Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Κορυφαίοι γαλάζιοι υπουργοί την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ φιγουράρουν σχεδόν σε καθημερινή βάση στην ατζέντα του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου

 Όπως αναφέρουν σήμερα Τα Νέα, η παρέλαση των πολιτικών προσώπων διαπιστώνεται με την ανάγνωση του ημερολογίου που κρατούσε για λογαριασμό του άλλοτε διευθύνοντος συμβούλου του γερμανικού κολοσσού η έμπιστη γραμματέας του, το οποίο αποτελεί μέρος της ογκωδέστατης δικογραφίας για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ...η οποία αριθμεί περίπου 90.000 σελίδες.
Οι πρώην υπουργοί που αναγράφονται τακτικότερα στις σελίδες του επίμαχου ημερολογίου το διάστημα 2005 - 2007, επί των ημερών της ΝΔ, κατά τις χειρόγραφες σημειώσεις της γραμματέως, είναι οι κ.κ. Γιώργος Βουλγαράκης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Αλογοσκούφης, Ντόρα Μπακογιάννη και Μιχάλης Λιάπης.
Επιπλέον, υπάρχουν ονομαστικές αναφορές και σε άλλους υπουργούς, όπως οι κ.κ. Γιάννης Παπαθανασίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αθανάσιος Νάκος, ενώ κατ' επανάληψιν αναφέρονται ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Αγγέλου, τότε υπ' αριθμόν δύο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συχνές επαφές, όπως προκύπτει από το ημερολόγιο, είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος με την έμπιστη συνεργάτιδα του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Σάκη Κυπραίου, αλλά και με τον πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου.

Την πρωτιά στις σημειώσεις Χριστοφοράκου για το έτος 2007 έχει η γραμματέας του κ. Μητσοτάκη Σάκη Κυπραίου, καθώς το όνομά της αναφέρεται 16 φορές σε διαφορετικές ημερομηνίες. Από το ημερολόγιο, πάντως, δεν λείπει κανένας αγώνας της αγαπημένης του ποδοσφαιρικής ομάδας, του Ολυμπιακού, οι αναμετρήσεις της οποίας είναι αποτυπωμένες διεξοδικά στις σημειώσεις του κατηγορουμένου.

Οι περισσότερες εγγραφές είναι ονομαστικές χωρίς να περιλαμβάνονται άλλες σημειώσεις ή επεξηγήσεις.

«Υποστήριξη» Αλογοσκούφη
Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες καταγραφές, στις οποίες αποτυπώνονται και οι σχέσεις που είχε μαζί τους ο κ. Χριστοφοράκος:

* 5 Οκτωβρίου 2005: «Αλογοσκούφης Support» (σ.σ. υποστήριξη).

* 10 Οκτωβρίου 2005: «Μπακογιάννη - τηλεφωνικό κέντρο». Στην ίδια εγγραφή υπάρχει η εξής υποσημείωση: «κόστος 8.878, τιμή πώλησης 13.120- 35%/ επόμενη εβδομάδα».

* 22 Νοεμβρίου 2005: «’Αθ...’ μίλησε με το γραφείο Αλογοσκούφη με τον ‘Γ’, τον παρέπεμψε στην κ. ‘Σ’ με την οποία μίλησε ότι έχουν περάσει από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και τώρα βρίσκονται στο γραφείο του Υπουργού».

Σε διπλανή στήλη υπάρχει μάλιστα χειρόγραφη η εξής παραπομπή: «Τροποποίηση ιδρυτικού Νόμου ΟΠΕΠ».

* 24 Δεκεμβρίου 2005: «Πρόσκληση Βουλγαράκη στον Ιππικό Όμιλο».

* 10 Ιανουαρίου 2006: Γράφει «Λιάπης-Σιούφας». Και στην επόμενη σειρά «C4Ι, Καραϊσκάκη / Επίσκεψη Πρωθυπ. γερμανικού κρατιδίου».

* 6 Απριλίου 2006: «Σιούφας, Λιάπης, Παπαθανασίου, Αγγέλου, Τζοβλάς, Αλογοσκούφης». Με την ένδειξη «Ο.Κ.».

* 16 Οκτωβρίου 2007: «Ρουσόπουλος» με την ένδειξη «υπέγραψε την πρόγραμμα...». Σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Επικρατείας προκύπτει ότι είχε τηλεφωνήσει και ζήτησε ραντεβού, ενώ στην καταγραφή των τηλεφωνημάτων της 25ης Οκτωβρίου 2007 υπάρχει η εξής σημείωση: «Ρουσόπουλος (22.10): Ζήτησε συνάντηση μαζί σας. Προσωπ. θέμα».

Επισημάνσεις νομικών
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν νομικοί, μόνο η αναφορά των ονομάτων στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο ποινικής αξιολόγησης στην ανοιχτή έρευνα.

Και αυτό, όπως εξηγούν, γιατί δεν μπορεί εκ των υστέρων να ποινικοποιούνται οι κοινωνικές σχέσεις, εκτός αν από τον συνδυασμό άλλων στοιχείων της δικογραφίας προκύπτει άλλου είδους ύποπτη διασύνδεση πίσω από τα καταγεγραμμένα ραντεβού.
Σε αυτή την περίπτωση, προσθέτουν, η δικογραφία θα έπρεπε να είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, τα μέλη της οποίας έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα να ερευνήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου