ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Πληρώνουμε «χρυσά» το γάλα, τα γαλακτοκομικά και τα αβγά - Θα γίνουν ακόμα ακριβότερα με την αύξηση του ΦΠΑ...










Σύμφωνα με έρευνα της Εurostat για τις τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών για το 2009, σε γενικές γραμμές οι τιμές στη χώρα μας ακολουθούν τον μέσο όρο της ΕΕ των «27».Σκανδαλώδεις όμως είναι οι τιμές του γάλακτος, των τυριών και των αβγών είναι σκανδαλώδεις, καθώς  ξεπερνούν το 32% του ...
ευρωπαϊκού μέσου όρου. Επίσης αδικαιολόγητα υψηλά (17%) κυμάνθηκαν το 2009 οι τιμές του ψωμιού και των δημητριακών σε σχέση με τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ οριακά πάνω από τη μέση τιμή στην Ευρώπη κινήθηκε και η τιμή των αλκοολούχων ποτών (5%). Αντίθετα ιδιαίτερα χαμηλή παρέμεινε η τιμή του καπνού, καθώς έφτασε μόλις στο 72% του κοινοτικού μέσου όρου.

Η Ελλάδα με 101% μαζί με τη Σουηδία (104%), την Κύπρο (108%) και την Ιταλία (108%) συγκαταλέγεται στην κατηγορία των χωρών- μελών της ΕΕ των οποίων οι τιμές τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών κυμάνθηκαν το 2009 το πολύ ως και 10% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο. Στην ΕΕ τις υψηλότερες τιμές τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών, που φτάνουν στο 40% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο, εμφανίζει η Δανία και ακολουθούν η Ιρλανδία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Γαλλία με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 10% και 30% πάνω από τον μέσο όρο των «27».

Στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Βρετανία, στη Σλοβενία, στη Μάλτα και στην Πορτογαλία οι τι μές τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών φτάνουν έως και στο 10% κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο, ενώ στη Λετονία, στη Σλοβακία, στην Εσθονία, στην Ουγγαρία, στην Τσεχία και στη Λιθουανία οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 10% και 30% κάτω από τον μέσο όρο των «27». Στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Πολωνία οι τιμές τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών κυμαίνονται μεταξύ 30% και 40% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου