ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Την Τετάρτη οι φοιτητικές εκλογές - Κανένας φοιτητής να μήν ψηφίσει ...

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/epfls_ekloges.gif 







Με εκδηλώσεις στις σχολές, όλες τις τελευταίες ημέρες, οι φοιτητικές παρατάξεις επιχείρησαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών για να προσέλθουν την Τετάρτη στις κάλπες. Αν και οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος σε ιδιαίτερα φορτισμένο κοινωνικά κλίμα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έως τώρα δεν ..φαίνεται να τονώνεται το ενδιαφέρον της μεγάλης πλειονότητας των φοιτητών για συμμετοχή στις εκλογές. Ωστόσο, πολλοί εκπρόσωποι των παρατάξεων υποστηρίζουν ότι η οικονομική συγκυρία και οι επιλογές των κομμάτων θα βρουν αντίκτυπο στο αποτέλεσμα των εκλογών.

Πάντως, οι φοιτητικές παρατάξεις παρουσίασαν τις προτάσεις τους και απευθύνουν κάλεσμα να προσέλθουν οι συνάδελφοι τους στις κάλπες για να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία. Βέβαια, αντίπαλος στη συμμετοχή δεν αποκλείεται να είναι και το ότι διεξάγονται παραμονές της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δημοσιοποιήσει οι παρατάξεις, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κατεβαίνει στις εκλογές με κεντρικό ζήτημα την οικονομική κρίση, που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο και τον φοιτητή. Η ΠΑΣΠ με κεντρικό ζήτημα τη συμμετοχή των φοιτητών ως να πάρουν οι νέοι στα χέρια τους το μέλλον. Εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα των Σπουδαστών, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, καλούν τους φοιτητές «να απορρίψουν τον εκφυλισμό για τον οποίο ευθύνονται οι δύο παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ», ενώ οι εκπρόσωποι της Σπουδάζουσας Νεολαίας του Συνασπισμού θίγουν, εκτός των άλλων, και ζητήματα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των κολεγίων, που -όπως λένε- είναι πρόκληση για τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων. Η παράταξη της ΕΑΑΚ (Ενιαία Αριστερή Ανεξάρτητη Κίνηση), θέτει, εκτός απο την οικονομική κρίση, αυτά καθεαυτά τα προβλήματα της εκπαίδευσης και ζητεί απο τους φοιτητές να συρρικνώσουν τις δυνάμεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Οι κάλπες, πάντως, θα ανοίξουν νωρίς το πρωί και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου. Αν και οι φοιτητές λένε ότι θέλουν να συγκροτήσουν και πάλι την ΕΦΕΕ, ελάχιστοι είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί φέτος να προκύψουν κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα. 

Κανένας φοιτητής να μήν ψηφίσει...
Ήρθε η ώρα οι φοιτητές που αποτελούν ένα από τα πλέον ζωντανά κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας να δείξουν ότι καταδικάζουν το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα και όλους όσους έρπονται μέσα σ΄αυτό τις τελευταίες δεκαετίες.

Ήρθε η ώρα να δείξου με τη στάση τους ότι δεν επιθυμούν να αποτελέσουν άλλο ένα γρανάζι στο αρρωστημένο πολιτικό καθεστώς που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι.

Ήρθε η ώρα να αποδείξουν ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια εκ των προτέρων στημένη και ανούσια διαδικασία.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν και οι φοιτητές την ευθύνη τους για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης.

Η λύση είναι μία:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ.

Οφείλουν να αποδείξουν ότι οι φοιτητικές εκλογές αφορούν ΜΟΝΟ όσους προσβλέπουν αύριο σε πολιτικές θέσεις, καθώς η συναλλαγή των φοιτητικών παρατάξεων με τα πολιτικά κόμματα είναι δεδομένη.

Καλούνται οι φοιτητές να αποδείξουν με τη στάση τους και τη ΜΗ συμμετοχή τους ότι έχουν τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να συμβάλλουν στην αλλαγή της σημερινής αρρωστημένης και βρωμερής κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν υπάρχουν πολυτέλειες αυτή τη φορά για ανούσιες και υποκινούμενες κομματικές αντιπαραθέσεις.
Σήμερα πρέπει οι φοιτητές να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και οφείλουν να ενεργήσουν ανάλογα.
Δε μπορεί και δεν πρέπει νέοι άνθρωποι να είναι συμμέτοχοι στην σημερινή σήψη και διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και οφείλει με τις πράξεις και τις ενέργειές του να συμβάλλει στην αλλαγή της σημερινής κατάστασης.


Ιδού αγαπητοί φοιτητές.
Μπροστά σας ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου