ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Οι μεγάλες ανατροπές στην TV - Οι νέες σειρές , οι σταθερές αξίες και ποιοί κόβονται από την Ελληνική τηλεόραση...

Μπορεί η τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν να έχει πολύ δρόμο ακόμα, όμως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι συζητήσεις για τις νέες σειρές της επόμενης σεζόν ξεκίνησαν φέτος πολύ νωρίτερα. Οι υπεύθυνοι των καναλιών έχουν ήδη το πλανόγραμμα της ερχόμενης χρονιάς και η «Espresso της Κυριακής» φρόντισε να το μάθει και να σας ενημερώσει. Εγκαίρως!...

Μεγάλες αλλαγές στη φυσιογνωμία των προγραμμάτων δεν αναμένονται από τα κανάλια. Αυτό που κυριαρχεί είναι οι περικοπές στο κόστος παραγωγής. Οι υπεύθυνοι των σταθμών συσκέπτονται και αποφασίζουν αυτό το διάστημα τις τηλεοπτικές παραγωγές της επόμενης περιόδου, έχοντας κατά νου ότι το ετήσιο μπάτζετ είναι ανά πάσα στιγμή υπό αίρεση, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ετοιμότητα των εμπορικών τμημάτων να παρουσιάσουν εκτιμήσεις εσόδων για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.


MEGAΤα... ρέστα στο «Νησί». Κόπηκαν Παπακαλιάτης, «Λάκης γλυκούλης», «Θανάσιμες πεθερές» και «LAPD»

Το MEGA, με τη δύναμη του ισχυρού και της μεγάλης διαφοράς τηλεθέασης που διατηρεί φέτος, εμφανίζεται πιο έτοιμο από κάθε άλλον ανταγωνιστή να δώσει το πράσινο φως στις παραγωγές για την περίοδο 2010-11.

ΚΟΒΟΝΤΑΙ. Μπορεί η απόφαση να κατέβει η αυλαία στη δραματική σειρά «4» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη τον Ιούνιο να αντιμετωπίστηκε με έκπληξη, εξηγείται ωστόσο με τα επιχειρήματα του καναλιού: «Ηταν μια ακριβή παραγωγή και το MEGA δεν μπορεί την επόμενη σεζόν να κρατήσει στο πρόγραμμά του δύο ακριβές παραγωγές». Οι σειρές που θα κατεβάσουν αυλαία, εκτός από το «4», είναι το «LAPD», ο «Λάκης ο γλυκούλης» και «Οι θανάσιμες πεθερές».

Η ΝΕΑ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ. Η ακριβή παραγωγή που διασώζεται είναι το περίφημο «Νησί», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίίσλοπ, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη και σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Η έγκριση αυτής της ακριβής παραγωγής, 150.000 ευρώ ανά επεισόδιο, καθορίζει και τα οικονομικά δεδομένα των άλλων σειρών. Και επειδή το MEGA θέλει πάντα να έχει έναν άσο στο μανίκι του, μια έκπληξη στη μυθοπλασία, ο προγραμματισμός για όλες τις άλλες παραγωγές είναι σφιχτός.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. Το κανάλι θα διατηρήσει τη βασική συνταγή του στο πρόγραμμα. Η μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν, «Η ζωή της άλλης», έλαβε πολύ νωρίς το πράσινο φως για νέο κύκλο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Με ένα εκατομμύριο πιστούς τηλεθεατές καθημερινά το MEGA ούτε που σκέφθηκε να ζητήσει περικοπές από την παραγωγή. Οσο για τα «Μυστικά της Εδέμ», συνεχίζονται επίσης, αλλά με πιθανή ανατροπή. Να μετακομίσει ως το δυνατό όπλο του καναλιού στην prime time ζώνη! Από το κανάλι ούτε επιβεβαιώνεται αλλά ούτε και διαψεύδεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το βέβαιο είναι ότι το στούντιο ΑΤΑ ετοιμάζει την τρίτη καθημερινή σειρά, «δανεισμένη» από το ισπανικό «Las Roldan», η οποία αν δεν μετακινηθούν «Τα μυστικά της Εδέμ», θα παίξει τον ρόλο της «Πολυκατοικίας», μπαλαντέρ στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Η «Πολυκατοικία», σύμφωνα με τους έως τώρα σχεδιασμούς, προβλέπεται να διατηρηθεί έως και τον Ιούνιο του 2011. Και δεν είναι η μόνη σειρά που θα συνεχιστεί την επόμενη σεζόν. Βέβαια θεωρούνται η κωμωδία «Παιδική χαρά», ο «Τρίτος νόμος» που μόλις έκανε πρεμιέρα και δεν αποκλείεται να λάβει το πράσινο φως και η κομεντί «Μ+Μ».

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ. Δρομολογείται μία νέα κωμωδία που γράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος, δημιουργός του «Είσαι το ταίρι μου», για την οποία φημολογείται ότι θα πρωταγωνιστήσει το ίδιο δίδυμο: ο Αλέξης Γεωργούλης και η Βίκυ Σταυροπούλου. Στα νέα προγράμματα του MEGA συγκαταλέγεται και μία νέα σειρά κινουμένων σχεδίων που θέλει να κάνει ο Γιώργος Φειδάς. Το κανάλι δεν φημίζεται για τα σόου του, φαίνεται όμως πως μπήκε στον πειρασμό και είναι έτοιμο να εγκρίνει την εκπομπή φαγητού «Master chef» με πρωταγωνιστές ερασιτέχνες μάγειρες για καθημερινή προβολή.


ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΤΟΣΔιευθυντής προγράμματος MEGA
«Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» είχε δηλώσει ο Πέτρος Μπούτος, αρχή που, όπως αποδείχθηκε, κρατάει όλον αυτόν τον καιρό. Το MEGA παρέμεινε το μόνο κανάλι με παραδοσιακή δομή στη ροή του προγράμματός του. Από την αρχή αυτής της σεζόν διατήρησε χωρίς κανέναν κίνδυνο την κυριαρχία του στη μέση θεαματικότητα, ενώ σε ορισμένες ζώνες, όπως η απογευματινή ή του κεντρικού δελτίου, η διαφορά τηλεθέασης με τους άλλους σταθμούς έφθασε και ξεπέρασε τις οκτώ μονάδες.


http://www.e-radio.gr/repository/2009/RadioArvila_480.jpg
ΑΝΤ1 

Κίνηση ματ με «Ράδιο Αρβύλα»
Ποντάρει στα ριάλιτι και σε ακριβές ξένες σειρές

Στον ΑΝΤ1 δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την απόδοση των παρεμβάσεων στη ζώνη prime time. Ο Φεβρουάριος ήταν ο καλύτερος μήνας σε ποσοστά τηλεθέασης εδώ και τρία χρόνια. Ειδικά το γεγονός ότι στο νεανικό κοινό 15-44 ετών η τηλεθέαση της prime time τον περασμένο μήνα ξεπέρασε αυτήν του MEGA θεωρείται μεγάλη νίκη.

Οχι πως το κανάλι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Πέραν των επιτυχιών των δύο σόου «X-Factor» και «Νext top model» και της πρωινής εκπομπής «10 με 1 μαζί», ο ΑΝΤ1 για όλα τα υπόλοιπα προσπαθεί με συνεχείς παρεμβάσεις να βρει το ιδανικό μείγμα προγράμματός του. Οι ελληνικές σειρές μπήκαν στο πρόγραμμα στη μέση της σεζόν και, όπως φαίνεται, απέδωσαν καρπούς. Η πραγματική όμως διαφορά προέκυψε με τη μετακίνηση της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» στη βραδινή ζώνη. «Είναι πολύ νωρίς να πούμε για αποφάσεις που αφορούν την επόμενη τηλεοπτική σεζόν» λένε από τον ΑΝΤ1.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. Είναι όμως ήδη γνωστό πως τα δύο ακριβά σόου «X-Factor» και «Νext top model» θα εμφανιστούν πάλι από τον Οκτώβριο του 2010. Το ερώτημα είναι αν θα συνεχιστούν ελληνικές σειρές κι αν υπάρχουν ελληνικές σειρές. «Βεβαίως», είναι η απάντηση του καναλιού. Για παράδειγμα, αν τα ποσοστά τηλεθέασης της σειράς «Πόλεμος των άστρων» παραμείνουν σε τόσο υψηλά επίπεδα, ασφαλώς θα γυριστούν και νέα επεισόδια. Το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για την «Ονειροπαγίδα». Ακόμη και το καθημερινό «Κάρμα» που βασανίζεται από την επίθεση των καθημερινών σειρών του MEGA έχει ελπίδες να κερδίσει νέα επεισόδια, πέραν των 140 μέχρι τον Ιούνιο αυτής της σεζόν. Η τηλεθέαση μπορεί να είναι χαμηλή, όμως το «Κάρμα» καταγράφει μεγάλες επιδόσεις στο Internet! Περισσότερες από 50.000 επισκέψεις, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος για τους σχεδιασμούς του σταθμού.

ΝΕΕΣ ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ. Ο ΑΝΤ1 δηλώνει πως θα διατηρήσει και την πολιτική ξένων σειρών. Οι συμφωνίες που έχει συνάψει με αμερικανικά στούντιο είναι αξιόλογες, όπως και οι τίτλοι που διαθέτει στα συρτάρια του. Οι νέοι κύκλοι του «Grey's anatomy» και του «Las Vegas», η πολυναμενόμενη παραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Pacific», η βρετανική παραγωγή του BBC «Merlin» και το νεανικό σίριαλ του HBO «True Blood» είναι μόνο μερικοί από τους διάσημους διεθνώς τίτλους που κατέχει ο ΑΝΤ1.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΙΟΣ
Διευθυντής προγράμματος ΑΝΤ1
«Τώρα αρχίζει να διαφαίνεται η ταυτότητα που είχαμε θέσει στόχο» μας λέει ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού Γιάννης Λάτσιος. Ο ΑΝΤ1 εμφανίζει πλέον διαφορετικό μοντέλο προγράμματος. Μια ποικιλομορφία με κύριο χαρακτηριστικό το entertainment στοιχείο. Στο κανάλι θα διατηρήσουν τις ελληνικές σειρές 5.00 ως 7.00 μ.μ. για την επόμενη σεζόν αλλά ουσιαστικά έχουν «σπάσει» την τηλεοπτική χρονιά σε τρεις «σεζόν». Και οι ελληνικές σειρές εγκρίνονται για λίγα επεισόδια, από οκτώ έως και δεκατρία το πολύ.

ALPHA Η συνταγή των φθηνών «real life». Ερώτημα ο Λαζόπουλος
Η πλήρης στροφή στο πρόγραμμα του ALPHA έχει ήδη συντελεστεί. Μέσα σε έναν χρόνο το κανάλι κατέκτησε το προφίλ-στόχο που είχε θέσει το «μητρικό» RTL. Πρόγραμμα entertainment και reality φθηνού κόστους κυρίως. Δεν είναι τυχαίο ότι το talent show «Greek Idol» που έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή είναι και η ακριβότερη παραγωγή για τον ALPHA.

Το μοντέλο είναι πια γνωστό. Εκπομπές με τον χαρακτήρα του real life, σόου, εκπομπές διασκέδασης και πλατό. Ο προγραμματισμός, όπως δηλώνεται από το κανάλι, είναι τριετής. Κάθε εκπομπή θα επαναλαμβάνεται σε οκτώ επεισόδια. Αν πετύχει, παίρνει το πράσινο φως για νέο κύκλο, ειδάλλως μπαίνει στο ντουλάπι.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το «Hotel Inspector» που κρίθηκε μη πετυχημένο και αποσύρεται πολύ σύντομα, για να λάβει τη θέση του η «Σούπερ νταντά». Αντιθέτως, με επιτυχία πέρασαν τις εξετάσεις τα real life «Αγρότης μόνος ψάχνει», «Για λογαριασμό σας», «Εφιάλτης στην κουζίνα», ενώ μένει να δοκιμαστεί στον αέρα και τον ανταγωνισμό το νέο reality «Μια νύφη για τον γιο μου». Ολα τα παραπάνω προγράμματα έχουν ωστόσο οροφή τηλεθέασης. Το κανάλι οφείλει τα μεγάλα ποσοστά του στον Λάκη Λαζόπουλο και το «Αλ τσαντίρι νιουζ». Και αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συνεχιστεί την επόμενη σεζόν.

ΕΡΤ Πολιτιστική «γραμμή»
Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το μητρώο νέων τηλεοπτικών προτάσεων κλείνει την ερχόμενη Παρασκευή. Κανείς ωστόσο δεν είναι έτοιμος να μιλήσει για οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα, όσες προτάσεις και αν κατατεθούν. Αυτό που προέχει είναι η πολιτική απόφαση για το είδος και τη φυσιογνωμία των δύο κρατικών καναλιών. Εισηγήσεις όπως φαίνεται υπάρχουν πολλές.
Υπάρχει επίσης και η γενική κατεύθυνση για ανάπτυξη και ανάδειξη πολιτιστικού προγράμματος. Το πώς θα εξειδικευτεί αυτή η κατεύθυνση θα φανεί, αφού προηγουμένως αναλάβει η νέα διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης. Και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος δήλωσε μεν «τεχνοκράτης» αλλά προσβλέπει στην ετοιμότητα και στις προτάσεις των μελών του νέου Δ.Σ. Ενημερωτικές εκπομπές είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν, το ίδιο και ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Ισχύει επίσης η δήλωση για ανάπτυξη της εσωτερικής παραγωγής. Αυτό που κανείς ακόμη δεν είπε είναι αν η ΕΡΤ θα επιστρέψει στην παραγωγή σειρών μυθοπλασίας.

  Πόσο κοστίζουν....
2,5 εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν show όπως η «Παταγονία» και το «Νext top model».
250.000 ευρώ και πλέον στοιχίζει το κάθε επεισόδιο του «X-Factor».
150.000 ευρώ κάθε επεισόδιο του «4» αλλά και της σειράς «Το νησί».
Κατά 25% με 30% μείωσε το κόστος παραγωγής εκπομπών και σειρών ο ΑΝΤ1.
80.000 έως 100.000 ευρώ στοιχίζει το κάθε επεισόδιο ελληνικής σειράς.
Μείον 25% η πτώση της διαφημιστικής δαπάνης το 2009.
Μείον 3% η πτώση διαφήμισης τον Φεβρουάριο στην τηλεόραση.
Κατά 10% οι περικοπές στο MEGA από τον περασμένο Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου