ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Διαψεύδει Πετσάλνικος και υπ. Οικονομικών δημοσίευμα για ευνοϊκή ρύθμιση στο ασφαλιστικό για τους υπαλλήλους της Βουλής. - Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι 1.500 υπάλληλοι θα συνταξιοδοτηθούν με 28,5 χρόνια εργασίας - Στα μαλακά πέφτουν οι βουλευτές, οι οποίοι θα εξακολουθούν να βγαίνουν στη σύνταξη με 8 χρόνια θητείας









Ανακοίνωση μετά το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων για χάρη των υπαλλήλων της Βουλής, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών."Η παράγραφος 1 του άρθρου 16 του... νομοσχεδίου, που κατατέθηκε την Παρασκευή 2 Ιουλίου ...στη Βουλή, είναι σαφής: «Για τον υπολογισμό της σύνταξης και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής, εφαρμόζονται από 01-01-2011 οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των Υπουργείων. Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξής τους λαμβάνεται αυτός που προσδιορίζεται από τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής»" αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου

Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος πάντως αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης για τους υπαλλήλους της Βουλής. "Για λόγους ίσης μεταχείρισης αναφέρεται ρητά ότι και για τους υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύουν οι ίδιες διατάξεις όπως και για τους άλλους υπαλλήλους" δήλωσε ο κ. Πετσάλνικος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος του Σαββάτου, οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρέθηκαν από τα γενικά προβλεπόμενα του συνταδιοδοτικού των δημοσίων υπαλλήλων. Έτσι - σύμφωνα με την εφημερίδα - οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι στη Βουλή συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης.

Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και η ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ από 1/1/2011, η κυβέρνηση έκανε βήμα πίσω διατηρώντας σε ισχύ τα προνόμια. Για να ισχύσει αυτό θα έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής πράγμα που δεν επελέγη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Να σημειωθεί ότι η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται και δεν μειώνεεται από τις γενικές αλλαγές υπολογισμού των συντάξεων, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης ειναι 100% των αποδοχών τους..

Όσο για τους ίδιους τους βουλευτές, εκείνοι θα εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται μετά από οκτώ χρόνια θητείας χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που παίρνουν από την κύρια απασχόλησή τους. 
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου