ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΟΤΕ : Οι μέτοχοι μειοψηφίας και η γενική συνέλευση – φωτία

ote_ktirio








Επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ έστειλαν οι Αλ. Μωραϊτάκης, Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ και ο Μπάμπης Εγγλέζος, Πρόεδρος του ΣΕΔ, ζητώντας ενημέρωση από τη σημερινή γενική συνέλευση για θέματα του οργανισμού.Η γενική συνέλευση του ΟΤΕ,  θεωρείται κρίσιμη, καθώς αναμένεται αλλαγή διοίκησης της εταιρείας,... όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το κλίμα για τον σημερινό πρόεδρο του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη είναι βαρύ μετά και τη δικαστική του εμπλοκή (με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών) παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία της απιστίας από κοινού, που αφορά σε υπερτιμολογημένες συμβάσεις κατά τους δικαστές.

Οι μέτοχοι μειοψηφίας ζητούν να μάθουν:
1. Εάν η απομείωση του προτεινόμενου μερίσματος και το προτεινόμενο δάνειο με την Deutsche Telekom οφείλονται - και σε ποιο ποσοστό - στην αδυναμία αναχρηματοδότησης των ληξιπρόθεσμων εντός της παρούσας χρήσης υποχρεώσεων έναντι των τραπεζών

2. Εάν οι ως άνω δανειακές και πιστωτικές υποχρεώσεις της εταιρείας εντός της τρέχουσας χρήσης οφείλονται - και σε ποιο ποσοστό - στην χρηματοδότηση της εξαγοράς του Ομίλου «Γερμανός» το 2006.

3. Σε ποιόν τομέα προτίθεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της η εταιρεία.

4. Εάν η εταιρεία έχει ενημέρωση και ποια για τον χαρακτηρισμό ως παράνομης της εισόδου της Deutsche Telekom στο μετοχικό κεφάλαιο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

5. Εάν η εταιρεία έχει προβλέψει - σε περίπτωση κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμείνει στον χαρακτηρισμό ως παράνομης της εισόδου της Deutsche Telekom στο μετοχικό κεφάλαιο - το νόμιμο τρόπο λειτουργίας των οργάνων διοίκησης της εταιρείας.

H Γ.Σ
Στο επίκεντρο, φυσικά ο Παναγής Βουρλούμης, ένας μάνατζερ με εκρηκτική προσωπικότητα που επί 6 χρόνια ηγήθηκε του Οργανισμού. Ο αντικαταστάτης, εφόσον τελικά επιλεγεί από τους δύο βασικούς μετόχους, ελληνικό δημόσιο και Deutsche Telekom, ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ή οι διάδοχοι, αν πάμε σε διαρχία διαφορετικού προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου, αποτελούν το θέμα συζήτησης των τελευταίων εβδομάδων. Και όμως, ακόμη και την τελευταία στιγμή, το τοπίο παραμένει θολό.

Ονόματα ακούστηκαν, αλλά όχι τόσα όσα θα περίμενε κανείς για την θέση του κορυφαίου στελέχους σε μια εταιρεία όπως ο ΟΤΕ, ενώ όσων τα πρόσωπα φιγουράρισαν στις λίστες διαδοχής, απέφυγαν με κάθε τρόπο να προσελκύσουν περισσότερα... βλέμματα όλη αυτή την περίοδο. Τόσο το δημόσιο όσο και οι Γερμανοί κρατούν ακόμη και σήμερα κλειστά χαρτιά τους, ενώ ο ίδιος ο Παναγής Βουρλούμης έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που διεξάγεται στις 17 Ιουνίου, μόλις μια μέρα μετά την γενική συνέλευση, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ακόμη και σήμερα φαίνεται πως δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πρόσωπα που θα διαδεχθούν τον κ. Βουρλούμη και τα τελικά μέλη της διοίκησης, γεγονός που κάνει την αγορά πιο... δεκτική σε ανακοινώσεις ακόμη και μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης.

Την ίδια στιγμή το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ χθες, εξέφρασε πλήρως τη στήριξή του στον κ. Βουρλούμη με αφορμή την παραπομπή του για τις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης που υπογράφηκαν με την Siemens επί θητείας του. «Έπρεπε να γίνει αυτό», σχολίασε σχετικά στο Capital.gr στέλεχος του ΟΤΕ, επισημαίνοντας πως «ήταν μια απόλυτα σωστή απόφαση για την προσφορά του επικεφαλής του Οργανισμού όλα αυτά τα χρόνια».

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως από τη στιγμή που το δίκτυο του ΟΤΕ είχε στηθεί με συγκεκριμένο τρόπο και με τις υποδομές του γερμανικού ομίλου, δεν μπορούσαν να μην υπογραφούν οι συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης, γιατί αλλιώς το δίκτυο θα κατέρρεε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου