Βάλθηκαν να κατακτήσουν τον κόσμο με όπλο το «Greek souvlaki» και απ’ ό,τι φαίνεται -τουλάχιστον μέχρι τώρα- τα καταφέρνουν μια χαρά! Και επειδή η παγκοσμιοποίηση έχει και τα καλά της, το διασημότερο ίσως ελληνικό έδεσμα βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν προς την Ινδία...
Αλλά για να πάρει κανείς τα πράγματα από την αρχή, αρκεί να ρίξει μια ματιά στο τελευταίο τεύχος του οικονομικού περιοδικού «BRW», στις σελίδες του οποίου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η επιχείρηση «Souvlakihut» των δύο Ελλήνων ομογενών από τη Μελβούρνη, Γιάννη και Βασίλη Φωτιάδη, είναι πλέον η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα τροφίμων στην Αυστραλία το 2010! Ενώ την ίδια στιγμή είναι και η τρίτη επιχειρηματική αλυσίδα της Αυστραλίας σε ό,τι αφορά την αύξηση του ετήσιου τζίρου της, που παρά την οικονομική κρίση αυξήθηκε κατά 120% το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Όπως ανέφερε, όμως, στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ο Γιάννης Φωτιάδης, το ελληνικό σουβλάκι, μέσω της «Souvlakihut», λίαν συντόμως και μέσω Αυστραλίας θα μπει σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, αυτή της Ινδίας. «Βρισκόμαστε στη φάση της υπογραφής συμβολαίων» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το ελληνικό σουβλάκι αυτή τη στιγμή είναι παντελώς άγνωστο στη χώρα όπου εκείνος και ο αδερφός του θα κάνουν το νέο επιχειρηματικό τους άνοιγμα.
Για τα δύο αδέλφια όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ο Βασίλης και ο Γιάννης αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο και να ανοίξουν στη Μελβούρνη το πρώτο τους εστιατόριο με την ονομασία «Souvlakihut». Σήμερα, έξι χρόνια μετά, τα εστιατόριά τους φτάνουν τα τριάντα έξι, ενώ μέχρι τα τέλη του 2010 στόχος τους είναι να τα διπλασιάσουν - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αυστραλιανή αγορά. Δεν κρύβουν δε πως τα επόμενα χρόνια θέλουν να κάνουν πραγματικότητα τα σχέδια εξάπλωσης της «αυτοκρατορίας» τους και στη Γηραιά Ήπειρο. Γιατί όχι; Και προς την Ελλάδα!
Αλλά για να πάρει κανείς τα πράγματα από την αρχή, αρκεί να ρίξει μια ματιά στο τελευταίο τεύχος του οικονομικού περιοδικού «BRW», στις σελίδες του οποίου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η επιχείρηση «Souvlakihut» των δύο Ελλήνων ομογενών από τη Μελβούρνη, Γιάννη και Βασίλη Φωτιάδη, είναι πλέον η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα τροφίμων στην Αυστραλία το 2010! Ενώ την ίδια στιγμή είναι και η τρίτη επιχειρηματική αλυσίδα της Αυστραλίας σε ό,τι αφορά την αύξηση του ετήσιου τζίρου της, που παρά την οικονομική κρίση αυξήθηκε κατά 120% το προηγούμενο οικονομικό έτος.
Όπως ανέφερε, όμως, στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ο Γιάννης Φωτιάδης, το ελληνικό σουβλάκι, μέσω της «Souvlakihut», λίαν συντόμως και μέσω Αυστραλίας θα μπει σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, αυτή της Ινδίας. «Βρισκόμαστε στη φάση της υπογραφής συμβολαίων» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το ελληνικό σουβλάκι αυτή τη στιγμή είναι παντελώς άγνωστο στη χώρα όπου εκείνος και ο αδερφός του θα κάνουν το νέο επιχειρηματικό τους άνοιγμα.
Για τα δύο αδέλφια όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ο Βασίλης και ο Γιάννης αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο και να ανοίξουν στη Μελβούρνη το πρώτο τους εστιατόριο με την ονομασία «Souvlakihut». Σήμερα, έξι χρόνια μετά, τα εστιατόριά τους φτάνουν τα τριάντα έξι, ενώ μέχρι τα τέλη του 2010 στόχος τους είναι να τα διπλασιάσουν - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αυστραλιανή αγορά. Δεν κρύβουν δε πως τα επόμενα χρόνια θέλουν να κάνουν πραγματικότητα τα σχέδια εξάπλωσης της «αυτοκρατορίας» τους και στη Γηραιά Ήπειρο. Γιατί όχι; Και προς την Ελλάδα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου