ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Το ξέσπασμα του Χάρη Κατσιμίχα...

«Όταν σταματήσαμε, το μόνο που έκανα ήταν να κοιμάμαι, να ξυπνάω, να τρώω κάτι και να ξανακοιμάμαι. Ήμουν... καπούτ! Ψυχικά και σωματικά. Φυσικά και περνούσα από τον Πάνο. Κάναμε ένα τσιγάρο, κοιταζόμασταν και τα είχαμε πει όλα. Ο μόνος που έβλεπα ήταν ο Πάνος». Ετσι πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που ο Χάρης Κατσιμίχας πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί από τη δισκογραφία,... τις μουσικές σκηνές και τους συναυλιακούς χώρους. Να εγκαταλείψει μία από τις μεγαλύτερες αγάπες του, το τραγούδι, και να χωρίσουν οι δρόμοι του από τον αδερφό του Πάνο. Αρκετά χρόνια μετά δίνει την πρώτη του συνέντευξη στην «Athens Voice» και την Κατερίνα Παναγοπούλου.
Η «Espresso» εξασφάλισε αποσπάσματα από τη συνέντευξη που θα προκαλέσει και θα συζητηθεί. Ο Χάρης Κατσιμίχας σπάει τη σιωπή του και μιλάει για όλους αυτούς που βαδίζουν σε παράλληλους δρόμους. Κυρίως της έντεχνης μουσικής βιομηχανίας. Ξεκινά με τους πρώην Πυξ Λαξ: 

«Συνεργάστηκα μαζί τους για επαγγελματικούς λόγους, δεν τους παντρεύτηκα κιόλας!» τονίζει.

- Δηλαδή;
Ο Πλιάτσικας ποιος είναι; Ο ψηλός; Με τον Στόκα πίναμε κανένα καφέ στη Νέα Σμύρνη όταν έμενε και αυτός ένα φεγγάρι εκεί. Μετά χαθήκαμε. Τώρα πια, που -ουσιαστικά- δεν είμαι μέσα στον χώρο, έχω την πολυτέλεια να λέω και εγώ τη γνώμη μου, όπως όλοι οι άνθρωποι, με διευθύνσεις και ονόματα, χωρίς τον φόβο ότι θα μου αποδοθεί επαγγελματικός φθόνος, ανταγωνισμός κ.λπ. Τι σχέση έχουν τα δικά μας τραγούδια με τις άχρωμες, άγευστες και άοσμες θεματολογίες του Ξυδάκη, με τους μικροαστικούς νταλκάδες του Πορτοκάλογλου, με τον ρηχό λυρισμό του Αλκίνοου Ιωαννίδη και τις μπουρδολογίες π.χ. του Φάμελλου;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψή του για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου: «Αυτό το παιδί, τον Παπανδρέου δηλαδή, τον συμπαθώ πάρα πολύ. Μπορεί διάφοροι Ελληνάρες να τον λοιδορούν ως αμερικανάκι, αλλά καλά θα κάνουν να κοιτάξουν τα χάλια τους και τη βλαχιά τους. Αναγνωρίζω στη συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου μια έμφυτη ευγένεια που δυστυχώς στο μόρφωμα όπου έχω τη δυστυχία να ζω ερμηνεύεται ως αφέλεια, δειλία κ.λπ.».

Αυτό το Σάββατο 20 Μαρτίου ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας θα δώσουν συναυλία στο Ποδηλατοδρόμιο Ολυμπιακού Σταδίου, στο Μαρούσι. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία τους, το 2001, επανασυνδέονται μουσικά και περιοδεύουν πάλι, έχοντας στο πλευρό τους τον αγαπημένο τραγουδοποιό και ερμηνευτή Μάνο Ξυδούς. Μετά από δέκα χρόνια φαίνεται ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου