ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διαγωνισμός και τα τεύχη διακήρυξης για την λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας V στην Πτολεμαΐδα από την ΔΕΗ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEWaFl35UcC6RXAFwSKbQObLUc9F7awTAYWVW5pBjTOlwFuTDMs-ruTQ7E3YFDlZnSWSgnLcCc6r6Zdf0PJJ8Gr6R7D2uDoyTXvbRHvedCtEf9VEs1PS9CIO-zF_cMGUFV2lkhg3uko1FZ/s400/P6140058.JPG




 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα τα τεύχη Διακήρυξης για το έργο «ΑΗΣ Πτολεμαΐδας – Μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Ατμοηλεκτρικής Μονάδας V, μικτής ισχύος 550- 660 MWel, με καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση»,... καθώς επίσης και την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού. Την ικανοποίησή της για την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ εκφράζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. «Για πολλά χρόνια τώρα στήθηκαν απαράδεκτα και βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της ΔΕΗ, η οποία εμποδίστηκε και λεηλατήθηκε», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία. «Η σημερινή απόφαση για την προκήρυξη της νέας μονάδας δημιουργεί αισιοδοξία αλλά ταυτόχρονα απαιτεί από όλους μας να μην εφησυχάσουμε ούτε στιγμή ώστε η διαδικασία να έχει θετική έκβαση».

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την απόφαση ιστορικής σημασίας για την περιοχή, γιατί σε αυτή την δύσκολη περίοδο της οικονομικής ύφεσης και της μεγάλης ανεργίας, μας καθιστά αισιόδοξους για το μέλλον του τόπου μέσα από μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

Ο Πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης, δήλωσε πως η απόφαση για την 5η μονάδα της Δυτικής Μακεδονίας μεταθέτει την μεταλιγνιτική περίοδο για τα επόμενα πενήντα χρόνια αφού η μονάδα θα απασχολήσει 400 εργαζόμενους τουλάχιστον, θα προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών και θα υλοποιηθεί η επέκταση των νέων ορυχείων ενώ παράλληλα θα υπάρξει και η συνέχιση της παροχής τηλεθέρμανσης για πολλές δεκαετίες.

Εν τω μεταξύ το Σωματείο Ενέργειας «Η ΕΝΩΣΗ» σε ανακοίνωση του εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ, αναφορικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού και τονίζει ότι η απόφαση της νέας μονάδας δημιουργεί αισιοδοξία στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία, ταυτόχρονα όμως απαιτεί από όλους μας να μην εφησυχάσουμε ούτε στιγμή, ώστε η διαδικασία να έχει θετική έκβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου