Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Αρκούδα έκοβε βόλτες σε χωριό στην Πτολεμαΐδα...


http://nrs.wsu.edu/Research/Bear-Center/images/mama_bear_with_cubsx.jpg
Τσάρκα σε χωριό της Πτολεμαΐδας, στην Κοζάνη έκανε μία... αρκούδα με τα δύο μικρά της! Η οικογένεια ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη και πεινασμένη καθώς ήταν, κατέβηκε από το δάσος στην Ασβεστόπετρα για να βρει φαγητό. Το θέαμα ήταν ευχάριστο για τους κατοίκους, οι οποίοι κάθε άλλο παρά φοβήθηκαν. Μάλιστα έσπευσαν να... ειδοποιήσουν το Περιβαλλοντικό Κέντρου του «Αρκτούρου» προκειμένου να πάρουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν.
Όπως είπε στην «Espresso» ο διευθυντής του «Αρκτούρου» Λάζαρος Γεωργιάδης, «οι κάτοικοι που είδαν τα πανέμορφα αυτά ζώα να κάνουν τη βόλτα τους στο χωριό τους μας ειδοποίησαν αμέσως. Αυτό που τους συμβουλεύσαμε κατ’ αρχάς ήταν να μην πειράξουν τα μικρά και να αφήσουν ήσυχη τη μαμά αρκούδα. Συγκεκριμένα, τους εξηγήσαμε πως όταν τη βλέπουν να προσεγγίζει την περιοχή τους, πρέπει να απομακρύνονται και να αποφεύγουν να της δώσουν φαγητό, γιατί θα καλομάθει και μετά θα έρχεται συνέχεια για να φάει». Οπως εκτιμά ο κ. Γεωργιάδης, η αρκούδα πλησίασε στην περιοχή γιατί ξυπνώντας πεινασμένη από τον χειμέριο ύπνο βρήκε για φαγητό καλαμπόκια σε κτήματα που δεν θερίστηκαν από πέρυσι.
Ο ίδιος μάς είπε ότι είναι απολύτως φυσιολογική η κάθοδος των αρκούδων αυτή την εποχή: «Δεν είναι παράδοξο το γεγονός. Είναι μέσα Μαρτίου, τα χιόνια έχουν λιώσει και γενικά συνηθίζεται να ξυπνούν αυτές τις ημέρες από τον χειμερινό ύπνο τους».

Το εντυπωσιακό θηλαστικό τρέφεται την άνοιξη και το καλοκαίρι με μεγάλες ποσότητες για να μπορέσει μετά, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, να πέσει σε χειμερία νάρκη και να ξυπνήσει και πάλι την επόμενη άνοιξη, τρεφόμενη καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τα αποθέματά της σε λίπος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ενώ ο πληθυσμός της στη χώρα μας υπολογίζεται στα διακόσια ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου