ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Έως και 120 δισ. ευρώ θα ανέλθει στην τριετία το πακέτο στήριξης στην Ελλάδα - Εκτός των αγορών για 3 χρόνια





Το πακέτο στήριξης της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα θα ανέλθει στα 100 έως 120 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν που επικαλείται ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων Γιούργκεν Τρίτιν. Ο Γ.Τρίτιν ανέφερε σήμερα πως οι Γερμανοί... βουλευτές ενημερώθηκαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απέχει de facto από τις αγορές για τρία χρόνια από τον επικεφαλής του ΔΝΤ (που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο), ώστε να μπορέσει να τιθασεύει το έλλειμμά της, όπως αναφέρει το Reuters. Τις δηλώσεις του επανέλαβε και ο Τόμας Όπερμαν, βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών.

Επίσης, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ απέρριψαν αίτημα μερικών Γερμανών βουλευτών για ενσωμάτωση των τραπεζών στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της kαγκελαρίου Aνγκελα Μέρκελ.

Ο Νόρμπερτ Μπάτλε, εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα προϋπολογισμού, είπε μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον Ντ.Στρος-Καν ότι οι δυο αξιωματούχοι αντιτάχθηκαν στην ενσωμάτωση των τραπεζών στο πακέτο στήριξης.

«Μέχρι 135 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Αθήνα»

Οι ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 135 δισ. ευρώ, εκτίμησε την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το πακέτο κάθε χρόνο θα αναλογούν 30 δισ. ευρώ στην Ευρωζώνη και 15 δισ. στο ΔΝΤ. Η ετήσια συνεισφορά της Γερμανίας προβλέπεται προς το παρόν να κυμανθεί στα 8,4 δισ. ευρώ, «αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι ενδέχεται να αυξηθεί» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου