VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας

http://www.contra.gr/images/Tsipras_120708.jpg






  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΝ σε σύνολο εκλεγμένων συνέδρων 1356 -εκ των οποίων 68 δεν παρέλαβαν κάρτα συνέδρου-ψήφισαν 1038 σύνεδροι.Ο κ. Τσίπρας πήρε 785 ψήφους, ο έτερος... υποψήφιος Γιώργος Βλαχογιώργος πήρε 56 ψήφους ενώ βρέθηκαν 162 λευκά και 35 άκυρα ψηφοδέλτια.
Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στην επόμενη ημέρα καθώς η Ανανεωτική Πτέρυγα θα αποφασίσει την στάση της στη Βουλή, αν δηλαδή θα παραμείνει στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αποχωρήσει.Ο κ. Φώτης Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος -έως τώρα- του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τις διαδικασίες του συνεδρίου, είχε δηλώσει ότι η η συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ «λειτουργεί ως τροχοπέδη στο αναγκαίο άνοιγμα του ΣΥΝ στην κοινωνία» και «οδηγεί σε πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα».
«Ζητήσαμε την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το θεωρήσαμε ως ζήτημα κορυφαίας σημασίας και σας δηλώσαμε με ειλικρίνεια και ευθύνη ότι για την Ανανεωτική Πτέρυγα, η απόφαση του Συνεδρίου σε αυτό το θέμα έχει οριακά χαρακτηριστικά» τόνισε ο κ Κουβέλης και σημείωσε ότι η Ανανεωτική πτέρυγα δεν θα λάβει μέρος στην ευθύνη υλοποίησης μιας απόφασης και κατεύθυνσης που δεν την πιστεύει.
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο κ. Τσίπρας έλανε λόγο για σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΝασπισμού «να γυρίσουμε σελίδα, να βάλουμε τέλος στις παθογένειες που κρατούν το κόμμα μας καθηλωμένο, που μας κρατούν όμηρους σε άγονες αντιπαραθέσεις, σε άγονα και ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια».
«Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω στο ακέραιο αυτή την εντολή και εγώ και η νέα ηγεσία που θα προκύψει σήμερα από την ψηφοφορία. Να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά ώστε να είμαστε αντίστοιχοι στις απαιτήσεις του κόσμου της αριστεράς αλλά και στις απαιτήσεις της κοινωνίας που θέλει μια αριστερά δίπλα της να αγωνίζεται και να ανοίγει δρόμους για μια άλλη προοπτική» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
Σε ερώτηση αν θα ζητήσει από τον Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «δεν είναι ώρα για αποχωρήσεις. Είναι ώρα για συνθέσεις πάνω σε μια σαφή και καθαρή πορεία».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α.Τσίπρας, συνοψίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου, είπε ότι είναι αναγκαίο να συνεχίσουν όλοι μαζί την πορεία τους στον Συνασπισμό, λέγοντας ότι οι πόρτες του ΣΥΝ ανοίγουν μόνο για είσοδο και όχι για έξοδο, ενώ είχε καλέσει την Ανανεωτική Πτέρυγα "να μην προχωρήσει σε βήματα που ανοίγουν δρόμους χωρίς επιστροφή".
Ιδιαίτερη αναφορά και μάλιστα αιχμηρή έκανε για τον ΣΥΡΙΖΑ και έμμεσα για τον κ. Αλαβάνο τονίζοντας ότι από αύριο θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα στείλει ένα καθαρό μήνυμα ότι όσοι σχεδιάζουν να εγκλωβίσουν το κόμμα σε παιχνίδια εσωτερικού ανταγωνισμού, θα πάρουν το μήνυμα ότι "τα παιχνίδια τελειώνουν εδώ".
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε, αναφερόμενος στον κ. Αλαβάνο, "να μας πούν αν επιθυμούν να τους καλούμε ως πρώην προέδρους κομμάτων ή ως αρχηγούς άλλων κομμάτων". Επίσης υπογράμμισε ότι "δεν περισσεύει κανείς παρά μόνο όσοι θέλουν να περισσεύουν" και διαβεβαίωσε ότι "από την Δευτέρα θα κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ δική μας υπόθεση".
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου