ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Στην τελική ευθεία η στρατηγική των κομμάτων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Δακής και Μητλιάγκας οι επικρατέστεροι μονομάχοι!






Μία μάχη δίχως προηγούμενο θα διεξαχθεί για την επικράτηση στον νεοσύστατο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Σ΄ αυτή θα πρωταγωνιστήσουν, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, ο Πασχάλης Μητλιάγκας, πρώην Νομάρχης Κοζάνης, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Δακής, νυν Νομάρχης... Κοζάνης, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Πασχάλης Μητλιάγκας είναι μια σημαντική υποψηφιότητα. Ακούγεται έντονα ότι ο κ. Μητλιάγκας έχει αποφασίσει να τοποθετήσει τον Ιορδάνη Ανδρεάδη για αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, ώστε να εκπροσωπείται και η Εορδαία στο θεσμό. Διαπραγματεύσεις γίνονται για το ποιος θα αναλάβει τις αντιπεριφέρειες Καστοριάς και Φλώρινας, ενώ στην αντιπεριφέρεια Γρεβενών υπάρχει έντονη φήμη ότι έχει δεχθεί να τοποθετηθεί ο πρώην Υφυπουργός, Λευτέρης Τζιόλας.

Από την πλευρά του Γιώργου Δακή, αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς θα είναι ίσως ο νυν Νομάρχης, Κώστας Λιάντσης ο οποίος τελευταία φέρεται και ως διεκδικητής του Δήμου Καστοριάς.
Στη Φλώρινα επικρατεί προβληματισμός, αφού ο νυν Νομάρχης, Γιάννης Βοσκόπουλος, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος Δήμαρχος, ενώ ο νυν Δήμαρχος, Στέφανος Παπαναστασίου, επαναδιεκδικεί το Δήμο για μία ακόμα τετραετία. Επίσης, για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας ακούγεται έντονα το όνομα του Γιάννη Αντωνιάδη. Σε δίλημμα βρίσκεται επίσης ο Νομάρχης Κοζάνης για την Αντιπεριφέρεια Γρεβενών. Η επιλογή ανάμεσα στο νυν Δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Νούτσο και τον νυν Νομάρχη, Δημοσθένη Κουπτσίδη, δείχνει να είναι πολύ δύσκολη και οι αναμενόμενες αντιδράσεις για την επιλογή, πολύ έντονες, με τον δεύτερο να μην αποκλείει τη νικηφόρα κάθοδό του στο Δήμο Γρεβενών. Όλα δείχνουν ότι η τελική επιλογή του Γιώργου Δακή θα είναι ο Γιώργος Νούτσος, γιατί είχε δηλώσει το ενδιαφέρον του για την υποψηφιότητα του αιρετού περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Μεγάλο ερώτημα υπάρχει για το ποιο πρόσωπο θα επιλέξει για αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης. Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον πρώην Διευθυντή της ΔΕΗ, Χρήστο Δαβάκο να αναλαμβάνει την επίμαχη θέση, ενώ παίζει έντονα και το όνομα του Αντινομάρχη Γιάννη Σόκουτη, ο οποίος εξ' αρχής δήλωσε την παρουσία του δίπλα στο Γιώργο Δακή. Πολύ πιθανό, ο Νομάρχης Γιώργος Δακής και ο Αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης, να χρειαστεί να παραιτηθούν, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν τις επίμαχες θέσεις.


Τα δεδομένα στους Δήμους του Νομού Κοζάνης

Και ενώ στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι το χρίσμα έχει ήδη κατοχυρώσει ο Λάζαρος Μαλούτας, στη Νέα Δημοκρατία το τοπίο φαίνεται ιδιαίτερα θολό. Εκτός του Νίκου Ζηκόπουλου και του Γιώργου Τοπαλίδη, ζωηρό ενδιαφέρον εκδήλωσε ο Κώστας Πουτακίδης, ο Χρήστος Σάββας και ο Νίκος Τσιαρτσιώνης, χωρίς βέβαια να ζητάνε ξεκάθαρα το χρίσμα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν. Ως ανεξάρτητος διεκδικητής του Δήμου Κοζάνης με διευρυμένο ψηφοδέλτιο ακούγεται ο Παναγιώτης Αποστολίδης.

Στο Δήμο Εορδαίας, ο Γρηγόρης Τσιούμαρης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ από το ΠΑΣΟΚ, το χρίσμα φαίνεται ότι θα κριθεί ανάμεσα στο Λάζαρο Λωτίδη και τον Αντώνη Μαυρίδη. Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, είναι πιθανή η υποψηφιότητα του Σάββα Ζαμανίδη, προέδρου της ΤΕΔΚ.

Μεγάλες μάχες αναμένονται και στους Δήμους Σερβίων και Βοΐου. Στο Δήμο Σερβίων, οι πιθανοί αντίπαλοι θα είναι ο νυν Δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός με τη Νέα Δημοκρατία και ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος με το ΠΑΣΟΚ.

Στο Δήμο Βοΐου, οι διεκδικητές είναι πολλοί, ειδικά αυτοί που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο νυν Δήμαρχος, Κώστας Κοσμίδης, φαίνεται ότι δεν θα διεκδικήσει το δήμο εκ νέου, ενώ έντονα ακούγεται το όνομα του Βασίλη Πάτρα, του Δημοσθένη Μαυρίδη και του Δημήτρη Λαμπρόπουλου. 

Ρεπορτάζ: Μιράντα Μπιλιώνη
Εφημερίδα ΔΥΤΙΚΗ www.ditiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου