ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ισόβια για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα

http://www.michaeltotten.com/images/Bosnia%20Map%20Emphasis%20Bosnia.jpg










To Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την Πρώην Γιουγκοσλαβία καταδίκασε δύο πρώην αξιωματικούς τους στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, τον Βουγιαντίν Πόποβιτς και τον Λιούμπισα Μπεάρα,σε ισόβια κάθειρξη για την σφαγή στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995. "Η μόνη ποινή που αρμόζει είναι τα ισόβια.Επομένως καταδικάζεστε σε ισόβια κάθειρξη",δήλωσε ο πρόεδρος του... δικαστηρίου Κάρμελ Αγκιους απευθυνόμενος προς τον πρώην αντισυνταγματάρχη Πόποβιτς,53 ετών και τον πρώην συνταγματάρχη Μπεάρα,70 ετών.

Πέντε άλλοι κατηγορούμενοι,πρώην αξιωματικοί του στρατού και ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 ως 35 ετών για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η ποινή των ισοβίων είχε ζητηθεί από τον εισαγγελέα στις 7 Σεπτεμβρίου 2009 σε βάρος όλων των κατηγορουμένων,από τους οποίους οι πέντε διώκονταν για γενοκτονία,εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι πρώην αξιωματικοί του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας Βίνκο Παντούρεβιτς, 50 ετών,Λιούμπομιρ Μποροβτσάνιν,50 ετών,Ντράγκο Νίκολιτς,52 ετών,Βούγιαντίν Πόποβιτς και Λιούμπισα Μπεάρα,που είχαν κατηγορηθεί ότι σχεδίασαν και οργάνωσαν την εκτέλεση πάνω από 7.000 Μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, είχαν αρνηθεί την ενοχή τους.

Οι στρατηγοί Μίλαν Γκβέρο,72 ετών και Ραντίβογιε Μίλετιτς,62 ετών,που είχαν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,επίσης αρνήθηκαν την ενοχή τους.

Κατά την διάρκεια της ποινικής διαδικασίας,που ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου 2006,η μεγαλύτερη που διεξήχθη μέχρι σήμερα στο ΔΠΔ,κατέθεσαν ως μάρτυρες 315 άτομα.
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου