Σε... τοίχο οδήγησε και η σύγκριση με υλικό DNA που έχει ληφθεί από σημεία διάφορων τρομοκρατικών ενεργειών, για να διαπιστωθεί αν ταυτίζεται με αυτό του Λάμπρου Φούντα.
Βέβαια, το πλήρωμα του περιπολικού της Άμεσης Δράσης που βρέθηκε αντιμέτωπο με τους δύο υπόπτους ανέφερε ότι ο άνδρας που διέφυγε, κούτσαινε...
Στοιχείο που έδωσε αφορμή για νέα αστυνομικά σενάρια καθώς ένα από τα αδέρφια που πιθανολογείται ότι βρισκόταν μαζί με τον 35χρονο βιολόγο, έχει πρόβλημα στη βάδιση μετά από τροχαίο ατύχημα, ενώ και ένας από τους τρεις καταζητούμενους-επικηρυγμένους «ληστές με τα μαύρα» έφυγε τραυματισμένος στο πόδι, από τα αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στην οδό Πανεπιστημίου στις 16 Ιανουαρίου 2007.
Στοιχείο που έδωσε αφορμή για νέα αστυνομικά σενάρια καθώς ένα από τα αδέρφια που πιθανολογείται ότι βρισκόταν μαζί με τον 35χρονο βιολόγο, έχει πρόβλημα στη βάδιση μετά από τροχαίο ατύχημα, ενώ και ένας από τους τρεις καταζητούμενους-επικηρυγμένους «ληστές με τα μαύρα» έφυγε τραυματισμένος στο πόδι, από τα αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στην οδό Πανεπιστημίου στις 16 Ιανουαρίου 2007.
Τα "ορφανά κλειδιά" και η γιάφκα
Μια χούφτα κλειδιά που δεν ταιριάζουν σε καμιά πόρτα ούτε στα σπίτια, ούτε στη δουλειά του 35χρονου βιολόγου ελπίζουν τώρα οι αστυνομικοί ότι θα τους οδηγήσουν σε όπλα και εκρηκτικά κρυμμένα σε γιάφκα της οργάνωσης.
Τα κλειδιά που δεν κάνουν σε καμία “γνωστή” πόρτα είναι συνολικά επτά, όμως οι ημέρες περνούν και οι αστυνομικοί φοβούνται πως οι “σύντροφοι” του 35χρονου έχουν ήδη “σκουπίσει” τους χώρους αυτούς.
Γενικά οι έρευνες πέφτουν από... τοίχο σε τοίχο καθώς ο Λ. Φούντας φαίνεται πως ήταν εξαιρετικά προσεκτικός και δεν άφησε πίσω του ( ούτε μετά θάνατον) παρά ελάχιστα στοιχεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σπίτι του δεν υπήρχε καν σταθερό τηλέφωνο. Λόγω του φόβου παρακολούθησης ο 35χρονος βιολόγος μιλούσε μόνο από κινητό, ενώ χρησιμοποιούσε αποκλειστικά και μόνο ασύρματο internet.
Από τον “Επαναστατικό Αγώνα” στη “Σέχτα”;
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σωματότυπος του Λ. Φούντα ταιριάζει με εκείνον ενός από τους τρομοκράτες που έχει λάβει μέρος σε χτυπήματα της επονομαζόμενης “Σέχτας Επαναστατών” έτσι στην αντιτρομοκρατική πιστεύουν πως έχουν μια ακόμη επιβεβαίωση των λεγόμενων συγκοινωνούντων δοχείων και των άμεσων σχέσεων μεταξύ των τρομοκρατικών ομάδων.
Στην περίπτωση του Λ. Φούντα η θεωρεία που επικρατεί είναι πως ίσως ήταν από τα “στελέχη” του “Επαναστατικού Αγώνα” που αποσκίρτησαν και ίδρυσαν την πιο σκληρή σε χτυπήματα “Σέχτα”.
Ο 35χρονος βιολόγος, σύμφωνα με τις αστυνομικές διαρροές, είχε συνεχή δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο από την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων το 1991 και σταθερή συμμετοχή σε πορείες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, αλλά και σε πάσης φύσεως συζητήσεις. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι μετά τη διάλυση της ομάδας «Μαύρο Αγκάθι» και την διακοπή του εντύπου το 2005, μπήκε στη «Συνεργασία Αναρχικών Ομάδων και Ατόμων για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Πολύμορφη Δράση», η οποία εξέδιδε τα τελευταία χρόνια κείμενα συμπαράστασης υπέρ των μελών της 17Ν.
Μάλιστα, οι ίδιοι αστυνομικοί δε διστάζουν να παραλληλίσουν την πορεία του Λάμπρου Φούντα και τον θάνατό του, με εκείνη του 32χρονου δημιουργού της «Αντικρατικής Πάλης», Χρήστου Τσουτσουβή, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς στις 15 Μαΐου 1985, στην οδό Αμφίκλειας 18-20 στου Γκύζη.
Το φυλλάδιο και οι προκηρύξεις
Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει και το ... συγγραφικό έργο του 35χρονου και της ομάδας που έγραφε το φυλλάδιο “δρόμοι της οργής” -κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του Φούντα στην αναρχική ομάδα «Μαύρο Αγκάθι»- για να ανακαλύψουν στο τρόπο γραφής και τα ιδεολογήματα συσχετισμούς με προκηρύξεις οργανώσεων που “χτύπησαν” από το 2003 και ύστερα.
Οι σημειώσεις και τα ονόματα με κώδικες
Κωδικοποιημένο σημειωματάριο στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα βρήκαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Οπως λένε
αξιωματικοί, με την αποκρυπτογράφησή του διαπιστώθηκε οτι είχε χαρτογραφήσει και καταγράψει όλες τις κάμερες διαχείρησης κυκλοφορίας που υπάρχουν στην Αττική, όπως επίσης και τις διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος χωρίς καμία απο αυτές τις κάμερες να καταγράψουν τις κινήσεις του.
Η αποκρυπτογράφηση των σημειώσεων του Λάμπρου Φούντα θα ανοίξει έναν νέο κύκλο ερευνών στα πρόσωπα με τα οποία συναναστρεφόταν ο νεκρός άνδρας. Ένα ακόμη σημειωματάριο που βρέθηκε στον φοριαμό της εργασίας του, με αριθμούς κινητών τηλεφώνων είναι ένα από τα νέα ευρήματα που έχει συγκεντρώσει το αστυνομικό ενδιαφέρον.
"Φωτογραφίζουν" συνεργούς
Ο 35χρονος φαίνεται πως είχε επαφές με τέσσερα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν καθοριστικό ρόλο σε ένοπλες επιθέσεις και σε ληστείες τραπεζών. “Ο ένας ήδη καταζητείται, ο δεύτερος έχει φυλακιστεί, ο τρίτος θεωρείται “ταμίας” του αντάρτικου πόλης και ο τέταρτος είχε εμπλακεί σε αρπαγή οπλισμού από αστυνομικούς”, αναφέρει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τα άτομα αυτά αποτελούν σημαντικό πυρήνα του “αντάρτικού πόλεων”.
Ο άνθρωπος που στρατολόγησε τον Φούντα είναι 38χρονος αντιεξουσιαστής που έχει συλληφθεί κατά τη δεκαετία του 90 για ληστεία και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε κύριο πρόσωπο των ενόπλων οργανώσεων. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είναι και ο σύνδεσμος των αντιεξουσιαστών με ποινικούς παραβάτες και κυρίως με τον καταζητούμενο Νίκο Παλαιοκώστα. Από ποινικούς θεωρείται ότι είχαν προμηθευτεί και τα όπλα μάρκας Glock, με το οποίο πυροβολησε ο συνεργάτης του Φούντα στη συμπλοκή της Δάφνης.
Οι αρχές εξετάζουν επίσης ρόλο 33χρονου αντιεξουσιαστή, που καταζητείται ως μέλος των “ληστών με τα μαύρα” στην ενεργοποίηση Φούντα στις ένοπλες οργανώσεις.
Ο συνεργάτης
Ένας 30χρονος κάτοικος της Νέας Κηφισιάς είναι σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο συνεργάτης του Φούντα, που διέφυγε από τη συμπλοκή στη Δάφνη, εν μέσω αστυνομικών πυρών, ενώ στην επιχείρηση φέρεται να είχε ρόλο και ο 25χρονος αδελφός του πρώτου. “Αμφότεροι έχουν δραστηριοποιηθεί στις ένοπλες ομάδες και έχουν εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα δύο αδέλφια και ο Φούντας συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση κατά του τμήματος Αγίας Παρασκευής και σε άλλες επιθέσεις κατά αστυνομικών” αναφέρουν στο Βήμα αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής.
Η φίλη
Μεταξύ των ανθρώπων που ανακρίνονται μετά τη συμπλοκή της Δάφνης είναι και η 30χρονη φίλη του Φούντα, η οποία επίσης πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η αστυνομία είχε διεξάγει έρευνα στο σπίτι της στα Εξάρχεια, μετά την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στο υπουργείο Πολιτισμού. Στην επίθεση εκείνη είχε τραυματιστεί αστυνομικός των ΜΑΤ.
Δείτε το ρεπορτάζ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου