ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης ο πρωθυπουργός

 


 Η Ελλάδα θα αποφασίσει εντός των προσεχών εβδομάδων εάν θα ενεργοποιήσει ή όχι τον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιοδικό Newsweek.
«Πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό αυτόν τις προσεχείς εβδομάδες. Δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημη απόφαση... Αυτό που λέμε είναι 'ας ετοιμασθούμε ώστε να είναι έτοιμος, εάν χρειασθεί να πατήσουμε το κουμπί'» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι το πακέτο βοήθειας δεν αποτελεί πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και ότι θα δώσει στην Ελλάδα ένα περιθώριο για να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. «Μας δίνει ένα περιθώριο ελιγμών για να πραγματοποιήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη» είπε.
Δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν θα έχει δυσκολία να δανεισθεί από τις αγορές τον επόμενο μήνα. «Δεν θα χρεοκοπήσουμε. Το πρόβλημα είναι το κόστος του δανεισμού και για πόσο διάστημα μπορούμε να το αντέξουμε. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ακόμη και τον Μάιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό» είπε.
Θ.Πάγκαλος: Να μην δαιμονοποιείται το ΔΝΤ
Eπίθεση σε όσους σπεύδουν να δαιμονοποιήσουν το ΔΝΤ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τη στάση της Ευρώπης στο θέμα της στήριξης της Ελλάδας.
Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΔΝΤ δανείζει την Ελλάδα με χαμηλότερο επιτόκιο από ό,τι «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας», ενώ αναρωτήθηκε:
«Τι επιπλέον θα μας ανάγκαζε να κάνουμε το ΔΝΤ, το οποίο να μην μας έχει ζητηθεί από την ΕΕ.»
Ο κ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε επίσης τι θα μας ανάγκαζαν η ΕΕ και το ΔΝΤ να κάνουμε από αυτά που πρέπει να πράξουμε, αν διαθέτουμε στοιχειώδη αίσθηση του πώς ζούμε και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου