ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο - Ο κ. Καστανίδης δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου...









Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, ανέφερε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Καστανίδης δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο του ...νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι πρώτα πρέπει να λάβουν γνώση του περιεχομένου του οι συνάδελφοί του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο, είπε ότι ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, όπως άλλωστε και κάθε ποινικός νόμος.

Όσον αφορά τις εκκρεμείς σκανδαλώδεις υποθέσεις, ανέφερε ο κ. Καστανίδης, υπάρχει ένα τεράστιο νομικό οπλοστάσιο που αντιμετωπίζει την παραγραφή και αποδίδει την προσήκουσα τιμωρία στους εμπλεκόμενους.

Ακόμα, ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι όταν τον περασμένο Μάιο αιφνιδίως και μέσα σε μία νύκτα η κυβέρνηση Καραμανλή έκλεισε τη Βουλή, στόχος ήταν να παραγραφούν ορισμένες ποινικές ευθύνες. Το γεγονός ότι αυτός ήταν ο στόχος δεν σημαίνει ότι οδηγούμαστε στο αποτέλεσμα της παραγραφής, ανέφερε ο κ. Καστανίδης και πρόσθεσε:

"Υπάρχουν πράξεις συνεχείς, υπάρχουν ευθύνες και ένα νομικό οπλοστάσιο που υπηρετεί την κάθαρση και αν το ακολουθήσει κανείς, θα δει ότι οδηγεί στη διαφάνεια".

"Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι πολίτες είναι εάν ο πολιτικός κόσμος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος της εξερεύνησης των σκανδαλωδών υποθέσεων. Θα ήθελα να υπενθυμίσω την εμμονή του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου της κυβέρνησης ότι υπάρχει η πολιτική βούληση και η αποφασιστική διάθεση να ριχθεί φως σε κάθε υπόθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου