ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η ΕΕ θα μπορούσε να αποφύγει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό, εκτιμά ο Κ.Σημίτης






Επισημάνσεις και εκτιμήσεις για την εξέλιξη των πραγμάτων μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης κάνει ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 28 Απριλίου σε εκδήλωση της Bundesbank στο Μόναχο, ενώ στις 30 Απριλίου θα συμμετάσχει σε πάνελ προσωπικοτήτων...
στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Κβαντ του Μονάχου. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει την άποψη ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να αποφύγει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε και δημιουργήθηκε ένας αξιόπιστος μηχανισμός στήριξης, δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για τη χρησιμότητά του και ορθώς η κυβέρνηση προσέφυγε σε αυτόν.

Ο κ. Σημίτης απορρίπτει την άποψη ότι η Ελλάδα βάδιζε εδώ και δεκαετίες στο ΔΝΤ: «Γιατί δεν πήγε το 1949 η Ελλάδα στο ΔΝΤ, αμέσως μετά τον Πόλεμο και τον Εμφύλιο; Γιατί δεν πήγε το 1985; Πήγε τώρα εξαιτίας του κατήφορου που ακολούθησε μετά το 2004 και εξαιτίας του εκτροχιασμού μετά το 2007.»

Παρά τις συνθήκες, ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος: «Ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, όπως το 1985, όπως το 1996».

Τέλος, διατυπώνει προτάσεις για το οικονομικό μέλλον των λαών της ΕΕ. Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι είναι αναγκαίος ο περιορισμός των εθνικών αυτονομιών στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής και υπογραμμίζει ότι «μόνο με οικονομική διακυβέρνηση είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες και ιδίως οι διαφορές μεταξύ του Βορρά και του Νότου της ΕΕ».

Επίσης, υπογραμμίζει με έμφαση την ιδέα εκπόνησης και υλοποίησης ενός γιγαντιαίου επενδυτικού προγράμματος συνολικά στην ΕΕ:
«Η ΕΕ πρέπει να εξετάσει τη σκοπιμότητα του δανεισμού της με την έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου