ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΟΤΟΕ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ






Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 20 Μαΐου και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων από την ερχόμενη εβδομάδα, με ενημέρωση των εργαζομένων σε όλες τις Τράπεζες αποφάσισε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία ...της ΟΤΟΕ, που συνεδρίασε με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, η ΟΤΟΕ εκτιμά ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που κινείται στα πλαίσια του μνημονίου των κατευθύνσεων του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ., που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, ανατρέπει το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης στο σύνολό της και στην ουσία δημιουργεί δυσβάσταχτους όρους επιβίωσης για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, αλλά και για τις επόμενες γενιές, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει σημαντικά και τους κλάδους υγείας με ανοιχτά τα θέματα της περιουσίας τους και των παροχών υγείας.
Ακόμα, στο νομοσχέδιο αυτό παρατηρούνται δεκάδες σκόπιμες ασάφειες και εξουσιοδοτικές διατάξεις, που όπως όλα δείχνουν, επιχειρούν «να θολώσουν τα νερά», για να μην αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία σε όλες τους τις διαστάσεις τις ολέθριες συνέπειες, που μας επιφυλάσσουν για τις επόμενες δεκαετίες.
Τέλος, με τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις, που αναφέρονται στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, ανατρέπονται παράνομα σε ό,τι αφορά στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό δίκαιο, κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, που έχουν πληρωθεί και συνεχίζουν να πληρώνονται με υψηλότατο αντίτιμο εισφορών από τους εργαζόμενους.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα (17 Μαΐου), προκειμένου να παρθούν αποφάσεις κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων εντός, αλλά και εκτός του προγραμματισμού δράσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων, θα δώσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα υπεράσπισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων της χώρας, αλλά και των εργαζομένων στις Τράπεζες, υπερασπίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και το περιεχόμενο φροντίδας της υγείας, που αποτελούν βασικές κοινωνικές αρχές και αξίες σε όλες τις σοβαρές και ευνομούμενες πολιτείες.

Καλούμε την Κυβέρνηση – έστω και τώρα – να αναλογιστεί το μέγεθος των ευθυνών της και να αναθεωρήσει στο σύνολό της την πολιτική της, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ


Στην προγραμματισμένη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, που έγινε με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στην Marfin και την δολοφονία τριών συναδέλφων και ενός αγέννητου βρέφους, ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ ζήτησε:

o Την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης με τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών της εγκληματικής ενέργειας.
o Τον καταλογισμό των ευθυνών για την προφανή έλλειψη των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας.
o Την αυστηρή τήρηση και αύξηση των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας σε όλες τις τράπεζες, διαρκείς ελέγχους και κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσή τους.
o Την απαγόρευση της λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων στις διαδρομές και στους χώρους των διαδηλώσεων και των εργατοϋπαλληλικών συλλαλητηρίων τις ημέρες και τις ώρες πραγματοποίησής τους, με εντολή στις Διοικήσεις των Τραπεζών να μην απασχολούν εργαζόμενους.
o Τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της επιχειρησιακής δράσης της αστυνομίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς προκλήσεις και παρακώλυση των ειρηνικών διαδηλώσεων των εργαζόμενων.

Ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης αναγνώρισε τις θέσεις, το ενδιαφέρον και την δικαιολογημένη ανησυχία της ΟΤΟΕ και δήλωσε, ότι θεωρεί την αποκάλυψη των φυσικών αυτουργών ως χρέος τιμής για τη δικαίωση των αθώων θυμάτων.

Δεσμεύτηκε:

* Να ξεκινήσει άμεσος έλεγχος στα καταστήματα εκείνα των Τραπεζών, που έχουν εγκατασταθεί ήδη τα μέτρα ασφάλειας του ν. 3015/30/6/09
* Για την άμεση συνεδρίαση της τριμερούς επιτροπής. που αποτελείται από τον Γεν. Γραμματέα της ΟΤΟΕ κ. Αχιλλέα Μυλωνόπουλο, τον Γεν. Γραμματέα της Ε.Ε.Τ. κ. Χρ. Γκόρτσο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας/ΑΕΑ, ώστε να παρθούν επιπλέον μέτρα για εκείνα τα καταστήματα που βρίσκονται σε δρόμους και πλατείες συγκεντρώσεων μεγάλου πλήθους.
* Να αποστείλει εγγράφως οδηγία προς τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων σε όλη τη χώρα για την άμεση λήψη επιπλέον μέτρων στα καταστήματα, που διαφαίνεται μεγαλύτερος κίνδυνος

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου