ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα-Νεκρός 15χρονος μετανάστης




Διαμελίστηκε ο 15χρονος Αφγανός, σοβαρά τραυματισμένη η 10χρονη αδελφή του, με ισχυρό σοκ η μητέρα τους Σείστηκαν τα κάτω Πατήσια από την ισχυρή έκρηξη στη συμβολή των οδών Πολίτη Φωτίου 10 και Ιακωβάτων, στις 22:41. Οι αστυνομικοί μιλούν για τυφλό... τρομοκρατικό χτύπημα καθώς δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το παιδί από το Αφγανιστάν, να τραυματιστούν η μητέρα και η αδελφή του και να κινδυνεύσουν δεκάδες άλλοι πολίτες.

Το μπέρδεμα με το τηλεφώνημα


Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένα τηλεφώνημα για βόμβα 15 λεπτά πριν τις εννιά. Ωστόσο το τηλεφώνημα που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter παρά τις πρώτες πληροφορίες δεν έγινε το βράδυ, αλλά το πρωί. Αν και ο άγνωστος ανέφερε τα Κάτω Πατήσια υπήρξε σύγχυση με τον τόπο όπου είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο άγνωστος ανέφερε πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην ΕΒΕΕ. Έγινε έρευνα αλλά δεν βρέθηκε τίποτε.
Ωστόσο 14 ώρες μετά ο μηχανισμός εξερράγη στην ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία  Διοίκησης Επιχειρήσεων) και έτσι όλα δείχνουν ότι υπήρξε μια σειρά τραγικών λαθών και συμπτώσεων που οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού από το Αφγανιστάν.

Το χρονικό του δολοφονικού χτυπήματος


Σύμφωνα με έναν μετανάστη που κατάφερε να μιλήσει με τη μητέρα η οικογένεια που έμενε ένα στενό πιο κάτω απ' το σημείο της έκρηξης περνούσε τυχαία μπροστά απ' το κτίριο της ΕΕΔΕ. Το δεκάχρονο κορίτσι είδε ένα σάκο στα σκαλιά της υπηρεσίας και πήγε κοντά.
Άνοιξε το σακίδιο και είδε κάποια αντικείμενα και ένα ρολόι.
Ο 15χρονος αδελφός της είδε πως το ρολόι δεν λειτουργούσε και της είπε να το αφήσει...
Τότε έγινε το κακό.
Ο μηχανισμός που ίσως είχε τοποθετηθεί από το πρωί όταν ο άγνωστος τηλεφώνησε για βόμβα ίσως είχε μπλοκάρει και εξερράγη όταν τα δυο παιδιά τον μετακίνησε.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που διαμέλισε τον 15χρονο.
Το κορμί του άτυχου παιδιού απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης και έγινε τείχος προστασίας για τη μητέρα και την αδελφή του.
Με το κορμί του προστάτευσε τις δυο γυναίκες
 
 
Το νέο σενάριο
Ένα νέο σενάριο που εξετάζει τώρα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είναι όντως το πρωινό τηλεφώνημα να είναι άσχετο με τη βόμβα.
Οι αξιωματικοί εξετάζουν πλέον και την πιθανότητα οι τρομοκράτες να ενεργοποίησαν το μηχανισμό στην ΕΕΔΕ και πριν προλάβουν να ενημερώσουν η οικογένεια από το Αφγανιστάν να έφτασε στο σημείο και να πυροδότησε κατά λάθος τη βόμβα.




Τρομο-μυστήριο και σύγχυση

Αρχικά οι εκτιμήσεις της αστυνομίας ήταν ότι νεκρός ήταν ο τρομοκράτης, ο οποίος επιχείρησε να τοποθετήσει την βόμβα στην σχολή δημόσιας διοίκησης.

Από την έκρηξη, εκτός από τον νεκρό ο οποίος διαμελίστηκε, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται προληπτικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αγλαϊα Κυριακού, ένα 10χρονο κορίτσι, το οποίο ήταν στο σημείο με τη μητέρα του.

Όταν η μητέρα - αφγανικής καταγωγής - κατάφερε να συννενοηθεί με τους αστυνομικούς, τους είπε οτι ο νεκρός είναι ο 15χρονος γιος της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η οικογένεια συνήθιζε τα βράδια να περιπλανιέται στην περιοχή και επειδή είναι πολύ φτωχοί μάζευαν ότι έβρισκαν σε κάδους απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή, πριν από λίγες ημέρες είχε τοποθετηθεί βόμβα στο σπίτι του προέδρου της ελληνοπακιστανικής κοινότητας.



Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι διεξάγουν έρευνα.


Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τηλεφώνημα

Σχετικά με το περιστατικό, η ΕΛ. ΑΣ. ανακοίνωσε ότι την Κυριακή και περί ώρα 08:46 τηλεφώνησε άγνωστος σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια και θα σκάσει σε 6 λεπτά.

Από τη διερεύνηση της τηλεφωνικής αυτής προειδοποίησης διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή Πατησίων δεν υφίσταται Υπηρεσία ή φορέας με τα δοθέντα στοιχεία, αφού δε λήφθηκε υπόψη και ότι είχε παρέλθει ο χρόνος που είχε οριστεί από τον άγνωστο, το τηλεφώνημα χαρακτηρίστηκε ασαφές.

Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες εξετάζεται ο τυχόν συσχετισμός του τηλεφωνήματος με την έκρηξη.

Εκτός κινδύνου το δεκάχρονο κορίτσι

Το κοριτσάκι που τραυματίστηκε είναι ηλικίας δέκα ετών και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Το παιδί, αφγανικής καταγωγής, περνούσε από την περιοχή μαζί με την 45χρονη μητέρα του, η οποία φέρει επιπόλαια τραύματα.
Αρχικώς πήγε με το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων και στη συνέχεια αφού βεβαιώθηκε ότι το παιδί είναι καλά δέχθηκε να μεταβεί η ίδια στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά της.

Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετέβη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού.

Χρυσοχοΐδης: Οι δολοφόνοι βρίσκονται απέναντι όλων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη αμέσως μετά την έκρηξη στο γραφείο του και στη συνέχεια στα Πατήσια, από όπου δήλωσε ότι «αυτοί οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους, είτε πρόκειται για αστυνομικό, είτε για μετανάστη, είτε για τον οποιονδήποτε πολίτη, αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

«Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντί τους, γι' αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να δικαστούν κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες» ανέφερε.
«Αυτές οι ενέργειες τους ξεγυμνώνουν και πολύ σύντομα θα τους αποκαλύψουν» κατέληξε.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κέρκυρας κ. Νικόλαος Δένδιας, σχετικά με την αποψινή ισχυρή έκρηξη στα Πατήσια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ΝΔ καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στα Πατήσια, σημειώνοντας: «Η πολλοστή βομβιστική επίθεση τους τελευταίους μήνες, φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας. Οι τοποθετήσεις ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, τα συχνότατα επεισόδια με πάσης φύσεως ταραχοποιούς και η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, πιστοποιούν το πρόβλημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου