ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ρεκόρ υπερσυνταγογράφησης! - Ακόμα και με κλείσιμο των φαρμακείων απειλεί ο φαρμακευτικός σύλλογος εάν αποδειχτεί η κομπίνα


Ρεκόρ υπερσυνταγογράφησης!











 Δύο γιατροί ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο υπεσυνταγογράφησης, έχοντας όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο του υπουργείου Εργασίας, το μεγαλύτερο ετήσιο τζίρο σε φάρμακα από συγκεκριμένο ασφαλιστικό ταμείο.Οι συγκεκριμένοι γιατροί εκτελούσαν τις συνταγές μόνο σε δύο φαρμακοποιούς. Στην παγίδα...
των ελεγκτών έπεσαν και φαρμακεία με ετήσιο τζίρο δύο εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την Αθηνά Δρέττα, γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, "έχουμε φαρμακεία που το 2007 παρουσίαζαν ένα τζίρο 17.000 ευρώ, το 2008 220.000 ευρώ και το 2009 650.000 ευρώ. Βρήκαμε 230 ή 630 βιβλιάρια ασθενών μέσα στο φαρμακείο, εκατοντάδες κουπόνια παρατημένα για πάσα χρήση".
Η γραμματέας του υπουργείου Εργασίας αποκάλυψε στην εκπομπή "Mega Σ/Κ" πως ο ένας από τους δύο γιατρούς συνταγογραφούσε όλο το χρόνο στα βιβλιάρια δέκα πελατών του. Σε κάθε ασθενή αντιστοιχούσαν φάρμακα αξίας 20.000 ευρώ. Η έρευνα όμως έφερε στο φως απίστευτες λεπτομέρειες. Πανάκριβα φάρμακα ήταν γραμμένα σε ανύπαρκτους ασθενείς.
"Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι είδαν τα μάτια μας -ανέφερε η κ. Δρέττα- φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης από γυναικολόγους σε άντρα ασθενή. Βρήκαμε φάρμακα σε πεθαμένους".
Οι φαρμακοποιοί μέλη του κυκλώματος που βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους πάνω από 300 βιβλιάρια ασφαλισμένων έδιναν στους ασθενείς τα φάρμακα που τους αναλογούσαν και τα υπόλοιπα κυρίως πανάκριβα που αναγράφονταν στις συνταγές τα κρατούσαν στο ράφι και τα πουλούσαν στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο εισέπρατταν δίπλα, τόσο από τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και από τις εξαγωγές.

Ακόμα και με κλείσιμο των φαρμακείων απειλεί ο φαρμακευτικός σύλλογος εάν αποδειχτεί η κομπίνα.
100.000.000 συνταγές γράφονται το χρόνο στην Ελλάδα αντί 30 εκατομμυρίων. Στο κόλπο αρκετές φορές συμμετέχουν και οι ασφαλισμένοι. Κολόνιες και καλλυντικά ήταν τα δώρα των φαρμακοποιών σε όσους συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου