ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση του Nομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή στη ΔΕΗ για μείωση της δραστηριότητας στα ορυχεία λόγω ρύπανσης...

http://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2008/10/increased-invoices-dei-emissions.jpg








Κόκκινο χτύπησε χθες το μεσημέρι η ατμοσφαιρική ρύπανση σε διάφορες περιοχές του νομού Κοζάνης και της Φλώρινας λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ αλλά και των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν τις μέρες αυτές, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν χθες και η άπνοια επιδείνωσαν το πρόβλημα, με συνέπεια... να προκληθεί δυσφορία σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Το πρόβλημα καταγράφηκε από τους σταθμούς μέτρησης της ποιότητας του αέρα του Κέντρου (ΚΕ.ΠΕ.) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, με αποτέλεσμα ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής να κάνει διάβημα προς τη διοίκηση του Λιγντικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) με αίτημα την μείωση της εξορυκτικής και χωματουργικής δραστηριότητας στα ορυχεία και διαβροχή των δρόμων στα ορυχεία.
Κόκκινο έδειχναν χθες στη 1 το μεσημέρι οι σταθμοί μέτρησης της ποιότητας του αέρα της ΔΕΗ και του Κέντρου Περιβάλλοντος στις εξής περιοχές: ο σταθμός του ΚΕ.ΠΕ. στην Ακρινή του δήμου Ελλησπόντου σε μια κλίμακα μέτρησης από το 1 μέχρι το 10 έδειχνε το μεσημέρι 8/10.
Την ίδια ώρα ο σταθμός μέτρησης της ΔΕΗ στους Αναργύρους Φλώρινας έδειχνε 9/10, ενώ τις ίδιες τιμές (9/10) κατέγραψε και ο σταθμός μέτρησης της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Έναν βαθμό χαμηλότερα, 7/10, έδειχνε ο σταθμός μέτρησης (της ΔΕΗ) στον Οικισμό της ΔΕΗ, δίπλα στο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Στο πορτοκαλί ήταν οι τιμές μέτρησης την ίδια ώρα στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, καθώς οι σταθμοί του ΚΕ.ΠΕ. έδειχναν 6/10, ενώ ίδιες τιμές καταγράφηκαν και στο δήμο Αμυνταίου από τον σταθμό της ΔΕΗ, όπως και στο δήμο Δημητρίου Υψηλάντη από τον σταθμό μέτρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και από τον σταθμό μέτρησης της ΔΕΗ.
Ελαφρώς χαμηλότερες, 5/10, ήταν οι τιμές που κατέγραψε το μεσημέρι ο σταθμός της ΔΕΗ στην Μαυροπηγή και στα Πετρανά, ενώ την ίδια ο σταθμός του ΚΕ.ΠΕ. στο Καρυοχώρι του δήμου Αγίας Παρασκευής έδειχνε 4/10.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Π» ο νομάρχης κ. Δακής, η διοίκηση του ΛΚΔΜ συμφώνησε να προβεί σήμερα στην μείωση της δραστηριότητας στα ορυχεία για να ελαττωθεί το φαινόμενο της επιβάρυνσης εξ αιτίας της σκόνης που προξενούν τόσο η εξόρυξη όσο και η μεταφορά στείρων υλικών (χωμάτων) στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου