ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Κ.Παπούλιας: Εδώ που φτάσαμε οι δανειστές επέβαλλαν τους όρους τους - Αντώνης Σαμαράς: 200 οι Βουλευτές και κατάργηση του Καλλικράτη


Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών φτάνει στο Προεδρικό Μέγαρο 





Σε καλό κλίμα έγινε κατά γενική ομολογία η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με την παρέμβασή του θεωρείται οτι σε γενικές γραμμές κάλυψε πολύ ευαίσθητα θέματα που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και πολλά από αυτά θεωρούνται απαίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες...
του Newsit στην συνάντηση έγινε ελεύθερη κουβέντα και μακριά από τις αντιθέσεις και το οξυμένο κλίμα των τελευταίων ημερών.

Η παρέμβαση Παπούλια

"Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθιά πολιτική που έχει εκθρέψει το πελατειακό σύστημα και το μοντέλο αδιαφανούς άσκησης της εξουσίας", είπε απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
"Εδώ που φτάσαμε οι δανειστές επέβαλλαν τους όρους τους", είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε οτι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις αλλά για δραστικές παρεμβάσεις.
"Πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να τους διαψεύσουμε. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους πολιτικούς όρους. Και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι το να κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής. Για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και γιατί η σύλληψή της αποτελεί μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος. Σας καλώ να συζητήσουμε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα και τρόπους επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης", πρότεινε ο Κάρολος Παπούλιας.
  Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι "ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και ξέρουμε γιατί. Η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και η υπαγωγή τους στους κανόνες του δημόσιου λογιστικού, η αλλαγή επί του ουσιαστικότερου του ``πόθεν έσχες`` των βουλευτών και του εκλογικού νόμου, προς την κατεύθυνση της εξαφάνισης του μαύρου πολιτικού χρήματος, πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα".     "Μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού από τους κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες, είτε πρόκειται για τα μικρά είτε για τα μεγάλα", ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας.     Ο Πρόεδρος επεσήμανε πως "η αυστηροποίηση αλλά κυρίως η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ώστε να τιμωρούνται γρήγορα και αυστηρά οι επίορκοι, αποτελεί προϋπόθεση για την κάθαρση στην κρατική μηχανή".  Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε και στο θάνατο των τριών ανθρώπων της Μαρφίν, λέγοντας πως "είναι αξεπέραστη η οδύνη για τον φρικτό θάνατο τριών νέων ανθρώπων που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας" και σημείωσε ότι "οι διαδηλώσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για την τέλεση παράνομων πράξεων. Η ελευθερία της διαμαρτυρίας καθενός σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα της ζωής, της ελευθερίας και της εργασίας του άλλου. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος τώρα".
Παπανδρέου : Ερχονται κι άλλες αλλαγές

"Ο τόπος χρειάζεται μεγάλες αλλαγές", είπε βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός και είπε οτι πριν αλλάξουμε την Ελλάδα έπρεπε πρώτα να την σώσουμε.

Ο κ. Παπανδρέου είπε οτι πρέπει ν' αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες και οτι ο μηχανισμός μας δίνει το χρόνο να κάνουμε μεγάλες και σοβαρές αλλαγές.
Τέλος, αναφερόμενος στην απουσία της αριστεράς είπε οτι είναι κρίμα που η κα Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας δήλωσαν απόντες.

Ο 
πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις στους δημοσιογραφους ΦΩΤΟ NEWSIT
Ο πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις στους δημοσιογραφους ΦΩΤΟ NEWSIT

Σαμαράς: Να μειωθούν οι βουλευτές σε 200
και κατάργηση του "Καλλικράτη"

Την ανάγκη να υπάρξει ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μεταξύ άλλων πρότεινε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την εφαρμογή πόθεν έσχες για όλους τους δημόσιους λειτουργούς και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη Αναθεωρητικής Βουλής, ώστε να προωθηθούν οι αλλαγές, ζήτησε κατάργηση του «Καλλικράτη», αλλά και του νόμου για την ιθαγένεια.
Επίσης την άρση των άδικων μέτρων για την οικονομία, ιδιαίτερα στην περίπτωση των περικοπών σε συντάξεις και 13ο-14ο μισθό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα χρήματα αυτά μπορούν να εξοικονομηθούν από άλλες περικοπές.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν μιλά για οικουμενική κυβέρνηση, ενώ τόνισε την ανάγκη σε αυτή την εθνική συνεννόηση να περιληφθούν και τα κόμματα της Αριστεράς.
Μάλιστα, προανήγγειλε συναντήσεις με τα κόμματα της Αριστεράς προκειμένου να θέσει τα ζητήματα αυτά.

Καρατζαφέρης: Η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία
"'Ηταν μια συνάντηση σε καλό κλίμα", είπε βγαίνοντας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης οτι συζητήθηκαν πέρα από τα οικονομικά και μια αλυσίδα θεμάτων.

 "Αν όλα αυτά που συζητήθηκαν πραγματοποιηθούν η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία", είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου