ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ανδρέας Κολύδας: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ...


http://www.varometro.net/blog/images/that_stinks.jpg











Γεώργιος Α. Παπανδρέου, Πρωθυπουργός. Δήλωση στην Βουλή «Το μνημόνιο δεν συντάχθηκε από εμάς». Γεώργιος Φλωρίδης Βουλευτής, Δήλωση 30-05-2010 «Το Βήμα της Κυριακής» «Δεν διαβάσαμε καλά το μνημόνιο όταν υπογράφαμε.» Δυο δηλώσεις, δυο κυνικές ομολογίες ίσως από τις ποιο καταστροφικές για την...
Χώρα μας. Δηλώσεις που μας κάνουν να τρομάζουμε για αυτούς που έχουν την τύχη των παιδιών μας στα χέρια τους. Σήμερα αυτοί, εχθές άλλοι το ίδιο αδιάφοροι, το ίδιο απαθείς.
Οδηγούν την χώρα στην καταστροφή και τον λαό στην απόγνωση. Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά τι προβλέπει το μνημόνιο που «δεν γράψαμε εμείς» και «δεν διαβάσαμε πριν υπογράψουμε» αλλά ψηφίσαμε ως εντεταλμένοι, κάνοντας το νόμο στην Ελληνική Βουλή.

Μέτρα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 30-06-2010

● Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.·

● Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, στον καπνό και στο αλκοόλ.·

● Μείωση του μισθολογίου του δημοσίου τομέα με τη μείωση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας και των επιδομάτων.

● Μείωση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας που καταβάλλονται στους συνταξιούχους.

● Μείωση των υψηλότερων συντάξεων.·

● Κατάργηση των περισσότερων από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού για το επίδομα αλληλεγγύης .

● Μείωση των δημοσίων επενδύσεων κατά 500 εκ. ευρώ.



Μέτρα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 30-09-2010

Η κυβέρνηση θα καταθέσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 στη Βουλή και θα περιέχει:

● Μη χορήγηση της τιμαριθμικής προσαρμογής των συντάξεων.

● Μείωση των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από εγχώριους πόρους κατά τουλάχιστον 1000 εκατομμύρια ευρώ.

● Προσωρινές «εισφορές κρίσης» στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις για το 2011, 2012 και 2013.

● Ενεργοποίηση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών για το 2011, 2012 και 2013.

● Επιβολή ΦΠΑ σε υπηρεσίες οι οποίες σήμερα εξαιρούνται και μεταφορά τουλάχιστον του 30% των αγαθών και υπηρεσιών που τώρα είναι στον χαμηλό συντελεστή, στον υψηλό συντελεστή.

● Σταδιακή εισαγωγή «πράσινου φόρου» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

● Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξίων των ακινήτων.

● Συλλογής του ειδικού φόρου τέλους για ημιυπαίθριους χώρους .

● Αύξηση φόρου στα είδη πολυτελείας.

● Συγχώνευση των υφιστάμενων συνταξιοδοτικών ταμείων σε τρία ταμεία. Οι νέοι καθολικώς δεσμευτικοί κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται κατ΄ αναλογία προς όλους από την 1 Ιανουαρίου 2013·

● Ενιαίο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, ακόμη και για τις γυναίκες στο δημόσιο τομέα (σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2011), που θα ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο του 2013·

● Σταδιακή αύξηση της ελάχιστης ανταποδοτικής περιόδου για συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη από 37 σε 40 έτη ως το 2015·

● Εισαγωγή ενός αυτόματου μηχανισμού προσαρμογής όπου, κάθε τρία χρόνια αρχίζοντας το 2020, θα αυξάνει τις (ελάχιστες και νομοθετημένες) ηλικίες συνταξιοδότησης ανάλογα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά τη συνταξιοδότηση·

● Υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών από τα τελευταία πέντε έτη στο σύνολο του εργασιακού βίου (διατηρώντας τα κεκτημένα δικαιώματα).

● Μείωση του ανώτατου ορίου στις συντάξεις.·

● Η αύξηση της ελάχιστης ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης στα 60 έτη από την 1η Ιανουαρίου 2011, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επάγγελμα και εκείνων με 40 χρόνια εισφορών.

● Κατάργηση των ειδικών κανόνων για τους ασφαλισμένους πριν από το 1993 (με παράλληλη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων). Ουσιαστική αναθεώρηση του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.·

● Μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών (κατά 6% ετησίως) για τα άτομα που συνταξιοδοτούνται μεταξύ των ηλικιών 60 και 65, με περίοδο συνεισφορών μικρότερη των 40 ετών.·

● Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία για τις οδικές μεταφορές φορτίων που θα άρει τους περιορισμούς σχετικά με την είσοδο στο επάγγελμα των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων.

● Θα εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ενέργειας και Υπουργική Απόφαση για τον εξορθολογισμό των τιμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.


Μέτρα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 31-12-2010

● Η κυβέρνηση θα προετοιμάσει ένα σχέδιο αποκρατικοποιήσεων με σκοπό την είσπραξή τουλάχιστον 1 δις Ευρώ ανά έτος την περίοδο 2011-2013.

● Αλλαγή του πλαισίου μισθολογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα προβλέπουν τη μείωση της αμοιβής της υπερωριακής εργασίας και τη μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση του χρόνου εργασίας. Θα επιτρέψει σε τοπικά σύμφωνα να θέτουν τις μισθολογικές αυξήσεις χαμηλότερα από τις κλαδικές συμφωνίες και να εισάγουν αμοιβές που θα συνδέονται με την παραγωγικότητα σε επίπεδο επιχείρησης.

● Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία για τους κατώτατους μισθούς με εισαγωγή μισθών κάτω από τον κατώτατο μισθό (sub-minima) για ευάλωτες ομάδες, όπως οι νέοι και οι μακροχρόνια άνεργοι και θα εφαρμόσει μέτρα που θα εγγυώνται ότι οι τρέχοντες κατώτατοι μισθοί θα παραμείνουν σταθεροί σε ονομαστικούς όρους για τρία χρόνια.

● Η κυβέρνηση θα αλλάξει την νομοθεσία για την προστασία της εργασίας παρατείνοντας την περίοδο μαθητείας για νέες θέσεις εργασίας στο ένα έτος, μειώνοντας το συνολικό επίπεδο αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης και διασφαλίζοντας ότι το καθεστώς αποζημίωσης θα είναι το ίδιο για ειδικευμένους και ανειδίκευτους εργάτες, αυξάνοντας το ελάχιστο όριο ενεργοποίησης των κανόνων μαζικών απολύσεων ειδικά για μεγάλες επιχειρήσεις και διευκολύνοντας τη χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και ημιαπασχόλησης.

● Η κυβέρνηση θα προτείνει νομοθεσία για την άρση των περιορισμών σε κλειστά επαγγέλματα όπως του νομικού επαγγέλματος, του φαρμακευτικού επαγγέλματος, του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, ορκωτοί λογιστές.


Μέτρα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 31-03-2011

● Θέσπιση νομοθεσίας που θα απελευθερώνει τις δραστηριότητες των τομέων της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

● Απελευθέρωση του τομέα του χειρισμού των συστημάτων μεταβίβασης της ΔΕΣΜΗΕ (ηλεκτρισμός) και της ΔΕΣΦΑ (φυσικό αέριο)


Μέτρα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 30-06-2011

● Θέσπιση νομοθεσίας για την κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων των νομικών επαγγελμάτων, φαρμακείων, συμβολαιογράφων, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και ορκωτών λογιστών


Μέτρα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 30-09-2011

Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει έναν προκαταρκτικό προϋπολογισμό για το 2012. Τα μέτρα αυτά είναι:

● Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα επιπροσθέτως του κανόνα της μίας πρόσληψης ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις.

● Ειδικός φόρος κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά.

● Αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών.

● Συνέχιση της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

● Αναστολή στις ονομαστικές αυξήσεις συντάξεων.

● Συνέχιση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών.

● Περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ με την εφαρμογή του κανονικού συντελεστή για αγαθά και υπηρεσίες που τώρα υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

Με μια αγορά αποδυναμωμένη, με ψυχολογία στο ναδίρ είναι βέβαιο ότι ούτε τους στόχους για τις εισπράξεις από Φ.Π.Α. θα επιτύχει, ούτε τους στόχους για διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Επιπλέον οι αυξήσεις αυτές καθώς και οι αυξήσεις στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, δίνουν ένα επιπρόσθετο κίνητρο ώστε να ενταθεί το φαινόμενο της λαθρεμπορίας. Μεγαλύτερο όφελος από την μη απόδοση φόρων. Είναι ορατός λοιπόν ο κίνδυνος όχι μόνο να μην αποδώσουν τα μέτρα αλλά να εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και τις φορολογικές στρεβλώσεις.

Άλλωστε και ο Υπουργός Οικονομικών, ως Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. τα ίδια δήλωνε. Τώρα εφαρμόζει διαφορετική πολιτική.

ΚΟΛΥΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ -ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ

ΥΓ ΑΕΤΟΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο κ. Κολύδας 

 

10 σχόλια:

  1. Καλό θα είναι να δημοσιευτεί και το περσινό άρθρο του κ. Κολύδα όπου μας εξιστορούσε πόσο δυναμική είναι η ελληνική οικονομία και πόσο άριστος ο υπουργός κ. Αλογοσκούφης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΈΡΥΣΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΕΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Αετέ,


    Όσον αφορά το άρθρο που αναφέρεται ο «Άγνωστος» συνομιλητής/τρια δεν χρειάζεται να το ψάξεις θα σου το στείλω εγώ αμέσως μετά.

    Όσον αφορά τώρα την ουσία της παρέμβασης θα πρέπει να τονίσω στον αγαπητό/η «άγνωστο» ότι τουλάχιστον εγώ έχω το άποψη και την εκφράζω. Έχω και το θάρρος της γνώμης μου και αναρτώ ή δημοσιεύω άρθρα ενυπόγραφα.

    Δεν θα υπέκυπτα στην πρόκληση εάν δεν ζητούσες το συγκεκριμένο άρθρο.


    Δεν θα απαντήσω σε «αγνώστους» παρά σε ενυπόγραφα, και τότε ευχαρίστως και μέσα από τον δικτυακό χώρο αυτόν να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.


    Εγώ λοιπόν καλόπιστα προκαλώ να ανταλλάξουμε απόψεις, ενυπόγραφα.


    Και δεν είναι προσπάθεια να αρθεί η ανωνυμία στο blog. Είναι πιστεύω στοιχειώδης ευθιξία και βασικός κανόνας να γνωρίζω με ποιον συνομιλώ όπως όλοι ξέρουν ποιος γράφει. Εκτός εάν η κριτική δεν είναι καλόπιστη και θέλουμε να κρυφτούμε.

    Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν δεν λέω τίποτε περισσότερο από την αποτύπωση των οικονομικών και φορολογικών δεδομένων την χρονική εκείνη στιγμή. Αυτή τουλάχιστον που ήταν γνωστή. Τα δημοσιονομικά τρικ που εφάρμοσε η παρούσα Κυβέρνηση δεν αλλάζουν σε τίποτε από αυτά που εφάρμοσε και η προηγούμενη. Παρά το γεγονός ότι τα κατηγορούσε. Όποτε λοιπόν έχουμε να συζητήσουμε πολλά και είναι μια καλή ευκαιρία να πούμε αυτά που ισχύουν και όχι ότι θέλουν τα Μ.Μ.Ε. να περάσουν. Διαχρονικά.

    Όσον αφορά τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και τις υποδομές, θεωρώ ότι από θέσης έχω την δυνατότητα να γνωρίζω με ακρίβεια τι έγινε και τι πρόκειται να γίνει.

    Άλλωστε σύντομα θα έρθει και άλλο άρθρο με αυτά που διαπιστώνω και θεωρώ ότι οφείλω να τα πω. Και αυτό θα συνεχίσω να πράττω.

    Είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε να ανταλλάξουμε απόψεις.

    Με ονοματεπώνυμο.



    Κολύδας Ανδρέας

    Οικονομολόγος – Εφοριακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Κολύδα σας ευχαριστούμε. Η ανωνυμία πάντως είναι κάτι που σίγουρα κάτι εξυπηρετεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα εξηγείται γιατί η οικονομία πήγε χάλια επι Κώστα Καραμανλή.

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης έχασε άξιους "τεχνοκράτες" και γνώστες των οικονομικών, όπως τον κ. Κολύδα, γιατί ο κ. ΚολύδΑς παρείχε τα "φώτα" του, είτε ως σύμβουλος του Νομάρχη, είτε ως σύμβουλος του Άρη στο ΥΠΕΠΘ.

    Αυτά για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αετέ μου, η ανωνυμία το μόνο που εξυπηρετεί είναι το φόβο και τη δειλία μας για να έρθουμε αντιμέτωποι με ανθρώπους που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, είτε γιατί δεν έχουμε τις γνώσεις και τα επιχειρήματα, είτε γιατί θέλουμε να τους βλάψουμε κρυφά γιατί φανερά τους έχουμε ανάγκη.Σας στο στέλνω ανώνυμα γιατί δεν ξέρω ούτε ποιος είναι ο κ.Κολύδας πόσο μάλλον τον ανώνυμο, απλά απαντώ στο σχόλιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα να αναρτηθούν οι παραπάνω Φώτο από δημοσιεύματα.

    Στον αγαπητό άγνωστο να τα διαβάσει και να δει να ξεδιπλώνονται αυτά που γράφονται στο μνημόνιο.
    Επιπλέον θα πρέπει να ενημερωθεί ότι η προσπάθεια του και η αναφορά στον Αλογοσκουφη δεν με αγγίζει. Δεν συνεργάσθηκα μαζί του αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζει συνεργάσθηκα με τους υπόλοιπους δυο αναφερόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. #11/05/2010 12:44 πμ

    Αυτό λέω και εγώ κ. Κολύδα.

    Αν σας είχε μαζί του ο Αλογοσκούφης,
    σίγουρα θα πηγαίναμε καλύτερα ως χώρα.

    Αστιεύομαι

    Κύριε Κολύδα και κύριε που δεν επικροτείτε την ανωνυμία, αυτά να τα πείτε στον κ. Νομάρχη που αρέσκεται στους μονολόγους και στις
    φιέστες και δεν αντέχει το διάλογο.

    Βοηθήστε τον τουλάχιστον ως οικονομολόγος και εφοριακός
    να κάνει έναν πίνακα
    με τίτλο έργου,
    ανάδοχο
    κόστος σε ευρώ

    Μην ξεχάσετε το αποθεματικό του Νομάρχη

    Αυτά για την ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητε κυριε

    οπως σιγουρα θα ξερετε απο την στιγμη που αποχωρησα, αποχωρησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή