision μπορεί να περιμένει

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται η επιλογή του Ελληνικού τραγουδιού για την 55η Eurovision του Οσλο. Το φιλόδοξο εγχείρημα της δημόσιας τηλεόρασης να διοργανώσει εθνικό τελικό με δέκα υποψηφίους κατέληξε σε μουσικό talent show, από το οποίο αποχωρεί κάθε εβδομάδα και ένας παίκτης.... Απώλεια αυτής της εβδομάδας, η ταλαντούχα Ελευθερία Ελευθερίου.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010. Το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ ήταν σαφές: «Λόγω της διαρροής στο Διαδίκτυο του τραγουδιού “Tables Are Turning” (στίχοι, μουσική: Leonidas Chantzaras, Patricsarin, Alitennant), η συμμετοχή της Ελευθερίας Ελευθερίου στον ελληνικό διαγωνισμό της Eurovision ακυρώνεται. Το τραγούδι της Ελευθερίας Ελευθερίου ήταν ένα από τα οκτώ υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Οσλο τον ερχόμενο Μάιο».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πιστοποιεί τη δυσκολία της δημόσιας τηλεόρασης να φέρει σε πέρας το μεγαλεπήβολο σχέδιό της για εθνικό τελικό πολλών εκπροσώπων. Σίγουρα, έγιναν κάποιοι ατυχείς χειρισμοί σε σχέση με τη διαδικασία δημοσιοποίησης των τραγουδιών. Ισως τελικά να ήταν καλύτερα τα τραγούδια να ακουστούν στο κοινό από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι τίτλοι τους, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες χώρες. Στην Ισπανία επί δύο εβδομάδες το κοινό ψήφιζε μέσω Διαδικτύου για την ανάδειξη των δέκα επικρατέστερων που θα έφταναν στον εθνικό τους τελικό. Οι σκανδιναβικές χώρες κάνουν ημιτελικά πολλών γύρων και τα τραγούδια ακούγονται και παίζονται στο Διαδίκτυο συνεχώς. Το ίδιο έγινε και στη γειτονική μας Μάλτα.

Το πιο στενάχωρο στην όλη υπόθεση είναι ότι το κομμάτι της Ελευθερίας Ελευθερίου είχε πιθανότητες να πάει καλά. Κάποιοι όμως που ανεύθυνα έκαναν τη διαρροή του στο Internet στέρησαν την ευκαιρία στη συμπαθή ερμηνεύτρια να διαγωνιστεί. Ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτή να είναι τελευταία δυσάρεστη εξέλιξη για την Ελλάδα στον δρόμο προς την Εurovision. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν διαρρεύσει και κάποιο άλλο από τα εναπομείναντα επτά κομμάτια στη δημοσιότητα.

Το θέμα πάντως θα είχε λυθεί ευθύς εξαρχής αν από τη στιγμή που είχε διαρρεύσει το remix του κομματιού της Κατερίνας Αυγουστάκη, αντί για την ακύρωσή του, είχαν επιλέξει οι ιθύνοντες της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσουν όλα τα κομμάτια και τα εννέα. Στο κάτω κάτω της γραφής, αυτό δεν αντίκειται στην ντιρεκτίβα της EBU που εποπτεύει τον θεσμό. Η «Espresso της Κυριακής» είχε ήδη συναντήσει την Ελευθερία Ελευθερίου με την οποία κάναμε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Το όνειρο της συμμετοχής στη φετινή Εurovision δυστυχώς έληξε άδοξα για τη νεαρή τραγουδίστρια...


«Η πρόταση του Σάκη τα άλλαξε όλα!»
- Ελευθερία, σε γνωρίσαμε μέσα από το «X-Factor». Θέλω να μου πεις πώς ήταν αυτή η εμπειρία για σένα;Ηταν μια πολύ θετική εμπειρία. Μου έμαθε πολλά, με βοήθησε να εξελιχθώ σαν τραγουδίστρια και μου άνοιξε τον δρόμο για να ξεκινήσω την καριέρα μου στο τραγούδι.

- Εχεις πικρία που έφυγες στο 5ο live; Θαυμαστές σου στο Internet λένε ότι έφυγες νωρίς.Δεν έχω καμία πικρία. Από την αρχή του παιχνιδιού ξέραμε όλοι ότι φέτος υπάρχουν πολλές καλές φωνές, πως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και οι διαφορές στις ψήφους θα είναι μικρές αλλά καθοριστικές. Φυσικά, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, στεναχωρήθηκα που αποχώρησα στο 5ο live, ήθελα να μείνω παραπάνω.

- H βραδιά της αποχώρησής σου όμως επισκιάστηκε από την πρόταση που σου έκανε ο Σάκης να τραγουδήσεις μαζί του...Εκεί λοιπόν που ήμουν στεναχωρημένη, ήρθε αυτή η πρόταση και τα άλλαξε όλα. Ενιωσα πολύ όμορφα που σχεδόν δεν πίστευα στα αφτιά μου. Επί της ουσίας συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί αργότερα, όταν μίλησα με τον Σάκη και με ρώτησε αν αποδέχομαι την πρόταση.

- Στο «X-Factor» υπήρξαν φιλίες μεταξύ των παικτών;Ναι, υπήρξαν. Εγώ με κάποια παιδιά από το talent show κάνω παρέα τώρα που είμαι στην Αθήνα. Είναι φιλαράκια μου.

- Ποια είναι η γνώμη σου για την κριτική επιτροπή του «X-Factor»; Θα σε ρωτήσω για καθέναν χωριστά. Ας αρχίσω με τον Νίκο Μουρατίδη…Ανθρωπος με χιούμορ, με καλή διάθεση, ερχόταν στα καμαρίνια, μας φωτογράφιζε, μας εμψύχωνε.

- Κατερίνα Γκαγκάκη…Lady Gaga. Κυρία με τα όλα της με Κ κεφαλαίο.

- Γιώργος Λεβέντης…Ανθρωπος με λαμπερή ματιά, που εκπέμπει καλοσύνη και συναισθηματική γενναιοδωρία.

- Γιώργος Θεοφάνους…Ο κύριος Θεοφάνους με βοήθησε πάρα πολύ στην προετοιμασία μου για κάθε live. Με προπονούσε σωστά και επειδή καταλάβαινε ότι σε κάποιες φάσεις δεν έδινα το σύνολο των δυνατοτήτων μου, με παρακινούσε λέγοντάς μου «φόρτσαρε, βάλε λίγο παραπάνω δύναμη, μπορείς και παραπάνω». 

- Ο νικητής του «X-Factor», ο Σταύρος, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι πίστευε εσένα και άλλους δύο διαγωνιζομένους ότι θα ήσασταν οι νικητές. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Σταύρο;Είναι πολύ καλός τραγουδιστής, είναι πολύ καλό παιδί και του εύχομαι όλα να του πάνε υπέροχα.

- Τι σε περιμένει επαγγελματικά την αμέσως επόμενη περίοδο; Πολλή δουλειά για την ολοκλήρωση της ηχογράφησης του πρώτου μου CD single που θα βγει από τη Sony Music, την οποία ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα όσα έχει κάνει για μένα.

ΝΙΚΟΣ ΠΟΥΡΛΙΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου