ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΕΡΤ: Το... γλέντι συνεχίζεται με τα μισά λεφτά








Βάζουν νερό στο κρασί τους για να πουν «Στην υγειά μας» και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Ο λόγος για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ και τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που βρίσκονται στην τελική ευθεία της συμφωνίας τους για την ανανέωση της μουσικής εκπομπής για μία ακόμη χρονιά. Με αρκετά μειωμένο μπάτζετ φυσικά.Το γεγονός επιβεβαίωσε ο ...διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Η εκπομπή αυτή συνάδει με το προφίλ της κρατικής τηλεόρασης» είπε για να προσθέσει πως «έχουμε συμφωνήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής».

Ο κ. Γαμπρίτσος παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη την πρώτη συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τους οικονομικούς κατά κύριο λόγο στόχους της κρατικής τηλεόρασης. Το πρόγραμμα στόχων περιλαμβάνει περικοπές παντού με σκοπό την εξοικονόμηση 25 εκατομμυρίων ευρώ το 2010, ώστε να μειωθεί η «μαύρη τρύπα» που εκτινάχθηκε πάλι στα 119 εκατ. ευρώ.

Με τη δήλωσή του βάζει τέλος στα σενάρια που είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία τον Σπύρο Παπαδόπουλο πολιορκούσαν τουλάχιστον δύο τηλεοπτικά κανάλια για την επόμενη σεζόν. Οι προτάσεις προέρχονταν από τον ΑΝΤ1 και τον ALPHA που σύμφωνα με πληροφορίες θα ήθελαν τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την εκπομπή «Στη υγειά μας» «πακέτο» με την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», το οποίο θέλει να αναβιώσει ο ALPHA.

Ήταν το διάστημα που στο φόντο έντονων επικρίσεων και δημοσιευμάτων για τη «σκανδαλώδη» σύμβαση των 65.000 ευρώ ανά επεισόδιο τα μέλη της διοίκησης είχαν ζητήσει να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόστος παραγωγής της εκπομπής. Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου μάλιστα είχε τεθεί ως ποσό-πλαφόν τα 35.000 ευρώ ανά επεισόδιο και ούτε ευρώ παραπάνω! Την ανανέωση της μουσικής εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου ήθελαν πολλοί στην ΕΡΤ και όχι μόνον ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος δήλωσε και στη Βουλή πως την παρακολουθεί και έχει υψηλή τηλεθέαση. Οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία παραγωγής Cutt productions ξεκίνησαν στη βάση μείωσης του κόστους στο μισό και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιτευχθεί η συμφωνία στο ύψος περίπου των 40.000 ευρώ.


Όλα ανοιχτά για Χούκλη
Μία άλλη συνεργασία που μένει μετέωρη για την ΕΡΤ είναι αυτή με τη Μαρία Χούκλη, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, την οποία η διοίκηση επιθυμεί να κρατήσει και τη νέα τηλεοπτική περίοδο. Και σε αυτήν όμως την περίπτωση υπάρχει το εμπόδιο του καθορισμένου πλαφόν στις αμοιβές, με ανώτατο όριο τις 5.981 ευρώ μεικτά. Το ποσό αφορά σε αμοιβές στελεχών και η δημοσιογράφος ανήκει στους συμβασιούχους έργου με συμβόλαιο το οποίο λήγει τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Χούκλη έκανε ήδη δύο συναντήσεις με τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και η πιθανότητα μετακίνησής της δεν είναι καθόλου απίθανη. Αναμένεται πάντως και αντι-πρόταση της ΕΡΤ για την ανανέωση του συμβολαίου της, εάν βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί ο ύφαλος του πλαφόν από το υπουργείο Οικονομικών.

...και για συμβασιούχους
Στον αντίποδα των παρουσιαστών, θολό έως σκοτεινό παραμένει το τοπίο για τους συμβασιούχους της κρατικής τηλεόρασης. Όπως δήλωσε ο Γ. Γαμπρίτσος, ολοκληρώθηκε η καταγραφή του αριθμού και των θέσεων, δηλαδή πόσοι είναι και πού εργάζονται. Δεν υπάρχει ωστόσο συμφωνία με το υπουργείο Εσωτερικών για το πώς θα συνεχιστεί η συνεργασία τους με την ΕΡΤ. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υποστήριξε πως η κρατική τηλεόραση χρειάζεται τους συμβασιούχους.

Οι αριθμοί πάντως είναι αποκαλυπτικοί: στην ΕΡΤ εργάζονται (σε όλη την Ελλάδα, τηλεόραση και ραδιοφωνία) 3.500 άτομα, 933 διοικητικοί, 921 τεχνικοί, 843 στο πρόγραμμα, 757 δημοσιογράφοι και 46 έκτακτο προσωπικό. Το σύνολο των συμβασιούχων είναι 1.047. Από αυτούς οι 251 απασχολούνται στη διοίκηση-διαχείριση, 134 είναι τεχνικοί, 315 εργάζονται για το πρόγραμμα και 347 είναι δημοσιογράφοι.


Η ΓΡΑΜΜΗ, ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

-Η «μαύρη τρύπα» της ΕΡΤ αυξήθηκε κατά 19 εκατ. ευρώ και ο ισολογισμός για το 2009 εμφανίζει ζημιές ύψους 18,2 εκατ. ευρώ. Στόχος για τη διοίκηση είναι ο διοικητικός και οικονομικός εξορθολογισμός με περαιτέρω περικοπές σε δαπάνες για αμοιβές και πρόγραμμα.

-Η ΕΡΤ θα επανεξετάσει τον αριθμό και τη φυσιογνωμία της ψηφιακής τηλεόρασης. Θέλει να κάνει ένα νεανικό κανάλι.

-Για το 2010 μπαίνει στόχος να εξοικονομηθούν 25 εκατ. Ευρώ.

-Το συσσωρευμένο χρέος θα αντιμετωπιστεί με λήψη δανείου.

-Η ΕΡΤ θέλει και την επόμενη χρονιά τη μετάδοση αγώνων του Ολυμπιακού και της SKODA Ξάνθης, αλλά σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί το ύψος των συμφωνιών.

-Αναμορφώνεται το οργανόγραμμα της εταιρείας με στόχο την ενδυνάμωση της διεύθυνσης ανθρωπίνου δυναμικού, μάρκετινγκ - επικοινωνίας και πληροφορικής - τεχνολογίας.

-Η φυσιογνωμία και η κατεύθυνση των κρατικών καναλιών θα αποφασιστεί τον Μάιο.

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου