ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Στους 39 βαθμούς αύριο ο υδράργυρος - Συμβουλές για την αντιμετώπιση του καύσωνα


 




 Θα συνεχιστεί και αύριο το «κύμα» καύσωνα που πλήττει σήμερα την Αττική, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμη και στους 39 βαθμούς Κελσίου.Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), ο καιρός σήμερα στην Αθήνα αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα ...
παραμείνουν αμετάβλητοι στα 2-4 μποφόρ και το θερμόμετρο δεν αποκλείεται να δείξει 39 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Η αυριανή πρόβλεψη
Για αύριο Πέμπτη, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα της Θράκης, όπου τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες.

Ηλιοφάνεια και ζέστη αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 βαθμούς, αλλά στα παράλια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 34 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Καλό και ζεστό καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Μετά το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις ορεινότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από αύριο το βράδυ, οπότε η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά.

Συστάσεις του υπουργείου

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που σε συνδυασμό με τη ρύπανση εντείνουν το αίσθημα δυσφορίας, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνιστά στους πολίτες:

- Να μειώσουν τη χρήση των ΙΧ και να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
- Να αποφύγουν της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
-Να προβαίνουν σε ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων μετά τη δύση του ήλιου και να αποφεύγουν την υπερπλήρωση των δεξαμενών καυσίμων των οχημάτων.
-Να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τη λειτουργία μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λπ.) καθώς και τη χρήση χρωμάτων που περιέχουν οργανικούς διαλύτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματολογικών Στοιχείων, οι πρώτοι πέντε μήνες του 2010 ήταν οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών το 1880, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα».

Οι συνδυασμένες θερμοκρασίες της γης και των ωκεανών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έδειξαν 0,68 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσον όρο του 20ού αιώνα, ενώ από το 1880 εκτιμάται ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί κατά 1,5 βαθμό Κελσίου.

Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι η πιο καυτή στα καταγεγραμμένα χρονικά, με τη θερμοκρασία του πλανήτη ολοένα να αυξάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου