ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων το 1956: Η ιστορία επαναλαμβάνεται














Πενήντα τέσσερα χρόνια πριν, τον Ιούλιο του 1956, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποφασίζει να προχωρήσει σε απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, "δια την καλυτέραν αντιμετώπισιν των ζητημάτων, τα οποία απασχολούν το...
κράτος και τους υπαλλήλους". Όποιος υπάλληλος αρνείται να συμμορφωθεί, χάνει το μισθό ενός δεκαπενθημέρου, γράφει ο Τύπος της εποχής. Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Νέος Αγών:

Απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων θα διεξαχθή την 1η Οκτωβρίου
Θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία δια την υπηρεσιακήν και προσωπικήν κατάστασήν των εις ειδικά δελτία
Δεν θα πληρωθούν, εάν δεν απαντήσουν

Υπεγράφη υπό των υπουργών Συντονισμού και Οικονομικών και κοινοποιείται προς όλα τα υπουργεία έγγραφον περί απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων της 1ην Οκτωβρίου ε.ε. Η απογραφή θα ενεργηθή υπό της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, θα περιληφθούν δε εις αυτήν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τακτικοί, έκτακτοι επί συμβάσει και ημερομίσθιοι. Εις την απογραφήν θα περιληφθούν και οι πολιτικοί υπάλληλοι των στρατιωτικών υπουργείων. Σκοπός της απογραφής είναι η συγκέντρωσις στοιχείων, τα οποία θα αφορούν την υπηρεσιακήν και προσωπικήν κατάστασιν των δημοσίων υπαλλήλων, δια την καλυτέραν αντιμετώπισιν των ζητημάτων, τα οποία απασχολούν το κράτους και τους υπαλλήλους. Εις τους απογραφηθησομένους θα διανεμηθούν μερίμνη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας δελτία με πλήρες ερωτηματολόγιον. Μεταξύ των άλλων, θα περιλαμβάνωνται και ερωτήματα, εάν ο δημόσιος υπάλληλος επιθυμεί να στεγασθή, που θέλει να διαθέση προς τον σκοπόν τούτον (οικόπεδον, ταράτσα, χρήματα).
Προς πλήρη επιτυχίαν της απογραφής ορίζεται ότι δεν θα λάβουν τα αποδοχάς του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου, εάν δεν έχουν παραδώσει εις την υπηρεσίας των το απογραφικόν των δελτίον.
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου