ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeSVcUxejBkxKbbGt1gesqfhBaq0pyvhl4OiBYgQ6RSD7VUNNuB-ZOHch30jPsgG9yO3ZFg2MgJFlNQNG12lsrrX_Lzi5Q35fA62WFjldyXn9hpcM79ptodIydCOoCKLtVqkoPF4Dt3nyO/s400/%CE%9B%CE%95%CE%A6%CE%A4%CE%91.jpg







Tις διαδικασίες και τα κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων με βάση τον πρόσφατο νόμο, διευκρίνισε με εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών.Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα εισαγόμενα κεφάλαια πρέπει να υπήρχαν στην αλλοδαπή κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου, δηλαδή μέχρι και την 15η Απριλίου 2010... Σε περίπτωση που τα κεφάλαια τοποθετηθούν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι διακρατούνται για δύο τουλάχιστον έτη από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που τα εισήγαγε ή τοποθετηθούν σε αμοιβαία κεφάλαια οποιασδήποτε μορφής ή διατεθούν τα κεφάλαια αυτά μέσα σε δύο χρόνια από το χρόνο εισαγωγής τους για την αγορά ακινήτου, για την ανέγερση οποιουδήποτε είδους οικοδομής στην Ελλάδα ή για οποιαδήποτε άλλη επένδυση επιχειρηματικής δραστηριότητας, επιστρέφεται άτοκα το 50% του φόρου που έχει καταβληθεί.

Αν επενδυθεί μέρος του κεφαλαίου που εισήχθη, επιστρέφεται το μέρος του επιστρεπτέου, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο φόρου που αναλογεί στην αξία της επένδυσης.

Επένδυση επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, νοείται και η αγορά μετοχών ημεδαπής ανώνυμης εταιρίας, μεριδίων ημεδαπής εταιρίας περιορισμένης ευθύνης, η αγορά ολόκληρης επιχείρησης, καθώς και οποιαδήποτε άλλη επένδυση που αποβλέπει στην τόνωση της ελληνικής αγοράς.

Η επένδυση αυτή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να πραγματοποιείται μέσα σε δύο έτη από το χρόνο εισαγωγής των κεφαλαίων και να μην μεταβιβάζονται με οποιονδήποτε τρόπο τα στοιχεία της επένδυσης πριν από τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας.

* «Η εγκύκλιος (...) έρχεται να προσφέρει φορολογική ασυλία στους πιο μεγάλους φοροφυγάδες που επαναπατρίζουν τα χρήματά τους και να νομιμοποιήσει το μαύρο αφορολόγητο χρήμα του εξωτερικού, ακόμα κι αν αυτό είναι προϊόν εγκληματικών πράξεων», σχολίασε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π.Λαφαζάνης.

«Με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις η περίφημη κυβερνητική μάχη κατά της φοροδιαφυγής μετατρέπεται σε κοροϊδία και υπακούει μόνο σε ευτελείς επικοινωνιακές σκοπιμότητες», προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου