ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ανωθεν εντολές ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε ο υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κλήθηκε να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για το σκάνδαλο ύψους 33.000.000 ευρώ... - Η έρευνα για το σκάνδαλο της παγίας







Ο υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς του επιβληθούν περιοριστικοί όροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Απολογούμενος ενώπιον του...
γ' ειδικού ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, ο υπάλληλος του δήμου φέρεται να κατονόμασε προϊστάμενό του, που, όπως ισχυρίζεται, έδινε τις εντολές για την καταβολή των χρημάτων που κατέληγαν στα χέρια του φερόμενου ως «πρωταγωνιστή» στην υπόθεση Παναγιώτη Σαξώνη. Μάλιστα, ο υπάλληλος φέρεται ότι αποκάλυψε στον ανακριτή ένα πολύτιμο για τις έρευνες αρχείο, το οποίο δεν έχει ερευνηθεί από την οικονομική επιθεωρήτρια που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υπέδεξε ένα αρχείο όπου έχουν καταγραφεί όλες οι συναλλαγές και τα χρήματα που έβγαιναν από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. «Στο συγκεκριμένο βιβλίο καταγράφαμε κάθε καταβολή χρημάτων», φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος αποποιήθηκε των ευθυνών που του αποδίδονται, λέγοντας ότι δεν μπορούσε ν' αρνηθεί τις εντολές των ανωτέρων του. «Εκτελούσα την έγγραφη εντολή του προϊσταμένου μου. Δεν μπορούσα να τις παραβώ», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ενώ προσκόμισε αντίγραφα εντολών με τις οποίες γίνονταν οι εκταμιεύσεις των χρημάτων. Οταν ρωτήθηκε αν μπορεί να υπολογίσει τα χρηματικά ποσά που κατέληξαν στα χέρια του Παναγιώτη Σαξώνη, επικαλέστηκε φόρτο εργασίας. «Καθημερινά εκτελούνταν δεκάδες εντάλματα πληρωμών. Δεν είναι δυνατό να υπολογίσω τα χρήματα», απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης. Η απολογία του υπαλλήλου δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αφετηρία νέας έρευνας στα οικονομικά στοιχεία του δήμου, καθώς το συγκεκριμένο βιβλίο όπου έχουν καταγραφεί όλες οι συναλλαγές -όπως ισχυρίστηκε ο υπάλληλος- δεν περιλαμβάνεται στο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας. Για την υπόθεση του ελλείμματος - «μαμούθ» στα ταμεία του δήμου αναμένεται να κληθούν τουλάχιστον 15 άτομα, ενώ ο νέος κύκλος απολογιών αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου.

Η έρευνα για το σκάνδαλο της παγίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα των δικαστικών αρχών για το σκάνδαλο με το έλλειμμα στην πάγια προκαταβολή του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος. Με τη δίωξη «φωτογραφίζονται» ως εμπλεκόμενα 18 άτομα, υπάλληλοι και διευθυντές του δήμου, ενώ το έλλειμμα στο δημοτικό ταμείο υπολογίζεται σε 534.000 ευρώ, όπως προκύπτει από το σχετικό πόρισμα. Χτες, στο γραφείο του β' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση, βρέθηκε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, η οποία διενήργησε την έρευνα και κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για τις διαπιστώσεις που έκανε. Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, για τις έκτακτες δαπάνες που εγκρίνονταν δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά και τιμολόγια αγορών, ενώ, σύμφωνα με το πόρισμα, εντοπίστηκαν ακόμη και εικονικά τιμολόγια, τα οποία πιθανολογείται ότι εκδόθηκαν για να «μπαλώσουν» το έλλειμμα που είχε δημιουργηθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης.
 Βασίλης Κυριακούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου