ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ύστατη προσπάθεια για λύση με τις προμήθειες







Συνάντηση με τους προμηθευτές του ΕΣΥ θα έχουν στις 13.00 στο υπουργείο Οικονομικών η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε μία τελευταία προσπάθεια να βρεθεί λύση με τις προμήθειες των υλικών στα νοσοκομεία. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 η... υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κάλεσε για τελευταία φορά τους προμηθευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να «βάλουν νερό στο κρασί τους», λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό σε μία περίοδο που ο ελληνικό λαός κάνει θυσίες, «κάποιοι κύριοι που τα τελευταία χρόνια έχουν βγάλει πολλά λεφτά να δημιουργούν τεχνητή έλλειψη υλικών, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών». "Διασφαλίζουμε το δημόσιο συμφέρον και δεν εκβιαζόμαστε", κατέληξε η υπουργός.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο διακανονισμό των χρεών, εκτιμώντας ότι η πλειονότητα των προμηθευτών θα τον αποδεκτεί. Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίταξη σε περίπτωση συνεχιζόμενης άρνησης από την πλευρά των προμηθευτών, η υπουργός απάντησε: «όποιος αρνείται, θα έχει άλλη ευθύνη».

«Το θέμα του επείγοντος με τις προμήθειες στα δημόσια νοσοκομεία έχει διασφαλιστεί πλήρως» διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος. Όπως είπε, μετά την πρωινή συνάντηση που είχε με τους προμηθευτές του καρδιολογικού, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην προμηθεύσουν υλικά τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Πολύζος κάλεσε για ακόμα μία φορά τους προμηθευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, υποστήριξε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή περιορίζεται στο ¼ των υλικών και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα – αν και μεγάλο – διογκώνεται εξαιτίας της ανησυχίας της κοινωνίας.

Από την πλευρά τους πάντως οι προμηθευτές, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα, εμφανίζονται επιφυλακτικοί, σημειώνοντας ότι δε θέλουν σε καμία περίπτωση να εξοφληθούν με ομόλογα.

Στις 7 το απόγευμα οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους), με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.
ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου