ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Κατάργηση του ΙΜΕΠΟ εισηγήθηκε ο Ραγκούσης


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK945XC464tqTEX1dbZ-UG2inA5dJf1RHP1kBjl-hw-Dgm71ySnSZhZA-dAtg2DPqhU_-DhkxEtd_dzVsfXO2dmQpmdwgLXf_h0sH7nx76NeNUbp066enXGnOgsn-AiNwibgi-qOOmwko/s400/%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A31.JPG







Την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) εισηγήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή, στο πλαίσιο του υπό σύνταξη σχεδίου νόμου για την κατάργηση φορέων του δημοσίου, ενώ όπως επισημαίνεται οι αρμοδιότητες του Ινστιτούτου...
μεταβιβάζονται στις υφιστάμενες υπηρεσίες του υπουργείου. Στο σκεπτικό για την κατάργησή του, τονίζεται ότι «η μέχρι σήμερα λειτουργία του ΙΜΕΠΟ δεν εναρμονίζεται με τη δημόσια αποστολή που του έχει ανατεθεί ούτε με την απαίτηση δημοσιονομικής περίσκεψης που οφείλει να εμπνέει κάθε δημόσιο φορέα. Υπό τις δραματικές δε δημοσιονομικές περιστάσεις στις οποίες τελεί σήμερα η χώρα η εξακολούθηση της λειτουργίας του σε βάρος του προϋπολογισμού του ΥπΕσΑΗΔ είναι απλώς αδιανόητη. Άλλωστε, στη μεγάλη πλειοψηφία των λοιπών κρατών μελών ΕΕ, η αποστολή που έχει ανατεθεί στο ΙΜΕΠΟ επιτελείται από ακαδημαϊκούς-πανεπιστημιακούς φορείς ή από τις κρατικές υπηρεσίες».

Το ΙΜΕΠΟ, που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, εποπτευόμενο από τον υπουργό Εσωτερικών και το οποίο συστάθηκε το 2002, για την εκπόνηση μελετών που υποστηρίζουν το σχεδιασμό και την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, «για την υλοποίηση της αποστολής του ελάμβανε μέχρι σήμερα ιδιαίτερα υψηλή τακτική επιχορήγηση που αντιστοιχεί σε ορισμένο ποσοστό επί των συνολικών εσόδων από τα παράβολα που καταβάλλουν οι μετανάστες στη χώρα μας προκειμένου να ζητήσουν την έκδοση άδειας παραμονής».

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, «μόνο για τα έτη 2008 και 2009 το ΙΜΕΠΟ επιχορηγήθηκε με 1,6 εκ. και 2,435 εκ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι καταθέσεις του φορέα σε τραπεζικούς λογαριασμούς (προερχόμενες από τα αδιάθετα υπόλοιπα τακτικών και εκτάκτων επιχορηγήσεων του παρελθόντος) ανέρχονταν στις 31.12.2007 στο ποσό των 5,677 εκ. ευρώ».

Ωστόσο, προστίθεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, η «εξαιρετικά γενναιόδωρη αυτή προικοδότηση του ΙΜΕΠΟ αποδείχθηκε παραδόξως ανεπαρκής για την κάλυψη των δαπανών του καθώς τα δύο αυτά τελευταία έτη τα έξοδά του ανήλθαν σε 3,574 και 2,958 εκ ευρώ αντίστοιχα καθιστώντας τους ισολογισμούς αυτούς σοβαρά ελλειμματικούς, οι δε προαναφερθείσες καταθέσεις του μειώθηκαν στο ποσό των 4,099 εκ. ευρώ».

Επίσης, το υπουργείο κάνει λόγο για υπέρογκες δαπάνες, που «εδραίωσαν στους κύκλους των ενασχολούμενων με τα ζητήματα μετανάστευσης τη δυσάρεστη φήμη του ΙΜΕΠΟ ως ενός θεσμού υπερπολυτελούς λειτουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου