ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

«Ήταν προσχεδιασμένος» ο βιασμός, καταγγέλλει η 16χρονη μαθήτρια - Προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWIX1DkRM07kEKi1PoXAebpyh7AfZ0FRGqPXYCxODghIsG3BUpsvPgv3zMb0DG5MTkjXEhnT6lY8OCjSEdx7kw0msIAs0RlPPsrnrg8YTy6ouVF3nfhEl_Il7tKk-aCCic2Zt3LzpxtAo/s640/viasmos.jpg 








Συγκλονιστική είναι η κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα η 16χρονη μαθήτρια από τη Βουλγαρία περιγράφοντας το βιασμό που όπως κατήγγειλε υπέστη από συμμαθητές της μέσα στο υπό κατάληψη σχολείο τους στην Εύβοια. Η 16χρονη κοπέλα χαρακτηρίζει τους κατηγορούμενους συμμαθητές της «κτήνη», ενώ εκείνοι από την πρώτη... στιγμή αρνούνται ότι τη βίασαν ισχυριζόμενοι ότι «όλα έγιναν με τη συναίνεσή της».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», όλα ξεκίνησαν όταν ο φίλος της κοπέλας, για τον οποίο ένιωθε «αγνά αισθήματα» επιτακτικά της ζήτησε- όπως λέει- «να κάνω έρωτα μαζί με άλλους φίλους του ανά δύο». Εκείνη αρνήθηκε, αλλά οι κατηγορούμενοι δεν εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.
Η 16χρονη μαθήτρια περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης έκαναν την εμφάνισή τους άλλοι τρεις συμμαθητές τους. Έφυγε κλαίγοντας και πήγε στο γραφείο των καθηγητών, όπου την ακολούθησαν οι τέσσερις συμμαθητές της, επιμένοντας να κάνει έρωτα μαζί τους. Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει, την χτύπησαν. Εκείνη διέφυγε πάλι στο χώρο που βρίσκονται οι τουαλέτες του σχολείου όπου υπέστη βιασμό. Πάνω στην ταραχή της, ανέφερε, αντιλήφθηκε κάποιον από τους τρεις να καταγράφει στο κινητό τηλέφωνό του όσα διαραματίζονταν.
«Εγώ καθ όλη τη διάρκεια έκλαιγα, τσίριζα και παρακαλούσα να σταματήσουν, αλλά εκείνοι μου φέρονταν σαν κτήνη» αναφέρει στην κατάθεσή της, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Από την πλευρά τους οι επτά κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση υποστηρίζουν ότι «όλα έγιναν με τη θέλησή της. Δεν ασκήσαμε βία, ούτε την απειλήσαμε». Οι τέσσερις μαθητές φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης του βιασμού και τρεις κοπέλες κατηγορούνται για συνέργεια. Στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας Χαλκίδας οι ανήλικοι κατηγορούμενοι αποδίδουν την εις βάρος τους καταγγελία στον φόβο της κοπέλας μήπως η μητέρα της μάθαινε όσα έγιναν στο σχολείο. Οι ίδιοι υποστηρίζουν επίσης πως αν η κοπέλα φώναζε θα την άκουγαν στο σχολείο, ενώ για την υπόθεση της βιντεοσκόπησης της σκηνής ο/η κατηγορούμενος/η αναφέρει: «Κάποια στιγμή, χωρίς να σκεφτώ, έβγαλα το κινητό μου τηλέφωνο και τράβηξα σε βίντεο όσα γίνονταν. Το έκανα από καθαρή βλακεία και μετανιώνω για αυτό».
Για τους μελετητές, η εξέλιξη της υπόθεσης, ως προς τις αντιδράσεις, είναι αναμενόμενη, γιατί το θύμα φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής μειονεξίας, όπως π.χ. το νεαρό της ηλικίας, το φύλο- είναι γυναίκα-, το γεγονός ότι είναι αλλοδαπή, ότι είναι θύμα σεξουαλικής βίας. «Αυτό το τετράπτυχο δομεί το στερεότυπο του εύκολου στόχου κυρίως στο επίπεδο της αποκωδικοποίησης των εγκλημάτων στο πλαίσιο του ποινικού συστήματος» εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» ο διδάκτωρ Εγκληματολογίας, δικηγόρος- ποινικολόγος Αγγελος Τσιγκρής. «Αυτά τα θύματα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από υποστήριξη,αλληλεγγύη, κοινωνική ευαισθησία και συμπαράσταση για την επούλωση των τραυμάτων τους,τα οποία είναι κατά πολύ μεγάλες πιθανότητες αμφίβολο αν θα ιαθούν ολοκληρωτικά» προσθέτει.
Η τοπική κοινωνία της Αμαρύνθου βρίσκει «ζεστά» τα αντανακλαστικά της για να πετάξει μακριά της το στίγμα του τόπου όπου καταγράφεται «εγκληματική ωρίμανση» εφήβων. Η γραφική κωμόπολη δεν μπόρεσε να κρατήσει και να στηρίξει στα δύσκολα τη δεκαεξάχρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της από τέσσερις -σχεδόν- συνομηλίκους της. Τα στόματα στην περιοχή είναι ερμητικά κλειστά, παρατηρεί «Το Βήμα».
Προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου
Κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Κωνσταντίνος Μπίκας επισκέφθηκε τη 16χρονη μαθήτρια από τη Βουλγαρία, μεταφέροντας το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου για την περιπέτειά της.
Για περιστατικό που «προκαλεί βαθύτατη θλίψη» μίλησε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, που έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου- «να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες πράξεις και να αποδοθούν τυχόν διοικητικές ευθύνες σε όσους ενέχονται στην υπόθεση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου