ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1 (Τελικό) 






Ο Δικέφαλος του Βορρά "ξύπνησε" στο δεύτερο ημίχρονο, κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ και με γκολ του τραυματία Βλάνταν Ίβιτς, ισοφάρισε και κατάφερε να φύγει από το "Άμστερνταμ Αρίνα" με το πολύτιμο 1-1. Με τέτοια εμφάνιση, η πρόκριση πλησιάζει για τον ΠΑΟΚ. Στο μεταξύ περίπου 3.000 οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά»...
βρέθηκαν στο επιβλητικό γήπεδο του «Αίαντα» και δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.Η αποστολή επιστρέφει τα ξημερώματα στην Θεσσαλονίκη. 
 
Περίπου στις 4:10 π.μ. αναμένεται η αποστολή του δικεφάλου στη συμπρωτεύουσα, που από αύριο θα ξεκινήσει προετοιμασία για τον επαναληπτικό αγώνα με τον Άγιαξ στην Τούμπα.


Λάθος ο Χαλκιάς, γκολ ο Σουάρες

Σε επιθετικό μονόλογο του Άγιαξ εξελίχθηκε το πρώτο 45λεπτο. Με πολλά αμυντικά λάθη, ο ΠΑΟΚ επέλεξε να μην πρεσάρει ψηλά και να περιμένει, αλλά οι ολλανδοί με σωστή κυκλοφορία της μπάλας έφταναν εύκολα στην περιοχή. Με το καλημέρα μάλιστα έδειξαν τις προθέσεις τους, αλλά ο Σουάρες στο 5' αστόχησε από ευνοϊκή θέση, ενώ ο Χαλκιάς με διπλή απόκρουση στο 12' κράτησε το μηδέν. Ενα λεπτό αργότερα όμως, υπέπεσε σε τραγικό λάθος και ο Σουάρες, που αυτή τη φορά ήταν εύστοχος, με ωραίο γυριστό άνοιξε το σκορ. Στη φάση αυτή ο Χαλκιάς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κρέσιτς.

Ο Αίαντας συνέχισε να επιτίθεται και με όπλο την ταχύτητά του, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα, ειδικά από την πλευρά του Σνάουτσνερ, που δεν είχε τις βοήθειες που θα έπρεπε από Γκαρσία και Σορλέν. Γενικότερα αρκετοί παίκτες του ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατηρήσουν την κατοχή και να ψάχνουν με μεγάλες μπαλιές τον απομονωμένο Σαλπιγγίδη, που δεν μπορούσε να απειλήσει.

Μεγάλες ευκαιρίες για τον Άγιαξ

Η μοναδική καλή επιθετική ενέργεια πιστώθηκε στον Βιεϊρίνια στις καθυστερήσεις, με τον Γκαρσία όμως να σουτάρει ψηλά άουτ. Νωρίτερα ο Άγιαξ είχε απολέσει μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του, αλλά ο Σουλεϊμάνι στο 36' ήταν άστοχος από θέση τετ α τετ και ο Κρέσιτς στο 44' νίκησε τον Σουάρες που ήταν σε εξαιρετική θέση.

Βελτιώθηκε και απείλησε

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, πίεσε πιο ψηλά και βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία, απομακρύνοντας το παιχνίδι από την περιοχή του. Κατάφερε μάλιστα να κερδίσει μέτρα προς το κέντρο και σε δύο περιπτώσεις, μία σε αντεπίθεση με τον Ιβιτς και μία από στημένη μπάλα με τον Σαλπιγγίδη, ανησύχησε την άμυνα των γηπεδούχων. Η βελτίωση αυτή ανέβασε την ψυχολογία και οι παίκτες του Δερμιτζάκη έβγαιναν πλέον στην επίθεση με περισσότερη πίστη.

Σαλπιγγίδης, Ιβιτς και... γκολ

Ενα ακόμα όμως λάθος της άμυνας, λίγο έλειψε στο 67' να αποβεί μοιραίο, αλλά ο Σουάρες ήταν άστοχος. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε δείξει πως επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι και στο 72' μετά από ιδανική αντεπίθεση έδωσε το δικαίωμα στους φιλάθλους τους να πανηγυρίσουν. Ο Βιεϊρίνια με ωραία κάθετη άνοιξε στον Σαλπιγγίδη, αυτός βρήκε τον Ιβιτς και ο Σέρβος με εξαιρετική εκτέλεση μέσα από την περιοχή τίναξε τα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ.

Οπως ήταν λογικό, οι ολλανδοί αναζήτησαν στην συνέχεια το δεύτερο γκολ και βγήκαν στην επίθεση. Οι παίκτες του Γιολ ανέβασαν την πίεσή τους, αλλά ο ΠΑΟΚ όμως πλέον είχε βρει τα πατήματά του και δεν επέτρεψε στον Άγιαξ να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Τελικά οι Θεσσαλονικείς κράτησαν το θετικό αποτέλεσμα και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στην Τούμπα, με τον «Δικέφαλο» να έχει πολύ καλές πιθανότητες.


Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)

Κίτρινες: 11' Εμάνουελσον, 70' Ινοχ, 77' Φερτόνγκεν, 82' Σουάρες - 34' Μπουσαϊντί, 62' Βιτόλο

ΑΓΙΑΞ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλεμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Φερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ανίτα, Ενό, Λίντγκρεν (62' Ντε Ζέουβ), Εμάνουελσον (78' Σαρπόνγκ), Ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι (66' Έρικσεν), Σουάρες.

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Χαλκιάς (15' λ. τρ. Κρέσιτς), Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Γκαρσία, Ιβιτς (75' Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σορλέν, Σαλπιγγίδης (90'+ Παπάζογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου