ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

To Σωματείο «Η ΕΝΩΣΗ» μαζί με όλους τους πολίτες της Δυτ. Μακεδονίας συμμετέχει στη σημερινή σιωπηρή διαμαρτυρία - Δείτε ποιοί συμμετέχουν...




Τα νοσοκομεία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας με αποτέλεσμα να παρέχονται πλημμελείς υπηρεσίες και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών. Εφημερεύουν καθημερινά, 365 ημέρες το χρόνο σε ανοιχτή εφημερία, έχοντας τόσο την ευθύνη της αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών,...
όσο και την ευθύνη της νοσηλείας και αντιμετώπισης των ήδη νοσηλευομένων ασθενών. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στην στελέχωση με γιατρούς, καθώς κανείς δεν επιθυμεί να εργαστεί υπό τέτοιες συνθήκες και οι ήδη υπάρχοντες με την πρώτη ευκαιρία φεύγουν προς άλλα νοσοκομεία ή παραιτούνται !!!!!
Το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του μικρού Γιαννάκη από την περιοχή που αφού ταλαιπωρήθηκε σε διάφορα νοσοκομεία, ελλείψει παιδιάτρων, κατέληξε πριν λίγες μέρες στο Ιπποκράτειο (ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιώντας χιλιάδες άτομα μέσω Facebook), είναι η κορυφή του παγόβουνου των συσσωρευμένων προβλημάτων που παρουσιάζει η παροχή δημόσιας υγείας στην περιοχή αλλά και σε όλη τη χώρα Για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος το πόσο ζοφερή είναι η εικόνα που υπάρχει σήμερα στα νοσοκομεία της Δ. Μακεδονίας αξίζει ενδεικτικά να αναφέρουμε τα παρακάτω:
• Παιδίατροι: ένας στο ΓΝ Γρεβενών και ένας στο ΓΝ Κοζάνης, χωρίς λειτουργία κλινικής, νοσηλεία ασθενών και εφημερία, ενώ στο ΓΝ Πτολεμαΐδας ένας παιδίατρος, με λειτουργία κλινικής. Επομένως δεν υπάρχει αντιμετώπιση των παιδιατρικών περιστατικών και τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των παιδιών σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Τέλος δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τοκετοί και υπολειτουργούν οι μαιευτικές κλινικές, ενώ η Μαιευτική Φλώρινας είναι κλειστή.
• Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας λειτουργούν με έναν νεφρολόγο, η κάθε μια, που εφημερεύει καθημερινά όλο το μήνα.
• Αξονικοί Τομογράφοι Κοζάνης- Πτολεμαΐδας: Υπολειτουργούν χωρίς καθημερινή εφημερία, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέρες του μήνα που οι ασθενείς διακομίζονται ακόμα και στην Θεσσαλονίκη για την διενέργεια Αξονικής Τομογραφίας. Τα τακτικά περιστατικά υποβάλλονται σε αξονική σε ιδιωτικά εργαστήρια με το ανάλογο κόστος.
• Έλλειψη ειδικών γιατρών: Ενδεικτικά στο νοσοκομείο Κοζάνης υπάρχουν δύο καρδιολόγοι, 3 παθολόγοι, στο νοσοκομείο Γρεβενών: 3 παθολόγοι, 3 χειρουργοί, 2 αναισθησιολόγοι και στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας: 2 παθολόγοι, 3 καρδιολόγοι, δύο ακτινολόγοι, ένας μόνιμος στο μικροβιολογικό μαζί με έναν επικουρικό, ενώ ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις άλλες κλινικές.
• Στο ΓΝ Γρεβενών δεν εφημερεύει χειρουργός 6 ημέρες το μήνα, και το ακτινολογικό εργαστήριο είναι κλειστό για 9 ημέρες το μήνα δεν υπάρχει παιδίατρος για 18 ημέρες. Σε 2 μήνες τελειώνει η θητεία του επικουρικού αναισθησιολόγου και δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ούτε οι στοιχειώδεις επεμβάσεις. Χωρίς να τηρούνται τα κριτήρια ασφάλειας και ποιότητας κατά την εφημερία. Υπάρχει ένας γαστρεντερολόγος και ένας νευρολόγος σε όλη την Δυτική Μακεδονία. Οι ασθενείς, που χρειάζονται επείγουσα ενδοσκόπηση για την αντιμετώπιση αιμορραγίας, διακομίζονται με κίνδυνο της ζωής τους στην Θεσσαλονίκη. Οι τακτικές γαστρεντερολογικές εξετάσεις γίνονται σε ιδιώτες γιατρούς, ή στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει βέβαια κανείς αιματολόγος, νευροχειρουργός, ογκολόγος, ενδοκρινολόγος.
• ΜΕΘ: Μόλις 4 κρεβάτια στην Πτολεμαΐδα. Στην Κοζάνη δεν λειτουργεί ακόμη, ενώ έχει διορισθεί διευθυντής στην ΜΕΘ εδώ και δύο χρόνια έχει εξοπλισθεί,. Ο δεύτερος γιατρός που είχε διορισθεί κουράσθηκε να περιμένει και άλλαξε νοσοκομείο.
Το ΕΚΑΒ δε διαθέτει τα αναγκαία πληρώματα για την κάλυψη των αναγκών που είναι ιδιαίτερα αυξημένες και λόγω των συχνών διακομιδών και μεταφορών των ασθενών για παρακλινικές εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια. Το ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας δεν έχει πλέον πληρώματα για να στελεχωθούν όλες οι βάρδιες. Επειδή:
- Mόνο λόγω υπεράνθρωπων προσπαθειών και κυρίως τύχης δεν έχουμε θανάτους ασθενών, αν και σίγουρα έχουμε καθυστερήσεις στην έγκαιρη και ενδεδειγμένη αντιμετώπιση.
- Η όλη κατάσταση εκθέτει το ΕΣΥ της χώρας και βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.
- Οι προσλήψεις ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ έχουν παγώσει.
To Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε-ΔΕΗ «Η ΕΝΩΣΗ» συμπαρίσταται στην πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών της Κοζάνης και δηλώνει παρών στην σιωπηλή διαμαρτυρία σήμερα Μ. Τετάρτη (31/3), στην κεντρική πλατεία της πόλης, για την απαξίωση των νοσοκομείων της Περιφέρειας και την ανάγκη άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να στελεχωθούν οι κλινικές με ΙΑΤΡΙΚΟ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ προσωπικό. 
http://ai-vres.blogspot.com/

Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης για την αυριανή σιωπηλή διαμαρτυρία στην Κοζάνη
Από το vetonews.gr
Διαστάσεις συλλαλητηρίου φαίνεται να λαμβάνει η πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών της Κοζάνης να διοργανώσουν αύριο το απόγευμα (18.30) στην κεντρική πλατεία σιωπηλή διαμαρτυρία, απαιτώντας εδώ και τώρα την πλήρη λειτουργία των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Για πρώτη φορά όχι μόνο στην Κοζάνη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή χρήστες του διαδικτύου καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια κινητοποίηση. Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο θάνατος του 14μηνου αγοριού που κατέληξε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, αφού πρώτα είχε ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας των κλειστών παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιήσει πολίτες που μέσω του Facebook επέλεξαν να αναλάβουν δράση.
Μέσα σε λίγες μέρες, περισσότερα από 11.500 μέλη του Facebook «απαιτούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του 12μηνου Γιαννάκη», ενώ περισσότερα από 4.000 μέλη απαιτούν την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην σιωπηλή συγκέντρωση. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θορύβησαν δεκάδες φορείς, σωματεία και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής που έσπευσαν με ανακοινώσεις τους να δηλώσουν «παρών» στην κινητοποίηση. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μαζί με δημάρχους όμορων Δήμων έγινε εκτενής αναφορά στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση της παροχής υγείας στους κατοίκους της περιοχής και τονίστηκε πως θα συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία των ενεργών πολιτών. «Πέρασαν 6 μήνες από τότε που έκλεισε η παιδιατρική και παρά τις διαμαρτυρίες μας δεν έγινε μέχρι σήμερα τίποτα απολύτως.
Η κατάσταση όμως στο νοσοκομείο Κοζάνης είναι θλιβερή και για τις υπόλοιπες κλινικές. Το παθολογικό έχει μόνο 3 γιατρούς ενώ θα έπρεπε να έχει 6, η μονάδα εντατικής θεραπείας δεν λειτουργεί αφού έχει μόνο έναν γιατρό, το καρδιολογικό έχει 2 γιατρούς ενώ το διαβητολογικό ιατρείο είναι εδώ και καιρό κλειστό.Από τις 88 οργανικές θέσεις ιατρών που προβλέπονται καλύπτονται μόνο οι 39, ενώ από τις 212 οργανικές θέσεις νοσηλευτών είναι καλυμμένες οι 165», τόνισε ο κ. Μαλούτας.Τόσο ο κ. Μαλούτας όσο και οι δήμαρχοι Δημητρίου Υψηλάντη, Κυριάκος Μιχαηλίδης, Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, Καμβουνίων, Αχιλλέας Ντοβόλης, Ελίμειας, Αθανάσιος Ματιάκης αλλά και ο αντιδήμαρχος Σερβίων Μιχάλης Παπαδόπουλος, συμφώνησαν να συνταχθεί αύριο από όλους τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση του ΕΣΥ στην περιοχή και για την διεκδίκηση νέου σύγχρονου Περιφερειακού Νοσοκομείου στην Κοζάνη. Στην σημερινή  συγκέντρωση θα συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην κινητοποίηση
 Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. του Ν. Κοζάνης συγχαίρει την πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών και συμμετέχει στη σιωπηρή διαμαρτυρία καλώντας όλους τους εργαζομένους στην συγκέντρωση της Μ. Τετάρτης 31 Μαρτίου 2010 στις 18:30, στην Πλατεία Νίκης στην Κοζάνη μπροστά στο Δημαρχείο (κεντρική πλατεία).
Ο θάνατος, πριν από μερικές ημέρες, του ηλικίας ενός έτους Γιαννάκη, ο οποίος μεταφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο λόγω έλλειψης παιδιάτρου, πρέπει να μας προβληματίσει όλους και ευχόμαστε να είναι ο τελευταίος
-Να στελεχωθούν άμεσα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
-Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους, καμία μείωση κρατικής επιχορήγησης σε ότι αφορά τη Δημόσια Υγεία.
-Κατασκευή νέου σύγχρονου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Κοζάνη.
Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης στη διαμαρτυρία των πολιτών
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης συμμετέχει στη σιωπηρή διαμαρτυρία και καλεί όλους τους εργαζομένους την Τέταρτη το απόγευμα & ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κοζάνης είναι τραγική η έλλειψη στελέχωσης από ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διαμορφώνουν ένα σκηνικό που όχι απλά ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά θέτει και σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Η απροθυμία των νέων γιατρών να ενταχθούν στο ΕΣΥ, αφενός γεννά ερωτήματα για τις αιτίες της απροθυμίας τους και αφετέρου οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση της Δημόσιας Υγείας.
Η κυβέρνηση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης όχι μόνο δεν ασχολείται με τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, αλλά τα επιτείνει προσθέτοντας στην υπάρχουσα υποστελέχωση των Κλινικών και την αδιαφορία της για την αποζημίωση των εφημεριών. Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω αποχώρηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας και εντέλει στην κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα της Περίθαλψης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολιτικών υγείας που έχουν εφαρμόσει οι διάφορες Κυβερνήσεις αποτελεί το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου η υποστελέχωση των διαφόρων κλινικών έχει οδηγήσει ακόμη και σε κλείσιμο κλινικών (Παιδιατρική), ενώ κάποιες άλλες λειτουργούν λόγω υψηλού αισθήματος ευθύνης κα αυτοθυσίας των υπηρετούντων γιατρών (Παθολογική, Καρδιολογική κτλ).
Το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του μικρού Γιαννάκη μόλις 13 μηνών, χωρίς σοβαρή αιτία, αλλά λόγο της μεγάλης καθυστέρησης και της ανοργανωσιάς, που περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο της Δυτ. Μακεδονίας και «κατέληξε» στο «Ιπποκράτειο» της Θεσ/ νίκης.
Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα τώρα! Καμία μείωση κρατικής επιχορήγησης σε ότι αφορά τη Δημόσια Υγεία. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και το κράτος έχει την υποχρέωση να την παρέχουν σε όλους τους πολίτες. Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση ιατρών για να λειτουργήσουν οι κλινικές του νοσοκομείου και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κατασκευής νέου σύγχρονου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κοζάνης.

ΣΕΕΝ: Συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία των πολιτών ενάντια στην απαξίωση και διάλυση του ΕΣΥ
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» καλεί όλα τα μέλη του στην διαμαρτυρία της Μ. Τετάρτης 31 Μαρτίου 2010 στις 18:30, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Δυστυχώς χρειάστηκε να υπάρξει ο τραγικός θάνατος ενός μικρού παιδιού για να ταρακο-υνηθούμε όλοι και να δούμε την τραγική κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας:
• Μείωση των κονδυλίων για την παροχή υπηρεσιών υγείας.
•Τεράστια έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κυρίως στην επαρχία. • Έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.
• Ιδιωτικοποίηση βασικών λειτουργιών των νοσοκομείων.
• Προκλητική ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που δραστηριοποιείται και στο χώρο της Υγείας.
• Αναχρονιστικά οργανογράμματα (με βάση τις ανάγκες του 1988) που ούτε αυτά δεν τηρούνται! Σταμάτησαν τη λειτουργία ή υπολειτουργούν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο η Παιδιατρική Κλινική, η μαιευτική, η μονάδα τεχνικού Νεφρού, το Διαβητολογικό, η Καρδιολογική Κλινική και η Στεφανιαία Μονάδα κ.α. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας αλλά και για όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Η άκρατη κομματικοποίηση (μη στελέχωση των Επιτροπών Κρίσεως) δεν επιτρέπει την πρόσληψη ούτε καν των θέσεων που έχουν εγκριθεί. Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας αισθάνονται εκτός από τις μειώσεις των μισθών τους και την αύξηση του κόστους επιβίωσης να τους κλέβουν και τις Δημόσιες παροχές Υγείας και Παιδείας που εκτός των άλλων επιβαρύνουν και τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό! Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους κατοίκους της περιοχής και απαιτούμε:
Όχι στην απαξίωση του ΕΣΥ .Αύξηση των κονδυλίων για παροχή Δημόσιας Υγείας.
Πραγματικά δωρεάν παροχές Υγείας και Περίθαλψης.
Άμεση στελέχωση όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.
Κατάργηση των εργολαβιών.
Έλεγχος των προμηθειών και πάταξη των τρωκτικών της Υγείας

Οι αιμοδότες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ καλεί όλα τα μέλη του στην διαμαρτυρία της Μ. Τετάρτης 31 Μαρτίου 2010 στις 18:30, στην Πλατεία Νίκης στην Κοζάνη μπροστά στο Δημαρχείο (κεντρική πλατεία). Οι αιμοδότες που αγωνίζονται για τη διάδοση της ιδέα της δωρεάς ΣΤΗ ΖΩΉ, από τη δωρεά Αίματος, Αιμοπεταλίων, Μυελού των οστών, έως τη δωρεά ιστών και Οργάνων Σώματος και τη Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος ¨βλαστοκυττάρων¨, λένε,
Όχι στη απαξίωση της Δημόσιας υγείας.
Όχι στην απαξίωση των νοσοκομείων της περιφέρειάς.
Όχι στην απαξίωση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.
Ναι στην πλήρη λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων.
Ναι στην ποιότητα Ζωής. 

ΥΓ ΑΕΤΟΣ: Σήμερα όλοι στην Κοζάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου