ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ποιος θα είναι ο "γαλάζιος" Γραμματέας;


 





Σε σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες αναμένεται να εξελιχτεί η τελική απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για το πρόσωπο εκείνο που θα επιλεγεί να αναλάβει την κρίσιμη για την πορεία του κόμματος θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής (έτσι θα μετονομαστεί η Κεντρική Επιτροπή), αντικαθιστώντας τον Λευτέρη Ζαγορίτη. Δυόμισι ακριβώς μήνες πριν από την τέλεση του 8ου Τακτικού...
Συνεδρίου της Ν.Δ., στα τέλη Ιουνίου, και δειλά-δειλά έχουν αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα, που είτε βρίσκονται στο μυαλό του προέδρου Αντώνη Σαμαρά είτε επιθυμούν οι ίδιοι να είναι ο τρίτος γραμματέας στην ιστορία του κόμματος, μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Λευτέρη Ζαγορίτη.

Σε αυτό το δύσκολο παζλ ήρθε να προστεθεί, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας για την τελική επιλογή του προσώπου, η απόφαση του κ. Σαμαρά ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής να μην μπορεί να θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία του.

Με αυτό το πολιτικό ασυμβίβαστο ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι φανερό ότι θέλει να αποφύγει τριβές μεταξύ πρωτοκλασάτων στελεχών, κυρίως από τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Α’ και Β’ Αθηνών, αλλά και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, όπως λένε συνεργάτες του, θέλει να εξουδετερώσει την καχυποψία ανάμεσα στα εκλεγμένα στελέχη. Με αυτή την επιλογή εκτιμά ότι ο γραμματέας του κόμματος θα αφιερωθεί αποκλειστικά στα καθήκοντά του, που είναι κυρίως η ανασυγκρότηση του κόμματος, χωρίς την ίδια στιγμή να έχει το άγχος της εκλογής διά του σταυρού στην εκλογική του περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο γραμματέας θα εκλέγεται στη Βουλή μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αν και αυτό το αφήνει ανοιχτό ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Το δεδομένο αυτό φαίνεται πως αλλάζει το σκηνικό, δίνοντας τις περισσότερες πιθανότητες για τη θέση του γραμματέα στον σημερινό γενικό διευθυντή του κόμματος Μενέλαο Δασκαλάκη, για τον οποίο όμως υπάρχουν κάποιες εσωκομματικές ενστάσεις, καθώς ήταν στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Πάντως, ο κ. Δασκαλάκης τους τελευταίους μήνες και μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά στη θέση του προέδρου της Ν.Δ. έχει κάνει αρκετές επισκέψεις, στο πλαίσιο των κομματικών καθηκόντων του, σε νομαρχιακές επιτροπές και κινείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτό των προκατόχων του.

Εφόσον, όμως, ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να τοποθετήσει στη θέση αυτή εν ενεργεία βουλευτή, επικρατέστερος φέρεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος, κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος. Επίσης, για τη θέση ακούγεται και ο τέως υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ενα άλλο όνομα που ακούγεται είναι του τέως περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διαχρονικού συνεργάτη του προέδρου και συμβούλου του σήμερα για θέματα πολιτικής οργάνωσης, Δημήτρη Σταμάτη. Ο κ. Σαμαράς εκτιμάει ιδιαίτερα την πολιτική του σκέψη καθώς και την εμπειρία και τις οργανωτικές του ικανότητες.

Στο πρόσφατο παρελθόν, τέλος, είχαν ακουστεί και τα ονόματα των τέως υπουργών Αρη Σπηλιωτιόπουλου και Ευριπίδη Στυλιανίδη. Δυο περιπτώσεις που αν και κάποιοι τις θεωρούν αξιόπιστες, εντούτοις το τελευταίο διάστημα δεν διατηρούν σχέσεις με την ηγετική ομάδα.


ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου