ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος απέτρεψε έξι αυτοκτονίες...


Απέτρεψαν έξι αυτοκτονίες






Λίγο πριν την κρίσιμη στιγμή, το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντόπισε και επέτρεψε έξι συνανθρώπους μας να βάλουν τέλος στη ζωή τους, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου στον κυβερνοχώρο. Συγκεκριμένα, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2010, έξι ενήλικοι... χρήστες διαδικτύου με προβλήματα ανεργίας αλλά και διαπροσωπικών σχέσεων εξέφρασαν την επιθυμία τους ν' αυτοκτονήσουν.
Οι χρήστες είτε συνομιλούσαν σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας κοινής θέασης (chatrooms-msn), είτε ανέγραφαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης - forums την πρόθεση τους ν' αυτοκτονήσουν, γιατί αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα.
Οι αρχές αφού αξιολόγησαν αυτά τα μηνύματα, αποκωδικοποίησαν τα ψευδώνυμα των χρηστών κι εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.
Οριακά αποτράπηκε ένας ενήλικος, ο οποίος είχε φύγει απ' το σπίτι του προκειμένου να βρει -όπως είπε- ανώδυνο και ασφαλή τρόπο αυτοκτονίας. Οι αρχές τον εντόπισαν λίγο μετά την ανάρτησή μηνύματος απόγνωσης.
Ο ένας απ' τους έξι ενηλίκους, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε Κρατικό Νοσοκομείο Ψυχικών Νοσημάτων ώστε να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, καθώς όταν εντοπίστηκε απ' τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσίαζε έντονα ψυχολογικά συμπτώματα.
Ψυχολόγοι απ' την μη κυβερνητική οργάνωση ΚΛΙΜΑΚΑ κλήθηκαν με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα συγκεκριμένα μηνύματα αλλά και για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις οικογένειες που το επιθυμούσαν.
Οι υποθέσεις υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου