ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Έκρηξη βόμβας με ένα νεκρό στα Κ. Πατήσια - Εκτός κινδύνου το κοριτσάκι - Η ΕΛΑΣ ανακοινώνει...





Ισχυρή έκρηξη βόμβας με έναν νεκρό και δύο τραυματίες -ένα δεκάχρονο κορίτσι και τη μητέρα του- σημειώθηκε στις 22:41 το βράδυ της Κυριακής στην είσοδο δημόσιου κτιρίου στα Πατήσια. Σύγχυση για την ταυτότητα του νεκρού, ο οποίος διαμελίστηκε από την έκρηξη....
Το κορίτσι, αφγανικής καταγωγής, και η μητέρα του νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Οι πληροφορίες που φθάνουν για την ταυτότητα του νεκρού είναι συγκεχυμένες και η αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο νεκρός -ο οποίος διαμελίστηκε από την έκρηξη- να είναι ο βομβιστής που μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό και από κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία να εξερράγη. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές εμφανίζονται πολύ επιφυλακτικές.
Δεύτερο ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι να πρόκειται για κάποιον διερχόμενο που να αντίκρισε κάποιο ύποπτο αντικείμενο, να επιχείρησε να το μετακινήσει και τότε να σημειώθηκε η έκρηξη.
Άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ο νεκρός ανήκει στην ίδια οικογένεια με τους τραυματίες, τη γυναίκα και το παιδί, ήταν ρακοσυλλέκτες και βρήκαν μία τσάντα που εξερράγη στα χέρια του θύματος.



Όταν η μητέρα - αφγανικής καταγωγής - κατάφερε να συννενοηθεί με τους αστυνομικούς, τους είπε οτι ο νεκρός είναι ο 15χρονος γιος της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η οικογένεια συνήθιζε τα βράδια να περιπλανιέται στην περιοχή και επειδή είναι πολύ φτωχοί μάζευαν ότι έβρισκαν σε κάδους απορριμμάτων. Ετσι οι εκτιμήσεις λένε οτι πιθανότατα βρήκαν σε κάδο μια βαλίτσα ή σάκο, που ήταν μέσα τοποθετημένη η βόμβα ανάμεσα σε ρούχα και την πήραν μαζί τους.
Για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων, ενώ επί τόπου βρίσκονται πυροτεχνουργοί και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.
Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη με εκκωφαντικό θόρυβο και στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση.
Ο νεκρός βρέθηκε διαμελισμένος στην είσοδο του κτιρίου της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στη διασταύρωση Πολίτη Φωτίου 10 και Ιακωβάτων στα Πατήσια.
Εκτός κινδύνου το δεκάχρονο κορίτσι
Το κοριτσάκι που τραυματίστηκε είναι ηλικίας δέκα ετών και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Το παιδί, αφγανικής καταγωγής, περνούσε από την περιοχή μαζί με την 45χρονη μητέρα του, η οποία φέρει επιπόλαια τραύματα.
Αρχικώς πήγε με το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων και στη συνέχεια αφού βεβαιώθηκε ότι το παιδί είναι καλά δέχθηκε να μεταβεί η ίδια στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά της.
Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετέβη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού.

Από την ΕΛΑΣ εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χθες και ώρα 22:41΄σημειώθηκε έκρηξη έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων στην οδό Ιακωβάτου αρ. 61 στα Πατήσια, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άντρα και τον τραυματισμό μιας γυναίκας και της ανήλικης κόρης της.


Τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων.


Σύμφωνα με προφορική μαρτυρία της τραυματισμένης γυναίκας ο θανάσιμα τραυματισμένος είναι ο 15χρονος γιος της.


Στο σημείο της έκρηξης κατέφθασαν έγκαιρα κλιμάκια των αρμόδιων Αρχών ασφαλείας καθώς και εγκληματολογικά συνεργεία. Ο χώρος έχει αποκλειστεί και ερευνάται εξονυχιστικά.


Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου