ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Νέα αντίδραση στην ΕΕ για τις εικόνες του Google Street View

http://gmapsmania.googlepages.com/streetview1gmm2.JPG
H Google θα πρέπει να ενημερώνει το κοινό πριν στείλει κάμερες να φωτογραφίζουν τους δρόμους των πόλεων για τη δημιουργία των χαρτών εικονικής περιήγησης Street View, απαιτούν οι ευρωπαϊκές αρχές δεδομένων.Από την πλευρά της, όμως, η Google απαντά ότι έχει ήδη συμμορφωθεί με αυτή την απαίτηση....
Η λειτουργία Street View στο Google Maps και στο Google Earth καλύπτει περίπου 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο και προβάλλει φωτογραφίες που ελήφθησαν από το επίπεδο του δρόμου. Οι εικόνες συλλέγονται από ειδικά φωτογραφικά οχήματα της Google.
Προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες για παραβίαση της ιδιωτικότητας, η Google θολώνει τα πρόσωπα, τις πινακίδες κυκλοφορίας και τους αριθμούς των σπιτιών στις εικόνες του Street View.
Στην Ευρώπη, όμως, πολλές κυβερνήσεις θεωρούν ότι η φωτογράφηση προσώπων και δημόσιων χώρων θα μπορούσε να παραβιάζει τη νομοθεσία για το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής.
Το Μάιο του 2009, η Ελλάδα απαγόρευσε προσωρινά τη λήψη φωτογραφιών από τους ελληνικούς δρόμους και τον Ιανουάριο του 2010 η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε νόμιμη τη λειτουργία Street View μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ανάλογους όρους επέβαλε και η γερμανική κυβέρνηση.

Τώρα, η Ομάδα Εργασίας της ΕΕ που εκπροσωπεί τις επιμέρους αρχές προστασίας δεδομένων ζητά από τη Google να ενημερώνει το κοινό, μέσω του δικτυακού τόπου της ή μέσω του τοπικού Τύπου, για το ποιες περιοχές πρόκειται να φωτογραφήσουν τα οχήματά της.

Η Ομάδα Εργασίας έστειλε γραπτώς το αίτημα στη Google στις 11 Φεβρουαρίου, αναφέρει την Παρασκευή το Associated Press.

Η επιστολή της Ομάδας ζητά επίσης από τη Google να αποφύγει τις φωτογραφίες «ευαίσθητης φύση, καθώς και αυτές που περιέχουν προσωπικές λεπτομέρειες που κανονικά δεν γίνονται αντιληπτές από τους περαστικούς».

Ακόμα, η Ομάδα Εργασίας ζήτησε από τη Google να περιορίσει από τον ένα χρόνο στους έξι μήνες το χρονικό διάστημα για το οποίο διατηρεί αποθηκευμένες τις πρωτότυπες, μη θολωμένες εικόνες του Street View.

Απαντώντας στα αιτήματα, η Google αναφέρει ότι η διατήρηση των εν λόγω δεδομένων για διάστημα 12 μηνών είναι «νόμιμη και δικαιολογημένη».

Αναφέρει ακόμα ότι ήδη ενημερώνει μέσω του δικτυακού τόπου της για τις περιοχές που φωτογραφίζουν τα κινητά συνεργεία του Street View.

Την Πέμπτη, για παράδειγμα, ο δικτυακός τόπος της Google ανέφερε ότι τα συνεργεία του Street View βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στην περιοχή της Ναντ στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου