ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Περικοπές δαπανών 6,2 δισ. στερλινών στη Βρετανία...







Περικοπές δαπανών, ύψους 6,25 δισ. στερλινών ή το 1% περίπου του ΑΕΠ, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, σε μία προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο το έλλειμμα του προϋπολογισμού.Στο οικονομικό έτος που έληξε τον Απρίλιο, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στο 11,1% του ΑΕΠ, υψηλότερο... επίπεδο από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο συνολικός κρατικός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 145 δισ. λίρες. Το κρατικό χρέος αυξήθηκε στα 893 δισ. λίρες ή το 62% του ΑΕΠ της χώρας.«Διαπιστώσαμε άσκοπες κυβερνητικές δαπάνες εφέτος και προτείνουμε τη μείωση τους. Η μείωση αυτή υπολογίζεται στα 6,2 δισ. λίρες και σχεδόν όλα τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του ελλείμματος», τόνισε ο κ. Όσμπορν.

Μεταξύ άλλων, στο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε, προβλέπεται μείωση (κατά 3 δις) των δαπανών στα υπουργεία για συμβούλους, διαφημίσεις, ταξίδια, έξοδα συντήρησης κυβερνητικών κτιρίων και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.Στο υπουργείο Επιχειρήσεων, ο προϋπολογισμός θα είναι εφέτος μειωμένος μειώνεται κατά 826 εκατ. λίρες.
Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμα το «πάγωμα» των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, από το οποίο εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 163 εκατομμύρια. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς που υπάγονται σε διάφορα υπουργεία θα μειωθεί κατά 500 εκατομμύρια.
Οι υπουργικοί μισθοί αναπροσαρμόζονται χαμηλότερα κατά 5% και θα παραμείνουν σταθεροί για τα υπόλοιπα χρόνια της πενταετούς θητείας του κυβερνητικού συνασπισμού.
Επίσης, καταργούνται τα υπουργικά αυτοκίνητα και οι υπουργοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και οδηγό μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, ενώ θα αποφεύγονται τα εισιτήρια πρώτης θέσης στα τρένα απ' όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
Σημειώνεται ότι σε μερικές κυβερνητικές υπηρεσίες δίνεται το περιθώριο να μεταφέρουν ορισμένες από τις περικοπές στο επόμενο οικονομικό έτος.

Ακόμα, καταργείται το πρόγραμμα αποταμίευσης για παιδιά, το οποίο προέβλεπε οικονομική ενίσχυση και από το κράτος, κίνηση που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 520 εκατ. λιρών.Ο υφυπουργός Οικονομικών, Ντέιβιντ Λόους, που παρουσίασε αναλυτικά τα μέτρα, είπε ότι τα χρόνια της αφθονίας στο δημόσιο τομέα τελείωσαν, ενώ ο κ. Όσμπορν τόνισε ότι κορυφαία προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη βρετανική οικονομία μέσω της άμεσης μείωσης του ελλείμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου