ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

«Ελληνοποιήσεις» αμνοεριφίων καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι




«Ελληνοποιήσεις» αρνιών και κατσικιών παρατηρούνται και φέτος, εν όψει Πάσχα, κυρίως σε μεγάλα πολυκαταστήματα, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης... Για το λόγο αυτό ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο. Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ότι φέτος μπορεί να σημειωθεί έλλειψη αμνοεριφίων.

Πάντως, ο κ. Καμπούρης μετέφερε και την ικανοποίηση των Ελλήνων κτηνοτρόφων για τις τιμές που πέτυχαν φέτος στις συναλλαγές τους με τους εμπόρους. Όπως είπε, αυτές είναι: κατσίκι 7 ευρώ/κιλό και αρνί 6 ευρώ/κιλό. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πώς είναι δυνατόν τα προϊόντα αυτά να πωλούνται ως ντόπια στις συγκεκριμένες τιμές σε πολυκαταστήματα.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των συγκεκριμένων καταστημάτων, ο κ. Καμπούρης τόνισε πως η προστασία της εγχώριας παραγωγής θα πρέπει -ιδίως τις ημέρες των εορτών- να αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα των αρμόδιων φορέων.

Ο κ. Καμπούρης πρόσθεσε, επίσης, πως αναμένεται να παρατηρηθούν ελλείψεις αμνοεριφίων στην αγορά για δύο λόγους: αφενός μεν διότι η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη, σε ποσοστό 30% συγκριτικά με πέρσι, καθώς πέφτει νωρίς χρονικά το Πάσχα, αφετέρου δε επειδή πολλοί Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν προχώρησαν σε εκτροφή ζώων, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για τις τιμές των προηγούμενων χρόνων.

Εξάλλου, ο κ. Καμπούρης ανέφερε ότι μετά τις εορτές του Πάσχα πρόκειται να γίνει συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή. Θα καταβληθεί προσπάθεια να εξειδικευτούν και να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη του κτηνοτροφικού εισοδήματος, το οποίο -όπως είπε- «εξακολουθεί να βαίνει μειούμενο, σε ποσοστό 10% κάθε χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου