ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Στέλνουμε μήνυμα για το περιβάλλον - Σβήνουμε τα φώτα ....



Εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σήμερα στην εκστρατεία Ώρα της Γης» (Earth Hour), στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στους δυνατούς της γης να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.Έτσι στις 8:30 το βράδυ (δείτε δίπλα τον ακριβή χρόνο που απομένει...) και για μία ώρα σβήνουν τα φώτα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους παρόν στην εκστρατεία για τη σωτηρία του πλανήτη. Ήδη στη Νέα Ζηλανδία,... την Ταϋλάνδη και την Ιαπωνία, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της WWF και συμμετείχαν μαζικά σε αυτή την «σταυροφορία» για δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.
Πέρυσι, η χώρα μας ήρθε δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς στην κινητοποίηση συμμετείχαν ενεργά 480 δήμοι και πάνω από 1 εκατομμύριο ιδιώτες. Μεγάλη είναι η ανταπόκριση και φέτος, αφού και πάλι η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, μετρώντας -μέχρι στιγμής- 22.441 συμμετοχές! Στην εκστρατεία «Ώρα της Γης» έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 206 δήμοι και κοινότητες, 232 σχολεία, 733 φορείς και επιχειρήσεις και περισσότεροι από 1.600 ιδιώτες.

Στην εκστρατεία συμμετέχουν και τα ιστορικά μνημεία, σύμβολα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία παραμένουν στο σκοτάδι για μία ώρα. Έτσι, στις 20:30 απόψε, χωρίς φωτισμό θα παραμείνουν η Ακρόπολη, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λυκαβηττός, ο Λευκός Πύργος, αλλά και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, καθώς και τα 24 κτίρια του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Η «Ώρα της Γης» διοργανώνεται από το WWF και ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ, ενώ μέσα σε τρία χρόνια μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα. Φέτος η παγκόσμια οργάνωση για τη φύση καλεί τους πολίτες όλου του πλανήτη να συμμετέχουν μαζικά, πιέζοντας τη διεθνή κοινότητα να πάρει μέτρα στη Διάσκεψη του Μεξικού μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου