Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει η διαφύλαξη του καταπράσινου πνεύμονα του Νομού μας να αποτελεί την βασική μας προτεραιότητα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (Σ. Ν. Ο.) που πραγματοποιήθηκε χθες ...
στην Αίθουσα Συσκέψεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών υπό την προεδρία του με θέμα: την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
στην Αίθουσα Συσκέψεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών υπό την προεδρία του με θέμα: την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
Σε μία ακόμη σύσκεψη ουσίας εν όψει της θερινής περιόδου καλούμαστε να πάρουμε μέτρα που θα συμβάλουν στην πρόληψη και αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων με άσχημα αποτελέσματα στο φυσικό περιβάλλον του Νομού μας. Στο κοντινό μέλλον θα γίνουν επαφές με τους ΟΤΑ του Νομού ώστε σε συντονισμό με τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με την Π.Υ. Γρεβενών, το Στρατό, την Αστυνομία και τις Εθελοντικές Ομάδες του Νομού μας, να προχωρήσουμε σε λήψη συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης.
Αυτό που προέχει άμεσα είναι ή επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, της προσβασιμότητας των οχημάτων της Πυροσβεστικής στα υδροστόμια. Ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να το δουν οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες ώστε να αντιμετωπισθεί το οποιοδήποτε γεγονός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόνισε ο Νομάρχης.
Στη συνέχεια ο Νομάρχης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα στον τομέα της πρόληψης Πυρκαγιών.
Στο τομέα αυτό πρωτοπορήσαμε: α) με την εγκατάσταση Δορυφορικού Συστήματος Εποπτείας και Έγκαιρης Προειδοποίησης πυρκαγιών (σημαντικό εργαλείο για τον εντοπισμό των πυρκαγιών στο Νομό μας από την εγκατάστασή του μέχρι σήμερα). Το Δορυφορικό Σύστημα Εποπτείας είναι συνδεδεμένο με το Σύστημα Γεωγραφικών Δεδομένων GIS, το οποίο μας δίνει μέσα από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» τη χαρτογράφηση όλων των περιοχών του Νομού και β) με τη λειτουργία πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού της Πολιτικής Προστασίας ( 15189) όπου ο πολίτης μπορεί να το καλεί σε περιπτώσεις Δασικών Πυρκαγιών, Πλημμυρών, Καθιζήσεων, Πυρκαγιών κ.λ.π.. Ένα νούμερο που πλέον είναι γνωστό σε όλους και μπορούν να το καλούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
Ο Νομάρχης αναφέρθηκε επίσης στις εθελοντικές ομάδες και στο έργο που επιτελούν σε κάθε έκτακτο γεγονός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ένα έργο το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη των Συλλόγων: Προστασίας του Εθνικού Δρυμού της «Βάλια Κάλντα», του Κυνηγετικού, του Μ.Ο.Γ., της Λέσχης 4χ4, που συμμετέχουν στις εθελοντικές ομάδες καθώς και όλους τους πολίτες που παρέχουν εθελοντική βοήθεια.
Είμαι βέβαιος τόνισε ότι με τη συμβολή όλων θα αποφύγουμε κάθε δυσάρεστο γεγονός για τον τόπο μας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η Αντινομάρχης της Ν.Α. Γρεβενών κα Πέτρου, ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ. Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος κ. Βαλοδήμος, ο Δήμαρχος Βεντζίου κ. Αγνάντος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιππαίων κ. Παλάσκας, οι Αντιδήμαρχοι Δήμων: Γρεβενών και Ηρακλεωτών κ.κ. Βλάχος και Τζήκας, Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Διοικητής της Π.Υ. Γρεβενών κ. Καίσαρης, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας Γρεβενών, εκπρόσωποι των ΟΤΑ του Νομού, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ν.Α. Γρεβενών κ. Κουρέλας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου