VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Πως να φτιάξτε μαγειρίτσα (Από την Νίκη Μερκούρη)





Η γνωστή σεφ Νίκη Μερκούρη, μας δίνει όλα της τα μυστικά για να φτιάξουμε την πιο νόστιμη μαγειρίτσα!

Υλικά για 4 μερίδες:
1 μεγάλη αρνίσια συκωταριά
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί αρωματισμένο με λουίζα ή λεμονόχορτο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια...
½ ματσάκι άνηθο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μαρούλια χοντροκομμένα
χυμό από 1 ½ λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ:
Βάζουμε στο κρασί λίγα φύλλα από λεμονόχορτο ή λουίζα και το αφήνουμε όλη νύχτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Νεροβράζουμε τα πνευμόνια μόνο και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά ξερά κρεμμύδια και φρέσκα μαζί. Ρίχνουμε τα συκώτια και τα πνευμόνια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα. Τότε σβήνουμε με το αρωματικό κρασί. Ρίχνουμε τα μαρούλια ,αλάτι, πιπέρι, άνηθο, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για μια ώρα περίπου. Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι ανακατεμένο με μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ μέσα στη μαγειρίτσα, αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο, το σερβίρουμε ζεστό το βράδυ της Ανάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου