VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Grevenanews: Οι υποψήφιοι των Γρεβενών στους Δήμους αλλά και στην Περιφέρεια


http://3.bp.blogspot.com/_yz4nxW6TthI/SlyjWnrSrWI/AAAAAAAAABY/7wfyKX4dMB4/s320/perifereia+dytikhs+makedonias.jpg




 Τα ψέματα τελειώνουν σιγά-σιγά στην ονοματολογία για τους υποψηφίους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς τα μεγάλα κόμματα θέλουν όσο πιο σύντομα να επιλέξουν τους... εκλεκτούς που θα διεκδικήσουν τους "Καλλικρατικούς" δήμους και περιφέρειες. Ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει τις πρώτες λίστες ονομάτων με όσους θέλουν να διεκδικήσουν τους δήμους, μετά την εσωτερική ...
ηλεκτρονική διαδικασία που προχώρησε πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα αύριο Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010 θα γίνουν και οι πρώτες διεργασίες για την επιλογή αυτού που θα πάρει και το χρίσμα.
Στο δήμο των Γρεβενών για τη θέση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του Grevenanews έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι: Χρήστος Γκατζήμας, Τάκης Ζήσης, Φώτης Μπαζάκας και Γιάννης Παναγιωτίδης. Το ζητούμενο όμως είναι αν τελικά ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για το νέο διευρυμένο δήμο επιλεγεί από τους τέσσερις ή αν θα επιλέξει άλλο διακεκριμένο στέλεχος απέναντι στην υποψηφιότητα του σημερινού νομάρχη Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη. "Αγκάθι" επίσης για το ΠΑΣΟΚ είναι η άμβλυνση των αντιδράσεων των κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων και δήμων, που ήθελαν να δημιουργήσουν τον τρίτο δήμο του νομού, καθώς ήδη υπάρχουν κινήσεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ για μία αυτόνομη υποψηφιότητα.
Αντίθετα με το νέο δήμο Γρεβενών το ΠΑΣΟΚ έχει πιο εύκολη δουλειά με το νέο διευρυμένο δήμο Δεσκάτης, καθώς από τώρα μπορεί να... χρωματίσει με πράσινο το χάρτη. Φυσικά εδώ το ζητούμενο είναι ποιόν από τους τέσσερις τελικά... μνηστήρες του χρίσματος θα επιλέξει. Για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Δεσκάτης εκτός από τους: Νίκο Μίγκο, εν ενεργεία δήμαρχο, Χρήστο Μπγιάλα, πρώην δήμαρχο και Κώστα Μυλωνά, υποψηφίου βουλευτή Γρεβενών, ηλεκτρονική αίτηση κατέθεσε και ο νυν δήμαρχος Χασίων, Ανδρέας Νάζος. Σε κάθε περίπτωση πάντως στην περίπτωση της Δεσκάτης δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ από τους πικραμένους, μετά την οριστικοποίηση των χρισμάτων. Από την πλευρά της ΝΔ το ζητούμενο είναι να βρει ένα στέλεχος που θα κάνει μία αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι στον ή στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.
Στο θέμα της υποψηφιότητας του πρώτου αιρετού υποψηφίου περιφερειάρχη η ΝΔ έχει ένα προβάδισμα, καθώς... προηγείται με 2-1 σε ότι αφορά τις δημοσιοποιημένες υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Δακής και ο Γιώργος Νούτσος είναι αυτοί που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον από τη ΝΔ για το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ενώ από το ΠΑΣΟΚ αυτός που ανακοίνωσε ότι θέλει να πάρει το χρίσμα είναι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, νομού Κοζάνης, Ρούλης Κοκελίδης. Φυσικά το ΠΑΣΟΚ θέλει όσο και η ΝΔ να εκλέξει τον δικό του υποψήφιο και γι' αυτό ετοιμάζεται να ρίξει το "βαρύ" πυροβολικό στη μάχη αυτή. Οι νυν βουλευτές Κοζάνης, Αλέκος Αθανασιάδης και Πάρις Κουκουλόπουλος φέρονται ως επικρατέστεροι, αλλά τελευταία ακούγεται ως "αουτσάιντερ" και το όνομα του πρώην βουλευτή Γρεβενών και πρώην υφυπουργού Εργασίας, Λευτέρη Τζιόλα. Από το νομό Γρεβενών όμως υπάρχει και μία δεύτερη υποψηφιότητα για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη, αυτή του υποψηφίου βουλευτή Γρεβενών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Ψευτογκά, που δε δίστασε να μπει "ως μάχιμο" στέλεχος στην κούρσα της διεκδίκησης του χρίσματος. Τα ζητούμενα που προέχουν για το ΠΑΣΟΚ για την επιλογή αυτή είναι δύο. Η διεισδυτικότητα των υποψηφίων στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα πρέπει να πείσουν ότι δε θα κινηθούν τοπικιστικά αν εκλεγούν και η άμβλυνση των αντιδράσεων των δυσαρεστημένων κατοίκων από την επιλογή των νέων "Καλλικρατικών" δήμων.

Το πρώτο πάντως κόμμα που ξεκαθάρισε τη θέση του για τον αιρετό περιφερειάρχη ήταν το ΚΚΕ, που χθες (21/6/2010) ανακοίνωσε τον εκλεκτό του, που δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Τσάκωνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αν τώρα για τις θέσεις των δημάρχων και αιρετών περιφερειαρχών οι... μνηστήρες είναι λίγοι τότε για το... ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Περιφέρειας τα δύο μεγάλα κόμματα θα έχουν πληθώρα στελεχών για τη… ζηλευτή και ακούραστη προεκλογικά θέση του αντιπεριφερειάρχη. Ήδη για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών έχουν εκδηλώσει σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Από τα ονόματα που έγιναν μέχρι στιγμής γνωστά είναι αυτά των: Γιώργου Γκουντρομίχου, Μιχάλη Κοκκινάκη, Αντώνη Παπαθεοδώρου, Αντώνη Δασκαλόπουλου και Νίκου Τσιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου