ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Δ. Δρούτσας: «Επωφελείς οι απευθείας επαφές με τα Σκόπια»








Την εκτίμηση ότι «οι απευθείας επαφές με την πλευρά των Σκοπίων, μόνον οφέλη μπορούν να προσφέρουν - τόσο στη βελτίωση των διμερών σχέσεων όσο και στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος του ονόματος»,εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντηση... τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρούεφσκι. Η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ομόλογό του έγινε με ελληνική πρωτοβουλία, στις Βρυξέλλες, όπυ διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής των 27 της Ευρώπης, καθώς όπως είπε ο κ. Δρούτσας ο Γ. παπανδρέου επιδιώκει «όποτε οι δύο ηγέτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο να αξιοποιούν την ευκαιρία για μια συνάντηση».

Κατά τη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την ελληνική βούληση για λύση του προβλήματος της ονομασίας και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα υποστηρίζει την αναζήτηση μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα προσφέρεται για κάθε χρήση, ενώ παραμένει πιστή στη διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ». «Υπογράμμισε επίσης ότι αν λυθεί το πρόβλημα του ονόματος «η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της ΠΓΔΜ σε όλη της διάρκεια της δύσκολης ενταξιακής της πορείας».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί της ονομασίας «Μακεδονία του Βαρδάρη» ο κ. Δρούτσας επεσήμανε πως «κάθε πρόταση που πληροί τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης».

1 σχόλιο: